Zdravíčko bikeři. Uvažuji o změně stroje. Vlastním ER5 - spokojenost. Cestování ve 2 i s bagáží bez problémů. Sice pár koníků by se hodilo, ale když se nezávodí tak je to v poho. Mám zálusk na F650GS. výkonově to je podle papírů skoro totéž. Jaké to je ve skutečnosti?? Jak se na tom cestuje ve dvou a převážně po silnici?? Díky za vaše poznatky!! Honza
čau
Já teda nemám moc zkušeností z BMW 650 GS, ale manželka vlastní BMW F 650ST
a to je hodně podobná motorka akorát je to ještě karburátor a ne stříkačka! Myslím že v jednom s bagáží je to v poho, ale ve dvou bych už do toho nešel, zkus zapřemýšlet o tom že v podobné cenové relaci seženeš BMW R1100 GS a nebo pokud přemýšlíš o nové 650 tak by jsi za ty peníze pořídil i moc pěknou 1150 GS. Je to jen muj názor, ale myslím že to samé Ti tu napíše více lidí!
Casem ti na ER5 a na 650GS prijde, ze jste tam jak sardinky. Duvod proc jsem presel z GSX1200 Inzaumy na GS1150 bylovice mista a vetsi pohodli pro oba. Dlouha cesta nalepanej telo na telo dokaze byt pekne otravna
BMW R1150GS MY02
Podle toho, že máš ER5, tak v terému moc krosit asi neplánuješ, že? Asi se fakt projeď na boxerovi a uvidíš. Pokud ti nebude překážkou váha a výška, tak běž do 1150. Nebudeš litovat.
Díky za odpověďi. Ta váha by mohla bejt problém. Já 175/67. Takže jsem spíše uvažoval o 650. Jezdím převážně ČR, SK. A jednou ročně někam po evropě (3-5tis.km. Přítulka je na tom "objemově" stejně a tak by to ani rozměrově nemusel být problém(jak psal JohnyT). Ale nebráním se jinému stroji. Samozřejmě bych chtěl BMW(mám 320d-spokojenost=1) A něco o "připravované" 800GS jste neslyšeli??
ahoj,no tak připravované GS je zatim takovej mítus,měl by to bejt řadovej dvavulec todobně jako tvá ER5 co jsemviděl tak tam je zatim nakreslenej řemen ale nesou se řeči že by tam moh bejt i kardan což by bylo supr,no apokud se bojíš váhy u R1100GS tak co třeba skusit R850R ,je to silniční boxer a vim že jsou snim lidi nadmíru spokojený,je ovladatelnej prostornej a nízkej oproti GS,to je ovladatelný taky uplně supr ale až když se pohne,někdy je snim a místě trochu potíž a pěkně se snim spotíš ale jinak taky bych se přikláněl že z tvé ER5 na F650 to nebude uplně ono,na cestovní ve dvou si mylím to není uplně to pravý,v jednom je to supr motorka ale pro dva to naní už ono a navíc si zviklej na dvouválce a myslim že se ti bude zdt ten jednovl dost slabej,no prostě nejlepší bude vyskoušet a potom se rozhodnout,ale jestli cestiješ přiklněj bych se hlavně ke kardanu,ten řetěz to je otrava
Clovece ja bych se toho nebal mam 177/85 a v pohode se to da prezit. Kdyz se rozjedes tak mas vsechnu vahu pryc. Jinak zbytek necham na ostatnich ja mam najeto na GS asi 3000 kilaku.
Jinak to asi nepůjde,ale mám svou 1100 dost vymazlenou a když koupím 1200,tak to budu muset zase vše dokupovat.Razhodnul jsem se pro 1200ADV,vidím to tak za 2 roky s tím,že se pokusím udržet v garáži i nadále 1100........
BMW R 1100GS vzor kačer