O víkendu se mi na 100 GSPD rozpadlo plastové uchycení světlometu na seřizovacích šroubech.
Dneska jsem to trošku okukoval, jak se ten předek vlastně rozebírá. Na nic kloudného jsem zatím nepřišel.
Chtěl bych se hlavně co nejvíc vyhnout rozpojování elektriky a proto bych nerad odmontoval ten vnější rám, který celý předek jak to vypadá drží.
Než se do toho pustím, máte někdo tip na vyzkolušený postup jak ten předek rozebírat a dostat se ke světlometu?
Upravil paja1 dne 26.05.2025 21:15
Pája
Asi Tě nepotěším, ale aby ses dostal k uchycení světlometu, musíš to opravdu sundat s tím rámem, je to naněj všechno navěšené. Ale není to tak hrozné jak to vypadá na první pohled, je to jen pár šroubů jen je trošku horší přístup na náhon tachometru do přístrojovky, ale většinou jde povolit rukou.
Elektriku, pokud je originál, rozpojíš na těch velkých konektorech,sundej si určitě i nádrž, pak je tam přístup celkem slušnej.
To teď nechci kecat, už je to fakt dlouho co jsem to dělal...
Povol si ten rám a začni rozebírat, ono tě to povede v podstatě samo. jde to docela dobře, i když to v začátku vypadá hrozivě
Jsem tam ale práce to byla strašná. Teď sehnat díly.
Ještě mám jeden dotaz.
Vi někdo jak se sundava mřížka pred světlomem?
Nevím jak sundat a nezničit ty černé plastové krytky šroubů nebo co to je.
Už se je pokouším objednat, uvidím jestli jdou koupi.
paja1 přiložený následující obrázek:
Ty plastové čepičky na mřížce normálně opatrně podeber šroubovákem, pod ní je křížový šroubek s osazením.
Až budeš nasazovat nové pouzdra na kuličku, trošku to něčím špricni- namaž, půjde to lépe nacvaknout.
Chtěl bych se hlavně co nejvíc vyhnout rozpojování elektriky
Tomu bych se nevyhýbal. Naopak. Vše, k čemu se teď dostaneš, bych rozpojil, vyčistil a namazal. Bývá to všechno dost zoxidovaný.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA