Zdravím,
rozebral sem přední brzdový třmen na 1200GS 2009 kvůli čistění a mám pár dotazů:
- dá se někde sehnat nová sada těch prachovek a těsnění prasátek včetně toho těsnícího kroužku mezi poloviny třmenu ? (nechci kupovat sadu včetně prasátek)
- je jedno jak se tam ty prachovky a těsnění dají nebo mají nějakou horní a dolní stranu ?
- jaký utahovací moment šroubů co drží třmen pohromadě
RomanS napsal:
Zdravím,
rozebral sem přední brzdový třmen na 1200GS 2009 kvůli čistění a mám pár dotazů:
- dá se někde sehnat nová sada těch prachovek a těsnění prasátek včetně toho těsnícího kroužku mezi poloviny třmenu ? (nechci kupovat sadu včetně prasátek)
- je jedno jak se tam ty prachovky a těsnění dají nebo mají nějakou horní a dolní stranu ?
Dík
Tiež som to hľadal, zatiaľ neúspešne. V originále sa dodáva opravná sada aj s valčekmi pre dva strmene cca 200€. Daj vedieť, ak sa ti podarí kúpiť len tesnenia a prachovky ...
Pokud jsou pístky v pohodě, nechávám dělat prachovky tady http://www.alfaag...
Upravil DAGR dne 03.12.2023 17:33
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
RomanS napsal:
Zdravím,
Dík
Neber to jako 100% ověřenou informaci, ale domnívám se, že gumičky jsou symetrické a je jedno, jak je tam dáš. Pístky jsou z plastu (nikoli kov) a pokud nejsou jakkoliv poničené, nevidím žádný důvod pro jejich výměnu. Co se týká gumiček, výměna by zcela jistě byla ideální a suprčuprprofi, ale pokud nejsou poškozené, opatrně je vyndáš a s citem očistíš, není důvod je měnit. Na předchozí motorce s dvěma průběžnými repasemi brzd mi brzdy perfektně fungovaly i po 29 letech s původníma gumičkama. O-kroužek mezi půlkami třmenů je na tom stejně. S těsností nemám žádný problém u 16iletého stroje. Doporučuju každopádně použít pro namazání pístků a gumiček pastu k tomu určenou. Za boha si teď ale nemohu vzpomenout, jak se jmenuje...
O momentu, který neznám se vyjadřovat nebudu, nebo mě tu ukamenují, že tě navádím k nepřístojnostem. Já to prostě utáhl s citem, tak jako 30 let vše zpět....
Kdo nikdy nestrčil prst do "medvědího hovna", ten jako by nežil