třeba někdo ocení pár aktuálních typů z prostředí jedné stopy na Bali, ať už sem zamíříte nomádit nebo s rodinkou do tepla. Nebudu sem psát turistické cíle, toho je plný google, spíš přidám užitečné kontakty a pár postřehů.. Pokud by něco někoho zajímalo, zkuste se zeptat když budu vědět rád odpovím..
RENTAL MOTOREK
Jasně, většina si tady půjčuje skůtry za 4 dolary na den, každopádně já šel do 800GS s bočníma kuframa. Důvod je jednoduchý, jezdili jsme na motorce s ženou a juniorem takže se jednak hodil úložný prostor a taky ten komfort na větší motorce je jinde, když vezmete v potaz, že vás tam jede víc než na co jsme doma zvyklí.
Samozřejmě lokálové jezdí 3-4 a pes na 50cc skůtru.., takže pokud chcete zapadnout nebudu rozmlouvat.. Samozřejmě to, že jezdíte na motorce s 3.5 ročním dítětem a těhotnou manželkou tady vůbec nikoho nezajímá, chápu že mě tady za to možná někdo odsoudí ale obhajovat si to snad nemusím, je to každého odpovědnost. Nicméně na trasy +40 minut od naší Vily jsme jezdili autem. Řidič na celý den s autem a palivem 40USD - kontakt zde: Nenga +62 813-3702-8877
Doprava je tady trochu šílená ale místní jsou zvyklí tak nějak fungovat a dá se to zvládnou, jenom počítejte že co Vám řeknou Mapy.cz tak čas x2 .. A pokaždé když jsem měl pocit že mě někdo chce „zabít“ byl to evropan bez helmy.., buď jsem měl smůlu nebo se tady neumíme chovat..
Tady přikládám kontakt borca co mi půjčil GS, má i jiný motorky a skůtry.. Super týpek, doveze / odveze k hotelu, vile - kam si řeknete. Trávil jsem tady hodně času takže jednou za 7-10 dnů přijel, namazal řetěz, zkontroloval motorky a zase jel.. Bali Eagle Bikes +62 878-8824-3999
ENDURO VÝLET
Pro příznivce endura sdílím kontakt na Kadex Ramayadi +62 852-1111-1730 (whatsapp redy, mluví anglicky). Mají půl denní, denní a vícedenní akce. Já byl na celodenním výletu v jungli a bylo to fakt super, místy výživné ale krásný zážitek. V ceně asi 200USD je Yamaha 250cc, palivo, jídlo, pití, průvodce, profi fotograf.. Druhá možnost je celodenní trip na sopku, to jsme bohužel nestihly zrealizovat a další možnost je čtyřdenní kolem ostrova..
Naše skupina měla 5 jezdců + 2 průvodci, mechanik a fotograf. Zajištěný to mají kluci fakt perfektně, cítil jsem se dobře. Jenom teda pokud někdo pojedete buďte fakt opatrní, tady fakt nechcete aby se Vám něco stalo.
Video z tour:
YouTube Video
Jo a poslední den nám nějaká k*nda ukradla všechny helmy.., tak bacha na to..
Over than 250k km on BMW GS bikes