Ahoj,
odešla mi kostka ABS (rv. 2009) - resp. ABS funguje, ale nefunguje díky tomu tachometr.
Servisak: Nespoji se s ni ani diagnostikou a kdyz jsem podle schemat prosel vsechny draty, ktery jsou pro komunikaci dulezity, elektroinstalace az do konektoru ABS jednotky je v poradku (staly napajeni, kostra, 15tka - klicek, CAN BUS L i H).
Řešilo se to zde už? Nová stojí cca 30k a starší se hledají špatně. Na jednu jsem narazil, ale je KO úplně stejně jako ta má - občas se přihlásí.
Předpokládám, že repas je v tomto případě pasé.
Nemáte někdo zkušenost - komunikovala by kostka ABS z novějšího modelu (2013- Opticky je jiná, ale konektor má stejný
), případně z modelu f800 st?
Ano tvoje jednotka ABS se davala jen do 800GS model 2008. Uprimne, nez nechat delat repas, vzal bych novou.. stoji 24.500 vcetne DPH. Kdyz ti nekdo sunda DPH tak ji mas fungovku za dvacku a to na novou jednotku neni tak spatny...
O ABS neviem skoro nič, ale :
kostka ABS = rozvádzač, modulátor, skrátka tá hrča za motorom čo má v sebe motorček , ventily a idú do nej trubky. Kedže Ti ABS funguje myslím, že je v poriadku.
riadiaca jednotka ABS je pred vzd. filtrom, ak by malo niečo z ABS súvis s tachometrom, tak predpokladám, že je to táto riadiaca jednotka.
Takže potrebuješ kocku alebo riadiacu jednotku?
Okrem toho tachometre fungujú aj na verziách bez ABS, takže si myslím, že tachometer kŕmi iná riadiaca jednotka, no v tomto možno kecám ešte viac.