V souvislosti s noční etapou XL rallye řešim jak upevnit na GS itenerář, aby byl snadno čitelný, nevadil mu déšť a ve tmě byl vidět. Nemám tu profimašinku, do které se itenerář strčí, a automaticky se to posunuje, ani si jí nehodlám pořizovat. Nabízí se tankvak s místem pro mapu a čelovka Nic lepšího mne zatím nenapadlo. Nemáte nějaký "praktičtější" nápad?
jen pro info - elektrickým roadbooku se itinerář neposunuje automaticky ale ovládá se to tlačítky na heftu...
S tím pouzdrem na mapu dojeli mnohokrát lidi na předních pozicích, někdy je lepší zastavit a pořádně se zorientovat než to hnát a pak se vracet, řekl bych že v tomhle případě bude víc záležet na orientaci než na rychlosti.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
nene, posunuje se to páčkou nebo tlačítky ručně jak potřebuješ. Přístroj (ne roadbook) počítá vzdálenost celkově od startu a další údaj je vzdálenost od poslední odbočky. Tu si musíš jiným tlačítkem resetovat a ta celková se dá dvěma tlačítky měnit (+/- po třeba 100m) když zabloudíš a pak se chytneš, tak aby se to dalo opravit a mohls dál číst správný čísla z papíru a nemusel sis pamatovat, že máš vždy odečíst 2.7 km *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Čauky Jaraxi
My jsme to řešili na GS tak (ostatně jako téměř všichni co neměli klasické roadbooky), že jsme si vytištěné papíry s itíkem naskládali na sebe a vsunuli do slídy (taková ta šprcka do se do ní dávají lejstra do šanonů). Tu slídu si přilepíš na nádrž průhlednou izloačkou a jedeš. Když dojedeš list, stačí ho vytáhnout (díra ve slídě musí být směrem k tobě), zmuchlat, strčit do kapsy a valit dál . K tomu na přilbu pod štít přilepit čelovku a hurááááá....házet robinsonády do bláta
Nojo... zlatý GS....
S LC4 Adv tohle padlo, páč na "kužel" se cokoli lepí fakt blbě
Takže roadbook za 600.-Kč od Čížka a 2x tak drahé lešení pro jeho uchycení....
Těším se na viděnou zítra
Upravil Klasika dne 04.10.2007 15:54
Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
nejlepší roadbook má Standa na dakaru,je to udělaný s kanystru od destilky a pouzdra na rukavice,fakt unikátní a hodně dobře fungující nápad,nemá senu si pořizovat kuli dvoum závodům do roka profi mašinku,bohužel ani na podruhý mě to nevyšlo,taky po opuštění stroje ale už je vše skoro ok jak po těle tak skoro i na motorce,jen padáky mě chyběj,ty to bohužel nepřežili a bez nich bych to nejel,tak jeďte opatrně a hlavně pozor na hole vsteklejch důchodců
Právě toho Čížka máme. Do noci jsem upravovala a zmenšovala itinerář, protože se do něj nechtěl vejít Byl moc dlouhý a namotala jsem sotva polovinu. Teď už se tam vejde, ovšem zase za cenu menších obrázků. Ale k přečtení to je, tak to snad půjde.
Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
shimi: nějak jsem nepochopil jak se z kanystru a pouzdra na rukavice dá něco udělat. Nebylo by foto? Jakože "fakt unikátní a hodně dobře fungující nápad" by neměl zapadnout v zapomnění...
Jinak dobrá zpráva - tady v praze přestalo pršet a už pršet nebude. Zítra má být krásně - slunečno / nízká teplota (14C)
Špatná zpráva - bahno a jíl do večera rozhodně neuschne, takže si připravte dobré pneu - já dnes přezul na Karoo 2 předek, E9 Dakar zadek.
Děkuju za tipy na roadbook, smířil sem se s tankvakem a slídou, aspoň mám kam dát svačinu a mikinu, kterou nebudu potřebovat, protože budu zpocenej jak prase z toho tlačení a tahání z bahna...
jarax napsal:
shimi: nějak jsem nepochopil jak se z kanystru a pouzdra na rukavice dá něco udělat. Nebylo by foto? Jakože "fakt unikátní a hodně dobře fungující nápad" by neměl zapadnout v zapomnění...
tak bohužel fotku nemám a že byc to uměl vysvětlit jak to udělat to bych asi nedokázal,udělat bych to doved protože sem to viděl,ale je to nepopsatelná věc ) ale sleduj DAKARy a na jednom to stopro uvidíš a budeš mít taky mustr a potom to zvládneš jistě udělat,tak vám všem držim palce a opatrně!!