Po výměnách náplní a filtrů jsem seřídil ventily a synchronizaci válců. Jediné, co jsem udělal jinak, než předchozích několik let, že jsem zakápl obtokové šrouby. Aby se nepohnuly. Namontoval jsem kapoty a těšil se na druhý den. Neměl jsem se těšit :-(
Motorku jsem nenastartoval, protože hned po startu zdechla. Z výfuku bílý dým mnohem víc než normálně. Mám ji 7 let, tak trochu vím. Vyndané svíčky NGK byly mokré a černé.
Sundal sem kapoty, zkontroloval připojení paliva a elektriky ke vstřikovačům, vyzkoušel svíčky - venku házely jiskru. Prošel jsem lanka a vůle, potenciometr polohy (zakápnutý asi 5 let.) Svíčky prošly ultrazvukem a kontrolou vzdálenosti elektrod.
Namontoval jsem je zpět a pro jistotu nedával kapoty :-) Nabil jsem baterku ale i tak měla na v klidu 12,7 V.
Chová se to stejně. Nastartuje a zdechne. Svíčky černé a mokré a po demontáži mi z levého válce vycházel pramínek bílého dýmu, docela dlouho.
Je možné, že vstřikovače odešly? Že zůstávají otevřené? Vyměňoval jsem je za tu sadu, tady z fóra. takže už tam nejsou původní. S těmi novými to jelo parádně. Taky už 5 let.
Setkal jste se s tím někdo?
Upravil Mr GS dne 31.03.2023 22:35
God, Gun & BMW
Taky mě to napadlo, ale Hall měnil před necelým rokem Žlábek a svíčky svíčkujou. Mě se to uchlastává. Ale jak se může stříkačka uchlastat - tomu nerozumím...
Hlavně jsem na prášky z toho, že jsem to den předtím seřizovat. Motor běžel jak hodinky a nic jsem s tím nedělal. Jen ty kapoty. Já se picnu...
God, Gun & BMW
Vypustil jsem nádrž a nalil čerstvý benzín. Abych vyloučil kontaminaci paliva. A chová se to stejně. Nastartuji, chvíli drží volnoběh a pak zdechne. A z výfuku jde šedý dým, Nedchá se i vytočit do otáček, ale stejně pak zdechne. A hulí.
Kluci muže se stát něco s motorem ze dne na den, že něco netěsní a propouští olej do spalování?
God, Gun & BMW
Tak vrať zpátky ty původní vstřiky a tyhle hoď do prdele
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
SzotekBD napsal:
To bylo první, co jsem kontroloval.
Kontroloval jsi lanka pořádně?
Nepadá lanko z kladky, ale jen visí bowden povysunutej z místa uložení, což rozhodí všechno.
Legendární závada po úkonech co popisuješ, která se projevuje přesně jak popisuješ.
Že by se něco dalšího najednou rozbilo, by byla velká smůla a náhoda.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Dnes jsem znovu prošel lanka. Opravdu jsou na místě. Zjistil jsem stopy oleje na vzduchovém filtru. Dostává se zřejmě přes odvětrání klikové skříně. Tlak utíká přes kroužky z válců. Ale že se to stane tak najednou je pro mne nepochopitelné.
God, Gun & BMW