Zdravím všechny.
Budu muset provést výměnu rozvodového řetězu. No a když už bude motor rozebraný tak jsem se chtěl zeptat co ještě pro jistotu vyměnit. kdysi jsem četl že ročníky do 2010 měli nejaky problém s ložiskem v motoru. Tak bych udělal rovnou víměnu průserovích dílu. mam na ní najeto 55 000. Amno je z toho výc jak 30000. nikdy žádný problem. Tak bych v tom i nadále rád pokračoval. Předem dekuji za veškeré smysluplné informace.
Přeji hezký den
Pokud je na ní najeto skutečných 55 000 tak měnit rozvoďák je libůstka -to jsi ještě větší blázen než já -já jej měnil v cca 120 000 a to ještě nebyla žádná katastrofa ale poznat na klidu motoru(hlučnosti )to samozdřejmě je. Co bych doporučil tak vyměň to horní vodorovné vodítko nad rozvod koly -křehne teplem - stojí to pakatel.
Upravil kim dne 13.08.2022 13:26
No jestli budeš dělat údržbu tak jak vypadá tvoje gramatika tak potež koště... tvl to je fakt masakr... to už dneska někdo nemá ani základku?
Upravil bmwgsa dne 13.08.2022 22:06
tak moment v první třídě učitelka napsala mlaďasovi upozornění či poznámku, že si neumí zavazovat kaničky a ať se doma učí zavazovat kaničky. Mám to i vyfocené. Tak když to neumí učitelka, která má naučit základy češtiny žáky na prvním stupni a tak se nedivím, že lidi neumějí psát, viz upomínkové přilby v Litvínově výtězné góly
Upravil John_Ice dne 13.08.2022 22:38
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
kim napsal:
Pokud je na ní najeto skutečných 55 000 tak měnit rozvoďák je libůstka -to jsi ještě větší blázen než já -já jej měnil v cca 120 000 a to ještě nebyla žádná katastrofa ale poznat na klidu motoru(hlučnosti )to samozdřejmě je. Co bych doporučil tak vyměň to horní vodorovné vodítko nad rozvod koly -křehne teplem - stojí to pakatel.
Děkuji za info. Motorka má skutečně najeto 55tis. Ale nikde jsem se nedostal v kolika Km se rozvoďák mění. Ale pokud to dle skusenosti dělá většina až kolem 100tis. Tak i já ještě počkám. To horní vodítku určitě vyměním.
55 kkm? Ved to ešte netreba ani vôle na ventiloch štelovať...
Ak chceš, tak vymeň okrem vodítka , palivový filter, či premaž kyvku.
Čo sa Ti môže stať, že doslúži alt či regler, no tie veci sa nemá význam meniť
preventívne.
Tryskac napsal:
preventívne.
Tak ventulilové vůle jsou cajk. Ty jsem si kontroloval na jaře. Ale mezi vačkami se ten rozvoďák prověšuje. To bylo před 10000km.
Tryskac napsal:
preventívne.
Tak ventulilové vůle jsou cajk. Ty jsem si kontroloval na jaře. Ale mezi vačkami se ten rozvoďák prověšuje. To bylo před 10000km.
Tak to se prověšuje protože není dopnutej šponovák tlakem oleje