Ahoj všichni - mám menší komplikaci s přední brzdou na 1200 GS 07. Při jízdě po silnici se mi blokla úplně dotuha přední brzda. Páčka nemá žádný krok - je úplně tvrdá. Teď trochu nevím co s tím. Poradí někdo? Stalo se Vám to taky někomu? Den předtím jsem motorku v terénu sice v malé rychlost, ale přece, položil. Může to s tím souviset?
No tak to mám tip tak na 90% podívej se, jestli se ti páčka neopírá o kryt rukou. Podobně jsem plašil vloni kdy jsem si pohnul s levým krytem a pro změnu mi klouzala spojka. Hledal jsem kdeco až jsem si všim, že se opírá o kryt rukou a úplně se nepovolí. Po malém pádu je to dost pravděpodobné.
nevim... krytka by to zpusobila hned po padu, ne az po nejake dobe pri jizde a silnici. Mel jsem podobny problem a byla to poskozena hadice - zkontroluj, jestli se ti nekde na hadici nedela boule nebo jestli neni jinak poskozena, u me se utrhl kousek vnitrni steny hadice, udelal jednosmernou klapku, kapalina sla pri stisku packy do brzd, ale uz ne zpatky, tak se brzdy dycky kously. To by byla jeste dobra varianta
dalsi moznost je, jestli neodeslo neco v ABS, ale to nemam vubec paru jak vevnitr vypada
David - Brno, 1150 GS.
Díky všem, zkusím obojí. Asi jste mi zachránili dovolenou. Mašina mi skutečně padla na pravou stranu. Jen mě ještě napadá, jestli nemůže problém způsobovat nožní brzda. Stalo se mi to ve velkém lijáku a protože mám motorku s ABS jen chvíli, tak jsem si pomáhal při brždění nožní brzdou, jak jsem byl zvyklý. Předtím jsem v dešti na GSu nikdy nejel, takže nožní byla nepoužitá. Může to nějak zůstávat viset? Brzdí myslím i předek na nožní ne?
Boban
Ne, ne... S přední brzdou brzdí i zadek, ale nožní je jen pro zadní kolo (mám GéeSo z roku 08).
Jinak ten problém, který popisuje David_BO se u hydraulicky ovládaných brzdových systémů může přihodit. Jediné řešení je potom povolit odvzdušňovací šroub a tlak odpustit tudy. Musel bys ale potom pořád brzdit jen zadní brzdou, protože po prvním zabrzdění předkem by jsi byl tam co minule a situace by se opakovala...
Upravil radosek dne 12.06.2009 11:13