Ahoj. Dokázal by mi prosím někdo vysvětlit jak funguje u K25 systém přečerpávání v nádrži? Jak poznám že to funguje? Na jakém principu to pracuje?
Upravil Simms dne 19.09.2024 06:36
Myslím, že to funguje na principu difuzoru. Proud paliva z podávacího čerpadla s sebou strhává i palivo z hadice pro přečerpávání.
To sice zdánlivě vypadá, že by mělo fungovat pořád, dokud funguje podávací čerpadlo, ale není to tak.
Mě osobně se stalo to, že podávací čerpadlo ještě plnohodnotně dávalo do vstřiků, ale už nevytvářelo takový proud, aby vytvořil tah i pro přečerpání.
Může to být jak přicpaným palivovým filtrem, tak částečně opotřebovaným samotným čerpadlem. U 12gs těžko identifikovatelný, protože filtr je součástí čerpadla, takže nemůžeš zjistit konkrétní příčinu měněním jednotlivých součástí.
Ale to není důležitý. Stejně to spolehlivě poznáš jenom tak, že když ti dojde palivo, tak natankuješ do plna výrazně míň, než je objem nádrže.
Nevím, jestli máš GS nebo ADV, ale u Adv 2007 je využitelná kapacita nádrže 37l. Po tom, co mě došel benzín (fyzicky, ne podle ukazatele), jsem natankoval do plna 30l, takže bylo jasno. U obyč. GS je plná nádrž 20l. Kolik vyjedeš bez přečerpávání ještě nevím... a doufám, že osobně ani zjišťovat nebudu
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mám ADV. No tankoval jsem dnes když jsem měl jednu čárku a to mi ukazovala dojezd 87 km. Dotankoval jsem do plna 21 litrů. Zdá se mi to divné. Na nádrž jsem měl najeto 420km. Po natankováni mi to ukazovalo dojezd 740mm. 2 roky mám nový palivový pásek. Tak snad to nezlobí.
Upravil Simms dne 20.09.2024 23:50
Ono tsky zalezi na sfylu jizdy. Kdyz budes jezdit na pohodu a cerpadlo uz nebude uplne ve 100% kondici nebude to tsky precerpavat. Proste neni čim. Druha vec je jestli je v nadrzi vse tsm kde ma byt
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Simms napsal:
Mám ADV. No tankoval jsem dnes když jsem měl jednu čárku a to mi ukazovala dojezd 87 km. Dotankoval jsem do plna 21 litrů. Zdá se mi to divné. Na nádrž jsem měl najeto 420km. Po natankováni mi to ukazovalo dojezd 740mm. 2 roky mám nový palivový pásek. Tak snad to nezlobí.
Jak jsem ti psal rovnou výše, s nadějí, že tomuhle se vyhneme ... Nepoznáš s jistotou nic, dokud ti benzín nedojde fyzicky. Takhle nevíš, kde je problém a vůbec nemusí být v čerpadle. Až budeš "na dně" s dojezdem, vem si pár litrů benzínu s sebou a jeď, dokud nedojde. Když pak natankuješ míň, než okolo 35 l ( včetně toho, co jsi dolil samozřejmě), tak pak víš, že to je čerpadlo.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA