V pondeli jdu na technickou a ted me napadlo, ze vubec nevim, kde na F650GS hledat stitky s VIN ci cislo motoru. Nebyla by rada?
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
To si to nekontroloval když motorku kupoval? Je na pravý straně krku řízeni. Když moto dáš na stojanek a říditka stočíš do leva tak je videt
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
smazak73 napsal:
To vůbec neřeš však oni na technický vědí kde ho mají hledat a když ne tak ať si ho najdou voni ho chtěj konrolovat ne ty
To se trochu pleteš,protože ty jsi majitel a ty by jsi měl vědět kde to je a zodpovídáš za to že to souhlasí.Kdyby jsi nemě lékárničku tak technikovi taky řekneš hledej si ji když ji chceš vidět?Když by jsi ho nasral tak ten technik taky může zaklapnout desky,do protokolu ti napíše typ motoru nenalezen-závada 102 a ty tu technickou díky systému on-line nedokončíš úspěšně ani nikde jinde dokud ten typ nenajdeš.
Spea napsal:
... a primo na motoru cislo nenajdu? Urcite ho na technicky budou chtit videt taky. Nebo se pletu?
Najdeš ho zezadu motoru jakoby před zadním kolem zhruba v úrovni uložení kyvky.Je vidět trochu hůř,ale je.Pokud na technika nebudeš dělat ramena aby si ho našel,tak si myslím že se bude snažit ho najít a najde ho.Ty čísla bývají na podobných místech u všech motorek,takže to asi budou znát.Neboj se toho
Mě v pátek na technický taky hledal číslo motoru.Nemoh to najít a pak povídá "no ty bavoráky ty to maj dycky někde tak zašitý že to nikdy nenajdem"a dál to neřešil.
TOLI napsal:
Mě v pátek na technický taky hledal číslo motoru.Nemoh to najít a pak povídá "no ty bavoráky ty to maj dycky někde tak zašitý že to nikdy nenajdem"a dál to neřešil.
To je taky řešení
Ale jak říkám-nesnaž se na něj jít tak jako že -si ho najdi...
smazak73 napsal:
Já neřikal,že má někdo házet ramena s přihl. i s technickou mám celkem zkušenosti je to v popisu práce technika ,chodí na školení a měli by to znát.Jestli že neví technik kde ho má hledat je celkem jeho boj. Je to placená služba jako každá jiná a to jestli máš čísla v poho nebo ne tak to tvoje starost není při každým prodeji a nákupu ojetého vozidla jdeš na evidenční kontrolu a a tam ti vystavují evidenční protokol pod něj se technik podepíše a taky za to ta technická stanice zodpovídá.Ty by jsi měl nahlásit změny (výměna motoru popř.karoserie).S lekarničkou je to snad uplně něco jinýho to je povinná výbava.A to že by se technik ani nenamáhal to číslo hledat a napsal by 102 to by zase dělal machra on a já bych na něj podal stížnost.PS:na technický jsem byl s cca s 10autama a 6 moto nikdy jsem se nestaral o čísla motoru a vždycky si to technici dohledali sami já jsem mu pouze řekl že nevím kde je ,ale žádný si ho najdi to je jasný když mu to podáš takhle tak ho vytočíš.
Na STK dělám dost dlouho na to abych věděl co je moje povinnost a co ne,neboj
Taky jsem nikde nepsal že to tak dělám.Jenom říkám že argument typu najdi si to,je to tvoje povinnost by asi neobstál a nikde by jsi nepochodil s žádnou stížností na technika z tohohle důvodu,nic víc... .Myslím že vždycky udělám maximum pro to abych to číslo našel a nedělám problémy kvůli kravinám,ale pokud by to číslo například vyrezlo tak věř že to bude taky problém majitele auta a ne můj.Takže asi takhle to funguje a myslím že to je většinou opravdu v pohodě.
4 Smazak73,
skutecne jsem ti pripadal vydesenej? Z ceho tak usuzujes? Jen jsem se ptal kde cisla hledat. Z tvych odpovedi jsem nabyl dojmu, ze to sam vedet nebudes a spolehas jen na technika na STK.
Jóó,v pohodě,hlavně že teď víme kde to máme hledat a o nic jinýho nejde.Jenom bych na otázku od Spea- kde na F650GS hledat stitky s VIN ci cislo motoru-čekal odpověď typu je tam a tam,nebo nevím kde je ale ne -ať si ho najdou voni ho chtěj konrolovat ne ty.-Nic víc.Rozhodně nechci dávat důvod k hádce.Jenom jsem ti chtěl naznačit jaká je realita a jak by to taky mohlo dopadnout.
Takze si technik poradil. Pro ty, co to nevedi, jako ja, je cislo motoru z levy strany pod motorem. Musi se stroj trochu naklopit doprava a podivat se jakoby nad radicku. Je tam vyjiskrene cilslo motoru. Je to nejnizsi cast motoru. Technik vedel kde hledat.
Spea napsal:
Takze si technik poradil. Pro ty, co to nevedi, jako ja, je cislo motoru z levy strany pod motorem. Musi se stroj trochu naklopit doprava a podivat se jakoby nad radicku. Je tam vyjiskrene cilslo motoru. Je to nejnizsi cast motoru. Technik vedel kde hledat.
A já ti tady tvrdím že zezadu
Teď jsem se díval do chytrejch knížek a spletl jsem si to s f650 st...
No ale konec dobrej,všechno dobrý.Máš to za sebou...