Ahoj kamarádi,
mám dotaz. Jak je to s přespáním na divoko ve stanu na Sicílii? Jedem kolem Velikonoc a kempy budou dle informací ještě zavřený. S nějakým ubytkem počítáme, ale nechtěli bychom každý den. Jedeme ve dvou na jedný motce. Předem díky za vaše zkušenosti.
Petr
Tak nějak to tam projet, dáváme si 6 dní. Cestu plánuje pani, řeknu jí ať hodí nějaký nástřel cesty. Ale zhruba takhle.
Letecky do Bari, motku tam posílám motogboxem.
2 dny přesun na Sicilii, tam chceme strávit cca 6 dní.
Trajekt z Palerma do Civitavecchia.
Po ose domu.
Nebezpecna je predevsim Catania... pak Palermo.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Pro spani na divoko urcite.. neco te muze prejet.. moc se divas na televizi.. ja byl na sicilii v lete skoro mesic a rozhodne nebylo misto kde bych se citil nebezpecne nebo neprijemne. Podle me stejný jako jiným primorskym meste. Otravujou te zebraci, cernosi, a bacha na kapsare stejne jako v centru Prahy.. nic extra nebezpečného teda kromě silnice, protoze Sicilie je asi jediny misto v Evropě kde na silnici vladne naprosta anarchie.. na dalnici s dvema pruhy neni problem videt 4 auta vedle sebe. Na cervenou se jezdi bezne, jen se rozhlednes jestli neco nejede... takova mala Asie... a jediny co me zklamalo byl ten bordel.. vsude strasnej mrdel.. proste jako asie.. takovej smeťák Evropy.. jinak sicilii rozhodně doporucuji! Kamenitá ale rozmanitá. Skalni mesta uzasny, more super, lidi prijemny..
Paradoxne Palermo je nejlevnejsi - asi konkurencni prostredi takze ceny vseho nejnizsi z cely Sicilie. Jestli vsude stoji meloun 5-8 euro tak v palermu 1-3 (pro priklad). Meli jsme na par dni pronajatej i malej domek 400 m od uplnyho centra Palerma a stalo to asi 52 euro na noc celej domecek.. a moooc prijemny bydleni.. moc jsme si Sicilii uzili..
Upravil bmwgsa dne 31.01.2023 04:52
Na Sicílii jsem byl v říjnu 2021.
Pohoda. Kempy byly často zavřený, tak jsem spal v nich zadara, když to šlo.
Rozhodně si zajeď do Agrigenta tady na tu pláž https://mapy.cz/z...ase=ophoto
Tam je kempování volný
Jinak si teda neodpustím poznámku, že nechat si přepravovat motorku na Sicílii, už je velká zoufalost. Na co si kupujete cestovní motorky, když lítáte letadlem i po "blbý" Evropě? Image?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:Jinak si teda neodpustím poznámku, že nechat si přepravovat motorku na Sicílii, už je velká zoufalost. Na co si kupujete cestovní motorky, když lítáte letadlem i po "blbý" Evropě? Image?
Třeba to jede na tomhle...
zetor přiložený následující obrázek:
Mr GS napsal:
N
Jinak si teda neodpustím poznámku, že nechat si přepravovat motorku na Sicílii, už je velká zoufalost. Na co si kupujete cestovní motorky, když lítáte letadlem i po "blbý" Evropě? Image?
Tak třeba zná PetrH lepší způsoby využití svého času než propálit několik dní nudným a úmorným transferem. Opravdu si nemyslím, že když má někdo GSo, musí s ním jezdit tisíce kilometrů po dálnici.
cerv napsal:
Tak třeba zná PetrH lepší způsoby využití svého času než propálit několik dní nudným a úmorným transferem. Opravdu si nemyslím, že když má někdo GSo, musí s ním jezdit tisíce kilometrů po dálnici.
...tohle Jirko někteří omezenci nejsou sto pochopit, aby se mohli potom plácat po ramenou, že oni tam tvrďácky dojeli
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Já si taky nemyslím, že když má někdo GS, tak musí jezdit nudně po dálnici.
