Pánové, jdu pro radu. Motorka mi nějak nestandardně vybíjí baterku, když teď méně jezdím. Parkuju v garáži, baterii z motorky ven nedávám, párkrát za zimu to připojím přes zásuvku na BMW nabíječku. Teď jsem si dal tu práci a měřil každej den, jak ta baterka padá. Nabil jsem ji do plna a pak měřil 4 dny a opravdu mizí před očima:
1. den - 12.42 V
2. den - 12.17 V
3. den - 12.03 V
4. den - 11.83 V
BMW GSA 2007, mám tam jen výbavu co tam montovali. BMW držák na navigaci. USB nabíječka co tam kdysi byla, tu jsem dal pryč, nepoužíval jsem ji. Motorka je tedy v originálním stavu. Baterka je nova v roce 2022. Setkali jste se s tím někdy? Chápu, že může docházet k samovolnému vybíjení, ale takhle rychle? Čekám rady "dej baterku ven, když nejezdíš". To ale neodstraní příčinu.
Předem díky za rady.
Tak mrzne, to nepřidá žádné baterii, aby udržela svoji kapacitu.
A bohužel první co se má udělat s baterii je, ji odpojit a měřit. když drží, víš kde to je, v motorce a když ne, je to v baterce. A od toho se máš odrazit.
A nejlépe zase, bohužel, pokojové teplotě.
Proč bohužel, protože jsi to nechtěl číst, vyndej ji. Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
John_Ice napsal:
A bohužel první co se má udělat s baterii je, ji odpojit a měřit. když drží, víš kde to je, v motorce a když ne, je to v baterce. A od toho se máš odrazit.
Proč bohužel, protože jsi to nechtěl číst, vyndej ji.
V garáži mám nad nulou. Baterku jsem vytáhnul a sama o sobě drží v pořádku. Takže vím, že problém je na motorce. Ale nevím kde přesně.
j_a_k napsal:
Mě to na 2005 dělala ZFE jednotka. Baterku vybila za 14 dní asi na 4,5 V.
Vyřešilo to přehrání SW jednotky.
To dost odpovídá tomu, co mí to dělá! Šla ta závada odhalit na diagnostice, nebo jak jsi na to přišel?
Servisák si tipnul, že by to mohlo být tím tak jsme se rovnou domluvili na přehrání. Jestli by to odhalila diagnostika nevím. Na motorce jsem taky neměl nic navíc, co by mohlo z baterky brát a baterie po dopojení od motorlky držlea bez problémů.
j_a_k napsal:
Mě to na 2005 dělala ZFE jednotka. Baterku vybila za 14 dní asi na 4,5 V.
Vyřešilo to přehrání SW jednotky.
To dost odpovídá tomu, co mí to dělá! Šla ta závada odhalit na diagnostice, nebo jak jsi na to přišel?
Servisák si tipnul, že by to mohlo být tím tak jsme se rovnou domluvili na přehrání. Jestli by to odhalila diagnostika nevím. Na motorce jsem taky neměl nic navíc, co by mohlo z baterky brát a baterie po dopojení od motorlky držlea bez problémů.
John_Ice napsal:
Proč bohužel, protože jsi to nechtěl číst, vyndej ji.
V garáži mám nad nulou. Baterku jsem vytáhnul a sama o sobě drží v pořádku. Takže vím, že problém je na motorce. Ale nevím kde přesně.
Ok, ale to jsi na začátku nepsal, jen né ty rady vyndat...
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
Měření úbytku napětí je naprd bez měření klidového proudu po "usnutí" motorky. Zánovní baterka nemusí být v kondici, vloni mi v autě umřela Exide baterka po třech měsících od nákupu.
Upravil Francis dne 10.02.2023 08:15
Tak sry, že jsem nenapsal, že se vezme baterie, multimetr a stabilizátor napětí a změří se to. A taky se to měří přes zkratový proud, aby se zjistilo, zda má kapacitu a né jen napětí.
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
John_Ice napsal:
Tak sry, že jsem nenapsal, že se vezme baterie, multimetr a stabilizátor napětí a změří se to. A taky se to měří přes zkratový proud, aby se zjistilo, zda má kapacitu a né jen napětí.
Tak nejrychlejší je změřit vnitřní odpor akumulátoru. Já už dlouho používám od CTEKu https://www.heure...ry&o=3, který mne ještě nezklamal, ale výrobců je samozřejmě mnohem víc, např. tady https://www.elanc...teri%C3%AD.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0