Zdravím všetkých. Som v Čiernej Hore. Už cez Maďarsko, Bosnu ..... vnímam dosť silný hluk od zadného kola, najviac pri rýchlosti 65 - 80 km/h. 1200 Gsa, 2012. Pred cestou som prezul Tourance next, pred rokom menený kompl nový koncák a kardan - teraz to ma 10 tis po výmene. Vola v kolese žiadna, presak oleja nula. Moto je full naložená aj so ženou, pred výmenou pneu bolo ticho, mal som predtým Scorpion trail 2. Má niekto nejaký nápad, čo to je ??
Tourancky next hučí. Už mám třetí sadu a vždy nové hučí. Časem to přestane. Taky jsem myslel že je v prdeli ložisko, ale ne. Není. Ted jsem objednal podle testů vítěze, tak uvidím. CONTINENTAL ContiTrailAttack 3.
Dej motorku na centrál a otáčej rukou zadním kolem. Kdyby bylo ložisko tak moc KO, že by hučelo za jízdy, tak to pravděpodobně poznáš i takhle.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Dej motorku na centrál a otáčej rukou zadním kolem. Kdyby bylo ložisko tak moc KO, že by hučelo za jízdy, tak to pravděpodobně poznáš i takhle.
To som kontroloval ako prvé, následne asi 3x. Ako som písal, voľa nula, presak oleja - orig Bmw saf-xo nula, pri otáčaní kolom pazvuky nula.
Priklanel bych se k pneumatikam. Mel jsem do ted Michelin Anakee Adventure a myslel jsem v zatackach pri naklonene motorce podle zvuku, ze se koncovy prevod musi kazdou chvili rozletet. Vcera jsem nazul Avon Trailrider, byl se projet a je klid (zatim).
Kdysi jsem měl podobné trápení, postupně jsem vyměnil střeva v končáku, křížky v kardanu, ložiska a gufera v převodovce, pří tom samozřejmě spojku, spojkový váleček a radši i těsnění na klice od strany převodovky. Pravda, mělo to 100 000km. Byla zima, bavilo mě to, a kluk co to pak ode mě koupil je móóóc spokojenej, jak dobře koupil. Nakonec to byla samozřejmě guma... Teď mám LC8 a jsem rád. ale to už je jinej příběh.
patol napsal:
keď sa pozrieš na bočnicu kto ich vyrába , tak sa s tým zmieriš
jasné, China to istí, už aj Pirelli scorpion trail 2 zadná je china ....
Ja mám Pirelli scorpion trail 2 DOT 05/22 Made in Germany.
predná áno, Germany..... pozri na zadnú a daj vedieť.
Pisal som o zadnej.
Áno mal si pravdu, dnes som prezul tú zadnú hučiacu Metzeleru, vymenil som to za Scorpion trail2... a je Germany. Pred tromi rokmi som prezúval v Splite scorpiony, boli obidve germany. Potom následne už doma 2 sady scorpion a stále bola zadná China. Dnes ..... Germany. A na koleso išlo o 2/3 menej závažia, ako na činskej metzelere.... scorpion je po 200 km jazde ticho a pri 130-140 bez divných prejavov vibrácií. Torance next išla po 2500 km do odpadu ...
Upravil Filo dne 21.08.2022 20:12
patol napsal:
keď sa pozrieš na bočnicu kto ich vyrába , tak sa s tým zmieriš
jasné, China to istí, už aj Pirelli scorpion trail 2 zadná je china ....
Ja mám Pirelli scorpion trail 2 DOT 05/22 Made in Germany.
predná áno, Germany..... pozri na zadnú a daj vedieť.
Pisal som o zadnej.
Áno mal si pravdu, dnes som prezul tú zadnú hučiacu Metzeleru, vymenil som to za Scorpion trail2... a je Germany. Pred tromi rokmi som prezúval v Splite scorpiony, boli obidve germany. Potom následne už doma 2 sady scorpion a stále bola zadná China. Dnes ..... Germany. A na koleso išlo o 2/3 menej závažia, ako na činskej metzelere.... scorpion je po 200 km jazde ticho a pri 130-140 bez divných prejavov vibrácií. Torance next išla po 2500 km do odpadu ...
Přesně proto jsem je vrátil, již před nazutím. Přišly s označením China..