Položil sem to a prolezl sem nějaké komentáře k lepení plastů - spíš starší, ale přece jen je rok 2025 tak má někdo zkušenosti s lepením plastu kolem držáku plexi? kousky mám všechny.
Nevím jaký je to typ plastu, ale nechce se mi to dávat svařovat a potom lakovat..
Další otázka odnesl to i blinkr respektive jen to sklíčko - koukám po nějakých číňanech na aliexpress - má s tím někdo zkušenosti jestli sou v pohodě?
Popř. bych možná šel i do ledek už komplet, ale slyšel sem, že je k tomu potřeba krabička aby neblikali rychle nebo co
kvags přiložený následující obrázek:
Někde na to dílu musí být výlisek z čeho to je vyrobené. A pokud není, tak na jiném dílu bude. Přece nebudou dělat různé díly z různých materiálů. Tipoval bych typické ABS.
Co se týče blinkrů, já mám Nudu (2012) a podle všech informací bylo potřeba buď nakódovat přístrojovku, protože mašina nemá blikačové relé a blikání řídí čip v přístrojovce, nebo pořídit nějaký bazmek k tomu nebo rezistory. Nakonec jsem blinkry nadrátoval jen tak a blikají jakoby tam byly z výroby.
právě na plastu, to už nejde přečíst jediné co tk číslo 04, ale chat gpt poradil, že by to měl být polypropylen s příměsí skelných vláken
a že některé aftermarket díly můžou být z ABS co je tužší
tak nevím..
co je NUDU 2012? jo ten bazmek k tomu sem slyšel.. aha takže nebylo potřeba nic když si měnil na ledky?
No vidíš, tak sis poradil. Tak si rovnou můžeš udělat kompozit a na opravu se vybodnout. Jestli je Abs tužší, to netuším. Spíš bych řekl že tuhost je hlavně dána konstrukcí dílu. Jednoduchý díl bez záhybů, prolisů a výztuh bude ohebnější než ten s nimi. ABS se používá v automotiv dlouho. Ale kompozitní plast jsem už taky viděl a můj lajcký názor je, že by to snad mělo být ještě pevnější.
HQ Nuda. No hele, na mrtvém fóru kam skoro nikdo něpřispívá jsem se dozvěděl o nějakém udělátku, ale hlavně o nutnosti to řešit, jinak blinkry nebudou blikat. Koukal jsem na přístrojovku, přemýšlel že udělám bypass z ovladače do samotného relé a přístrojovku tak vyřadím, za boha jsem nechtěl na tu malou motorku cpát velké a hřejivé rezistory. Nakonec mi poradil kamarád, ať to zbytečně neřeším, blinkry založím a uvidím. Blinkry jsem vyměnil, a voila, blikají dle předepsané frekvence.
Samozřejmě asi záleží jaký blinkry tam dáš. Vzhledem k tomu, jakej oser bmw/hq v té době vymyslel tady s tím kódováním, je otázkou jak se s tím vnitřní jednotka ( u nudy je to nějaký čip v přístrojovce) popasuje. Tak daleko jsem nepátral, ale v té době už byly na trhu digitální na zátěži nezávislé relé, což měl výrobce použít místo toho ksindlu. Já tam dal blinkry se spotřebou 3W každý.
mo.blaze ice od Motogadget YouTube Video . Myslím že někde na Louis jsem četl občas i špatné recenze na to, že se při vibracích můžou rozsypat, ale protože se mě líbí, dal jsem je tam. Navíc svítí perfektně. No a na dakaru mám mo.blaze pin a s dakarem jsem se naskákal různě po šutrech a jámách a ty nevypadají že by měly upadnout. Je teda pravda že ty jsou tak prťavé, že to snad ani nejde.