Mám takový dotaz, neb jsem se minulý týden dostal do spárů nepředvídatelného počasí. Standardně vozím na moto malý lehký Coleman 27*14cm sbalený. S rozsahem 10° až 0° má už za sebou dost dlouhou službu, pořád je to ještě OK, ale minulý týden mě vzbudila zima, večer bylo 10°C. Teploměr v 5:30 ukazoval 1°C, ale bylo řádně vlhko a foukal vítr. Žďárák/bivak suchý, spacák suchý, karimatka Klimyt suchá - OK. Ale fakt mě byla zima. Což obyčejně neznám.. Druhý zimák co mám do -18°C se mi nevejde na moto. (30* 45cm)
Já už nosím/vozím jen péřovej spacák. Ten komfort je neskutečnej.
Konkrétně Sir Joseph Paine II 600.
Když je vlhko/prší, tak s použitím žďáráku High Point Dry Cover. Karimatku mám Klymit Insulated Static V Luxe s izolací. Sem hajsavej na zimu...
Ahoj,
s peřím nemám zkušenost, ale jako velmi dobrej, levnej spacák je trimm Balance, v kompresním obalu ho zmacknes na cca. 20x25 a to mám prodlouženou délku 195cm...
Mám ho dva roky, ročně spím ve spacáku cca. 45 dní... Spíš víc.
Nenech se odradit cenou :-)
Je to opravdu moc dobrej spacák za ty peníze, fakt.
No to je pěknej, ale zimní spacák. To nevim jestli chci... Comfort při -2°C to je už je to samý co mám ten svuj Pinguin. Ale sbalený stánka Trimm udává 18*34/24 Při mým balení to tak bude 20*30
Ale díky za tip.
ludas napsal:
Ahoj,
s peřím nemám zkušenost, ale jako velmi dobrej, levnej spacák je trimm Balance, v kompresním obalu ho zmacknes na cca. 20x25 a to mám prodlouženou délku 195cm...
Mám ho dva roky, ročně spím ve spacáku cca. 45 dní... Spíš víc.
Nenech se odradit cenou :-)
Je to opravdu moc dobrej spacák za ty peníze, fakt.
Tak o peří já neuvažuji. neb vím jak moc mokrý to bývá na lokách.., a další večer mě to zebe. Čas na vyschnutí moc není. A navíc cena 8tis plus je mimo moje požadavky.
Musel by být z venku nepromokavý nebo tak něco, ale to by se zas v něm držela vlhkost z těla...
Děkuji, ale peří jsem vyloučil.
zetor napsal:
Já už nosím/vozím jen péřovej spacák. Ten komfort je neskutečnej.
Konkrétně Sir Joseph Paine II 600.
Když je vlhko/prší, tak s použitím žďáráku High Point Dry Cover. Karimatku mám Klymit Insulated Static V Luxe s izolací. Sem hajsavej na zimu...
Fi. Prima mohu také doporučit. Ale tu dražší řadu, ta se právě vyrábí v ČR a jsou použity top materiály. Mám dva, jeden extra teply a druhý na motocestování.
A jaký jsi vybral na moto? Nic co by se vešlo do rozměru 17*25 jsem tam nenašel.
michi_iglau napsal:
Fi. Prima mohu také doporučit. Ale tu dražší řadu, ta se právě vyrábí v ČR a jsou použity top materiály. Mám dva, jeden extra teply a druhý na motocestování.
Bedabanjo napsal:
Koukni a spacáky PRIMA.... Český výrobek, vyrabi prima outdoor brno.. Velmi kvalitní materiály... Od roku 2004 uz porizuji jen tuto značku
Kojot napsal:
A jaký jsi vybral na moto? Nic co by se vešlo do rozměru 17*25 jsem tam nenašel.
michi_iglau napsal:
Kojot napsal:
michi_iglau napsal:
Je to tento.
michi_iglau přiložený následující obrázek:
Dik, vidim ale že je to pro osobu 175cm. Tak už je mi to jasný.
S mými 185cm musim mít větši.
michi_iglau napsal:
Kojot napsal:
michi_iglau napsal:
Už i vyzkoušeno. A musím říct, že je to výborný a dobře udělaný spacák.
Vyzkoušel jsem Trimm, Pinguin, a další ale tohle splnilo přesně co jsem potřeboval.
Malý, skladný. Komfort a tepelná pohoda.
2x přespání venku při 6°C a jen jak jsem zvyklý triko a trenky..
Uvidíme co po Balkan tripu
V kompresi má 18x24cm nebo 17,5x26cm.. Já mám Trampa s komfortem na +7°C a byl sem s ním i v Norsku, ale třeba na podzim na louce tady už je to na hraně, takže myslím, že také půjdou do Savany nebo Micry..
Upravil yuri13 dne 06.06.2023 12:09
foto z cest: www.facebook.com/...
o moto: http://www.motork...mid=103612
BMW R1150GS (2001, bez ABS)
KMZ K-750 (1962, se zpátečkou, tzv. "Dněpr" )
Možnost základního servisu boxerů série 850/1100/1150/1200(vzduch)..
Možnost diagnostiky Jeep WJ/WG..
V kompresi má 18x24cm nebo 17,5x26cm.. Já mám Trampa s komfortem na +7°C a byl sem s ním i v Norsku, ale třeba na podzim na louce tady už je to na hraně, takže myslím, že také půjdou do Savany nebo Micry..
Tak Micru jsem nesehnal k vyzkoušení a savana byla jen v 185cm velikosti. Proto byla výše uvedená volba.
Žádnej spacák nehřeje jenom izoluje unikající teplo z člověka.
Když je kosa pomůže ohřát vodu do pet láhve a šup s ní do spacáku.
A co teplo pořešit přídavnou vložkou do současného spacáku: https://www.cesto...cich-pytlu
Vyzkoušel jsem Trimm, Pinguin, a další ale tohle splnilo přesně co jsem potřeboval.
Ja mam ten istý a musím povedať, že pri takých 9 stupňoch a v stane mi teda najteplejšie nebolo. Rozmýšla, že ho predám a kupim perový, alebo dokúpim vložku.
Upravil oration dne 06.06.2023 17:54
Sleduj: https://www.insta..._source=qr
Syntetické spacáky vlivem používání daleko rychleji ztrácí svoje izolační vlastnosti. Uvádí se cca 1/4 životnosti péřáku. Jako novej bude fungovat bezvadně, ale třeba za 3-4 roky už to nebude ono - záleží, jak často ho používáš, vybaluješ, zabaluješ, doma ho samozřejmě skladuješ rozbalenej, ideálně pověšenej a ne v kompresním obalu.
Při stejnym komfortu zabere péřák míň místa. Péřáky mívaj zvnějšku povrchovku DWR, takže před nějakejma zbloudilejma kapkama ti spacák ochrání. Když ti zmokne, je to blbý..
Ozkoušenou mám českou značku Warmpeace. Pro větší chlapy dělaj případně širší verzi "Wide" a pro studený chodidla verzi "Extra feet", tedy víc peří v oblasti u chodidel. A varianty pro postavy do 170, 180 a 195 cm.
Třísezonní (kradu holce): https://www.4camp...00-180-cm/
Kolem nuly do toho lezu v trenkach, triku a bez ponožek. Při 25 se prostě rozepneš.
Ja mam ten istý a musím povedať, že pri takých 9 stupňoch a v stane mi teda najteplejšie nebolo. Rozmýšla, že ho predám a kupim perový, alebo dokúpim vložku.
Tak každý to máme jinak, hodnoty jsou orientační. V sobotu jedeme tak následně dám referenci.