smazak73 napsal:
Jo dobrá otázka to by mě taky zajímalo.Každopádně do lesa je u nás prej podle vyhlášky zákaz vjezdu mot. vozidel a asi si nemůžeš rozdělávat oheň protože s požární ochrany vím už ze školy že se volně rozdělávat oheň může jen myslím 50m od lesa,ale v době evropský unie se to asi ještě zpřísnilo ví to někdo kluci
Ja si myslim ze po lese sice ne, ale po lesni ceste jet muzu, pokud tato neni v chranene krajinne oblasti. Kazdopadne otazka se tyka toho stanu, ne motorky. Mam totiz takovy pocit, ze v tom lese nesmim ani spat.
no a to je něco..co nám bude určitě schopný říct SWAT..
já teda jezdím na čundry taky od mládí..a jediný místo kde byl problém?jednou na malé americe..nocovalo se v jeskyni a došli jeskynáři a že prej jako tam nemáme co dělat skrz netopýry..to bylo skrze ohen.. a jednou ještě u Vysokých popovic..došel myslivec a ještě k tomu policajt a ten nám řekl..za hodinu tudy půjdu nazpátek a nechci tady po vás vidět ani stopu..to bylo taky skrze ohen..přístřešek z celt mu nevadil..no musel čumět..když došel..pořádek jako kdyby tam nikdy nikdo nebylneříkám nic a na moje slova dojde
Fb: Jara Přikryl
tak to je paráda..chtěl jsem přihodit nějaký foto pro inspiraci a před půl rokem se nám nějak sral kompl..tak se musel přoformátovat disk a já si pořád říkal, že mě chybí nějaká složka..co se dalo jsem zazálohoval na odkládací disk a všechny fotky z čundrů Oslávka, Kokořín, Říkonín atp.. všecko pryč..hlavně, že jsem se pořád chystal na to, že to vypálím a nechám udělat fotkyneříkám nic a na moje slova dojde
Fb: Jara Přikryl
Odstavec g a k je odpověd. Do lesa se nesmí ani na cestu. Spousta lidí si to vysvětluje po svým, ale fakt je ten, že tam nesmíš.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Jinak Rumunsko s kempováním je snad tak, že není povolené, ale toleruje se. Bo ty lidi by tam umřeli kdyby nemohli kempovat.
Ukrajina nevim, ale tabořili jsme tam párkrát i když hotel nebo motel je tam tak lacinej, že se stan nevyplatí tahat.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Odstavec g a k je odpověd. Do lesa se nesmí ani na cestu. Spousta lidí si to vysvětluje po svým, ale fakt je ten, že tam nesmíš.
Nemuzes vzit jediny zakon a tvrdit ze tim je to jasne...ono je jich totiz vice. Viz toto: http://web.mvcr.c.../konz.html
Vytazek:
Spor je o to, zda lesní cesty jsou či nejsou účelovými komunikacemi. Podle § 3 odst. 1 písm. zákona č. 289/1995 Sb., o lesích (lesní zákon), ve znění pozdějších předpisů, jsou totiž pozemky určenými k plnění funkcí lesa mimo jiné zpevněné lesní cesty. Neměly by tedy být považovány za účelové komunikace, čímž by se na ně mj. nevztahovalo obecné užívání účelových komunikací dle § 19 zákona, zastává názor část teoretiků. Tento názor ovšem odmítl Nejvyšší soud v rozsudku sp. zn. 33 Odo 449/2005 ze dne 22. února 2006. Soud v rozsudku judikuje, že zákon se podle předmětu úpravy, jak je vymezen v § 1, vztahuje na veškeré pozemní komunikace, které naplňují znaky uvedené v dalších ustanoveních zákona, a neobsahuje žádné ustanovení, které by z této úpravy některé komunikace vylučovalo. Lesní zákon pak vůbec neupravuje problematiku provozu na komunikacích, které se nacházejí na lesních pozemcích. Je tedy zřejmé, že oba tyto předpisy obstojí vedle sebe. To ostatně potvrzuje jak znění § 7 odst. 1 zákona o pozemních komunikacích, který výslovně řadí mezi účelové komunikace komunikaci sloužící k obhospodařování lesních pozemků, tak i znění § 3 odst. 1 písm. lesního zákona, podle něhož mohou být mezi pozemky určené k plnění funkcí lesa zařazeny i zpevněné lesní cesty. Pokud tedy zpevněná lesní cesta na pozemku určeném k plnění funkcí lesa vykazuje současně znaky účelové komunikace podle § 7 odst. 1 zákona, podléhá stejně jako ostatní účelové komunikace režimu tohoto zákona, včetně § 19 odst. 1 upravujícího tzv. obecné užívání pozemních komunikací, odůvodňuje Nejvyšší soud, proč lesní cesty považuje za účelové komunikace.