A jestli to, vjetrníku, nejsi sto pochopit, tak já ti to vysvětlím...
Jestli je pro vás cestování na motorce jízda po dálnici a na Zemi znáte jen pár zajímavých bodů, kde se dá jezdit, a kde jste schopni si najít něco zajímavýho, tak kdo je pak omezenec? Servis motocyklů BMW Praha- východ
Dneska už si nemůžeš dělat ani co chceš, aniž bys byl terčem nějakýho chytrolína, který má prostě jiný (rozuměj odlišný) názor než všichni ostatní.
Nemůžeš jet na dovolenou obytňákem, nemůžeš letět na Sicílii letadlem ...
A možná si právě promeškal jedinečnou příležitost udělat něco dobrého, tedy držet občas hubu.
https://www.youtu...tla/videos
OFFROAD|GUIDE www.offroad-guide... https://www.faceb...403911829/
Pertla napsal:
nemůžeš letět na Sicílii letadlem ...
K tomu mam vecnou poznamku
jediny let PRG <-> Catania je ut a tusim nedele vecer.
Lita tam Wizz air.
Zatim mi nebyli schopni sparovat platbu a na ticket uz 11 dni nereagovali.
Na Tripadvisoru a Trustpilotu maji tusim jeden a pul hvezdicky.
Zbyva asi uz jen to GS nebo vobytnak
Vse nasvedcuje tomu, ze neni treba se bat corky v Catanii.. vyjebe s tebou predem uz madarska "letecka" spolecnost.
Upravil hicks dne 31.01.2023 19:24
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Pertla napsal:
Dneska už si nemůžeš dělat ani co chceš, aniž bys byl terčem nějakýho chytrolína, který má prostě jiný (rozuměj odlišný) názor než všichni ostatní.
A možná si právě promeškal jedinečnou příležitost udělat něco dobrého, tedy držet občas hubu.
Letět můžeš... ale letět jezdit je dost divný, ne? ... Příznačný pro dnešní dobu plnou lidí, co jsou "chytrý" stejně, jako jejich výmluvy... nemám čas
Abych uvedl aspoň jeden příměr:
Tady u nás máme spoustu sportovců ...
Sednou do svého studeného TDi a jedou 1km dolů k řece běhat.
Tam si dají svých 6km po rovině podél řeky, udělají 15 selfíček, aby přiživili svoji auru sportovce na soc. cítích a pak nasednou zase do svého studeného TDi a jedou 1km domů, protože je to do kopce a má 100m převýšení
... a to je většina z vás... prostě zkur.vit hlavní smysl a podstatu jakékoli věci, jen aby na internetu vypadal cool a nemusel se vůbec snažit a hlavně, aby to bylo hned teď... rychlokvašky.
To je prostě můj názor, kterej mám z vlastních zkušeností (což je mimochodem jediná definice výrazu "můj názor", ne to, co ti někdo řekne ) Nikomu ho necpu, jen jsem ho tady vyjádřil a zatím mě ho logicky ani nijak jinak, nikdo nikdy nevyvrátil. Jen slýchám spoustu hloupých výmluv , který jste si vytvořili sami pro sebe a bezduchých nadávek.
Je to jednoduchý, jak facka... cestuju na motorce? Tak jedu tam, kam dojedu, a na co jsem ochotnej si udělat čas.
Chceš lítat? Nedělej ze sebe cestovatele na motorce.
Jednoduchý, prostý... nazývej věci pravými jmény.
Nemluvě o tom, že tady nejsi na fóru airlines. To je asi jinde
Servis motocyklů BMW Praha- východ
Pozéry taky moc nemám rád, ale každého motivuje něco jiného a v různé míře.
Mě by to lákalo jet na Sicílii po vlastní ose. Ale do Indonésie bych už letěl a tam si půjčil nějaký lehký endurko.
Neexistuje špatné počasí!
