Pánové, moje motorka má cca 57 000km tak jsem se rozhodl kouknout na svíčky , protože sice startuje dobře ale v zátěži cca při 140 mám pocit že více vibruje. Připadá mi, že už jsou celkem za zenitem .. ale prd tomu rozumim .. Mohou takto vypadat po 17 000Km ... nebo je předchozí majitel ve 40 000km nevyměnil a mají 37 000km ? Dokáže to někdo odhadnout ... První fotka jsou ty horní . Předem moc děkuji Berry
Berry přiložený následující obrázek:
Normalni. Spodni svicky jsou vzdy cernejsi. Ony nepali porad. Jsou jen pomocne nez se motor zahreje. Aby byly obe uplne stejne musel by si tomu davat naprdel
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Normalni. Spodni svicky jsou vzdy cernejsi. Ony nepali porad. Jsou jen pomocne nez se motor zahreje. Aby byly obe uplne stejne musel by si tomu davat naprdel
Ok děkuji ! Mě jen přišlo že ty mezery mezi elektrodami jsou už celkem velké - určitě to je více než 1mm - z toho jsem usuzoval že tam jsou možná déle než by měli . V každém případě dám nové, když už je mám venku.
Když vedle sebe vyfotíš dvě stejně jetý svíčky, tak co z toho chceš poznat? Poměrem velikosti odhadnout okem velikost mezery mezi elektrodama?
Tady jsem vyfotil jetou svíčku z 12ky (myslím, že měla cca 25-27tis km) vůči nové...
To už by mohlo komukoliv něco naznačit, ale dvě stejný vedle sebe, mě osobně teda, neřeknou vůbec nic.
Mr GS přiložený následující obrázek:
[205.54Kb]
Upravil Mr GS dne 30.08.2023 11:00
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Když vedle sebe vyfotíš dvě stejně jetý svíčky, tak co z toho chceš poznat? Poměrem velikosti odhadnout okem velikost mezery mezi elektrodama?
Tady jsem vyfotil jetou svíčku z 12ky (myslím, že měla cca 25-27tis km) vůči nové...
To už by mohlo komukoliv něco naznačit, ale dvě stejný vedle sebe, mě osobně teda, neřeknou vůbec nic.
Rozumím .. a děkuju za srovnávací fotku. Já nové pro porovnání neměl k dipozici. .. k motorce jsem dostal 4 kusy DCPR8EIX tak jsem je tam nadělil ale to jsou iridia jen s jednou elektrodou. Nicméně pokud ty tvoje mají 27 000Km , tak ty moje mi přijdou ještě o kousek jetější - tak bych se nedivil kdyby těch 37 000km měli .
Tak to bych teda rozhodně neřekl. Na těch tvých jsou naopak ještě vidět hrany elektrod... Jak středový, tak těch bočních. Tady ta byla už komplet do kulata.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mě jednou překvapil jeden místní člen, byl na ,,kontrolním servise", nebo nevím proč je nějakou krátkou dobu po tom co jsem mu je vyměnil, vytáhl . Tedy vytáhl mu je jiný mechanik. A ten mu řekl, že jsem mu spodní nevyměnil.....a kuriozní bylo, že jsem je u toho mechnika kupoval. a tak si tu žijeme.