randolf napsal:
Jak je to? Kde to ofiko jde a kde ne?
Ve Skandinavii (Norsko, Svedsko, Finsko) muzes ofiko posavit stan v prirode (jen ne hned vedle neciho baraku). Zarucuje ti to "right of common access", kdy kazdy clovek ma volny pristup do lesa, muze sbirat drevo, boruvky, houby i kempovat.
K lesním cestám jsem to napsal tady:[url] http://www.bmwgs.cz/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=3797&rowstart=20[/url]. Je to přesné znění zákona.
T.j. nad 4m není o čem dikutovat. Pod 4m je to otázka je-li to účelová komunikace. Pokud to bude pěšina od lidí nebo zvěře pak je to les . U ostatních t.j. kde projede vozidlo plati rozhodnutí Nejvyššího soudu.
Cycli: nevysvětluju si to po svém. Prostě se řídím zákonem. Do lesa na jakoukoli v cestu širší 4m můžou úplně všichni. Pod 4m bych musel juknout na to jaké parmetry musí splňovat účelová komunikace. Určitš to ale nebude pěšina pro chodce.
no já osobně na tý polní a nebo lesní cestě hlavně nikomu nestavim,nikoho tam zbytečně neprudim,projedu a mažu dál,a když už mě nějakej chytrej srnomrd chce zastavit tak koukám na druhou stranu
vlada-gsa napsal:
K lesním cestám jsem to napsal tady:[url] http://www.bmwgs.cz/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=3797&rowstart=20[/url]. Je to přesné znění zákona.
T.j. nad 4m není o čem dikutovat. Pod 4m je to otázka je-li to účelová komunikace. Pokud to bude pěšina od lidí nebo zvěře pak je to les . U ostatních t.j. kde projede vozidlo plati rozhodnutí Nejvyššího soudu.
Cycli: nevysvětluju si to po svém. Prostě se řídím zákonem. Do lesa na jakoukoli v cestu širší 4m můžou úplně všichni. Pod 4m bych musel juknout na to jaké parmetry musí splňovat účelová komunikace. Určitš to ale nebude pěšina pro chodce.
Nasel bys nekde odkaz na zdroj, odkud vis, ze to je podle sire (4m)?
"Veřejný ochránce práv zveřejnil v roce 2006 svůj názor, že pro posouzení, zda je pozemek veřejně přístupnou účelovou komunikací (pokud není místní komunikací) je rozhodující faktický stav, zda je využíván neuzavřeným okruhem osob po delší dobu, což typicky znamená dopravně méně významné komunikace v obcích, lesní a polní cesty, komunikace v chatových osadách apod., které nemusí být nijak zpevněné, ale jsou alespoň znatelné v terénu.[1] [2] Nejvyšší soud v roce 2006 zamítl názor, že by lesní cesty neměly být pozemními komunikacemi proto, že je Lesní zákon jmenuje jako pozemky určené k plnění funkcí lesa"
Krome toho samozrejme existuje oznaceni LESNI CESTA, ktera ovsem znamena neco uplne jineho... a samozrejme je dle vyse citovaneho rozhodnuti nejvyssiho soudu ucelovou komunikaci. Ale to neznamena, ze pokud neco neni "lesni cesta" dle vyhlasky ČSN 73 6108 Lesní dopravní síť (3/1996), ze to neni ucelova komunikace... nebo to chapu spatne?