Pertla napsal:
Letět můžeš... ale letět jezdit je dost divný, ne? ... Příznačný pro dnešní dobu plnou lidí, co jsou "chytrý" stejně, jako jejich výmluvy... nemám čas
Abych uvedl aspoň jeden příměr:
Tady u nás máme spoustu sportovců ...
Sednou do svého studeného TDi a jedou 1km dolů k řece běhat.
Tam si dají svých 6km po rovině podél řeky, udělají 15 selfíček, aby přiživili svoji auru sportovce na soc. cítích a pak nasednou zase do svého studeného TDi a jedou 1km domů, protože je to do kopce a má 100m převýšení
... a to je většina z vás... prostě zkur.vit hlavní smysl a podstatu jakékoli věci, jen aby na internetu vypadal cool a nemusel se vůbec snažit a hlavně, aby to bylo hned teď... rychlokvašky.
To je prostě můj názor, kterej mám z vlastních zkušeností (což je mimochodem jediná definice výrazu "můj názor", ne to, co ti někdo řekne ) Nikomu ho necpu, jen jsem ho tady vyjádřil a zatím mě ho logicky ani nijak jinak, nikdo nikdy nevyvrátil. Jen slýchám spoustu hloupých výmluv , který jste si vytvořili sami pro sebe a bezduchých nadávek.
Je to jednoduchý, jak facka... cestuju na motorce? Tak jedu tam, kam dojedu, a na co jsem ochotnej si udělat čas.
Chceš lítat? Nedělej ze sebe cestovatele na motorce.
Jednoduchý, prostý... nazývej věci pravými jmény.
Nemluvě o tom, že tady nejsi na fóru airlines. To je asi jinde
Obviňování ostatních do vlastních názorů nepatří. Toť můj názor.
na divokou dopravu jsem zvyklý z Albanie a jihu Italie, tak nějak předpokládám, že to bude podobný. Spát bych chtěl v přírodě a ne moc blízko měst.
bmwgsa napsal:
Pro spani na divoko urcite.. neco te muze prejet.. moc se divas na televizi.. ja byl na sicilii v lete skoro mesic a rozhodne nebylo misto kde bych se citil nebezpecne nebo neprijemne. Podle me stejný jako jiným primorskym meste. Otravujou te zebraci, cernosi, a bacha na kapsare stejne jako v centru Prahy.. nic extra nebezpečného teda kromě silnice, protoze Sicilie je asi jediny misto v Evropě kde na silnici vladne naprosta anarchie.. na dalnici s dvema pruhy neni problem videt 4 auta vedle sebe. Na cervenou se jezdi bezne, jen se rozhlednes jestli neco nejede... takova mala Asie... a jediny co me zklamalo byl ten bordel.. vsude strasnej mrdel.. proste jako asie.. takovej smeťák Evropy.. jinak sicilii rozhodně doporucuji! Kamenitá ale rozmanitá. Skalni mesta uzasny, more super, lidi prijemny..
Paradoxne Palermo je nejlevnejsi - asi konkurencni prostredi takze ceny vseho nejnizsi z cely Sicilie. Jestli vsude stoji meloun 5-8 euro tak v palermu 1-3 (pro priklad). Meli jsme na par dni pronajatej i malej domek 400 m od uplnyho centra Palerma a stalo to asi 52 euro na noc celej domecek.. a moooc prijemny bydleni.. moc jsme si Sicilii uzili..
Super, díky za tip.
Zoufalost to je a není. Máme jen 20 dní dovolený a rozhodně to není jediný výlet, který chceme letos uskutečnit, včetně toho, že beru na dovolenou i děti. Tak počítám každý den, který ušetřím .... V tomhle případě je to min 1600 km, tedy dva až tři jízdní dny.
Mr GS napsal:
Na Sicílii jsem byl v říjnu 2021.
Pohoda. Kempy byly často zavřený, tak jsem spal v nich zadara, když to šlo.
Rozhodně si zajeď do Agrigenta tady na tu pláž https://mapy.cz/z...ase=ophoto
Tam je kempování volný
Mr GS napsal:
ty musíš bejt ale smutnej člověk...
Upravil bmwgsa dne 01.02.2023 13:56