Zdravím, v červenci chceme s manželkou vyrazit na 15 dní na motočundr do Alp,
většinou onroad ... nemáte někdo tip kam si zajet ve francouzských alpách ? Jsou i nějaké cesty po pevnostech 1.světové války, které jsou jednoduše sjízdné i pro enduro začátečníka ?
díkes
š.
Upravil chstepan dne 20.06.2022 19:23
(ch)stepan
Ahoj, my byli minulý rok, já to jel s přítelkyní.. Plánoval to táta a čerpal z internetu a offroad guide :-)
My jsme stihli Forte Jefferau - ve dvou se dá, ale poslední úsek po těch kostkách je s přední vidlicí BMW na hovno, vůbec to nepobírala.. Jeli jsme to ze směru Forte Foens, tu mineš po cestě.
Pak tam byli ještě nějaké výjezdy, musím se ti na to zeptat a obnovit si to v paměti
Jinak se Alpy celkem uzavírají. My byli v roce 2021 o prázdninách a třeba cesta okolo jezera Cenis je již pro motorky uzavřená - byla tam čerstvá značka soudě dle hlíny okolo ní... :-/ Tak je to pak na uvážení každého, zda se do toho pustí.
Jinak oblast okolo Cenis fakt pěkná včetně kempu a určitě si vyjeďte na Col de L Iseran - prý nejvyšší místo kam se dá po silnici dojet.
Jel jsem před 14 dny. Někde trochu úzké, jinde trocha šotoliny, ale vše v pohodě sjízdne ve dvou.
Alpe d'Huez
u toho silnice D 211B
naproti přes údolí silnice D 219
Col du Glandon
Col du Télégraphe
Col Du Galibier
Col d'izoard
Col Agnel
a něco málo v Itálii
Col de la Lombarde
Monumento al Pirata
Colle di Sampeyre
Forte di Fenestrelle
Forte Serre Marie
Colle delle Finestre
Strada Colle delle Finestre
Monumento Sacro Cuore di Gesú
Col du Mont Cenis
Forteresse Vauban de Briançon
prima osvěžení Lago Orfú
Upravil nikos dne 27.06.2022 09:13
Doc-brother
Náš táta říkával,že rozumný člověk to pochopí a názor blbce mě nezajímá!!!