V Alpách na výjezdu do mraků mi začala na přístrojovce blikat kontrolka zapínání/vypínání potkávacích světel a denního svícení. Po zastavení jsem zjistil, že nebliká jen kontrolka, ale skutečně i přední světlo (překvapivě ). Abych tomu zamezil (jako nouzové řešení), chtěl jsem přes ovladač na levé straně řídítek se pokusit vypnuout automatický režim přepínání světla z deního svícení na potkávací světlo (napadlo mě totiž, jestli nemůže být problém se senzorem). Zjistil jsem však, že ovladač nefunguje (menu, blinkry apod.). Po "promačkání všech tlačítek se naštěstí vrátilo vše do normálo resp. všechna tlačítka začala normálně fungovat a světlo se přestalo neustále přepínat. Zbývajících cca 1000 km, které mě čekalo domů již bylo vše OK. Nicméně mám obavy, aby se to zase nezačalo opakovat. Proto bych se Vás chtěl zeptat, zdali se někdo s tímto problémem setkal a co případně pomohlo (vyfoukání vzduchem, sprej na čištění kontaktů, pořízení celého nového ovladače).
Díky a hezký den
BMW R 1200 GS LC r.v.2015
Je to bezny problem. Tyhle spinace proste zlobi. Hodne to dela kdyz se ohrejou - treba svitem slunce... zlaty blikaci svetla.. kdyz ti odejde ten oravej tak uz ani nenastartujes..
Vyfoukani samozřejmě nepomuze - kvuli vodotesnosti jsou zality v pryskyrici. Proste dat novej - to pomuze
OK díky za odpověď. No každopádně kdyby někdo věděl o novém ovladači za dobrý peníz (typ určený pro tempomat a automatické přepínání světel), dejte mi prosím vědět. Díky
BMW R 1200 GS LC r.v.2015