Zdravím chtěl bych poradit. Motorka mě občas nejde nastartovat na bočním stojánku je to R1200RT rok2009, k tomu mě problikává neutrál. Na hlavním stojánku startuje bez problému, když je boční sklopený tak taky startuje.
Ale když ho boční vyklopím tak nestartuje a kontrolka neutrálu problikává. Všiml jsem si že i na volnoběh když je nastartována a boční stojánek je sklopeny, tak problikává neutrál, někdy 1 a druhý stupeň, ale motor běží
To je řešení, jako když ti nesplachuje záchod a vyřešíš to koupí voňavého stromečku.
Až mu ten snímač zařazené rychlosti odejde úplně a ještě k tomu snímač na páčce spojky (což se stává dost často a lidi o tom ani neví), tak už nenastartuje.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
To je řešení, jako když ti nesplachuje záchod a vyřešíš to koupí voňavého stromečku.
Až mu ten snímač zařazené rychlosti odejde úplně a ještě k tomu snímač na páčce spojky (což se stává dost často a lidi o tom ani neví), tak už nenastartuje.
Divil by ses kolik lidí to po mě chce... zapomene na bočák a v první zatáčce se mu motorka zašprajcuje. Tyhle úpravy když zákazník chce miluji... do půl roku přijedou s proraženým víkem... ale je to jedna z nejlevnějších možnosti, zvláště pak u 11xx kdy spínač bočáku stojí nějakou tu korunu navíc.
Problém by se měl vyřešit viz. Servisák akorát pozor jsou dva tipy snímačů na převodovku.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Sorry zabudol som tam dať smajlíka....ale ako píše Dagr, bohužiaľ najčastejšia oprava.... samozrejme treba riešiť príčinu a nie dôsledok ako aj u ostatných vecí....aj keď ľahšie je vyblokovať snímač na bočáku ako liezť niekam za snímačom v prevodovke, takže iba ako núdzové dočasné riešenie.... ktoré ako všetci vieme po čase prechádza do trvalého riešenia
Upravil patol dne 07.02.2025 11:10
Nemusí lézt nikam do převodovky. Je to z venku zezadu a s trochou trpělivosti to udělá se stranovým klíčem na reverzní torx (myslím, že č.8) bez demontáže čehokoliv. Ostatně i pro to je to chycené takhle netypickým způsobem. Je to asi jediná možnost, jako to v tomhle prostoru povolit.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Tak dík všem za rady, dnes jsem se do toho pustil, ale narazil jsem, že nemá správný klíč.
Očkoplochý klíč 7 je velký a 6 je malý, takže to bude nějaký spešl klíč. Oříšek E8 nasadím, ale už není místo pro malou ráčnu. Mezi převodovkou a kyvkou je asi 2 cm.
Takže bych potřeboval nějaký plochý klíč správného tvaru. Jinak bych musel demontovat asi celou zadní část. Nevíte prosím co je to za klíč. Díkec