jestli jseš šikovnej, pořiď si sadu podložek a jazýčky, nebo jak se tomu nadává, kterejma zkoušíš vůle a někde tady běhá dvd s údržbou starší f650, kde je i parádně zadokumentované právě seřizování ventilů, časem bych to chtěl taky zkusit, jinak cena v servise cca 2500kč..
Chcel by som sa spítat. pokial neviem kedy boli naposledy serídene tak podla akých prejavov na motore by som ich mal dat zoštelovat. dik
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Ak nevieš kedy boli robene daj len skontrolovať alebo skontroluj sam stačia ti ktomu len mierky.Inač ked su rozladene je to počuť hlavne za tepla ,alebo na spotrebe benzinu
BMW 1100GS
..ja uz jsem mel ventily na kontrole 2x a ani jednou nebylo potereba neco s nima delat, a mam pocit, ze kontrolni intrval je asi 10tis, ale vetsinou je to vpohode, kazdopadne jestlis motorku koupil a nevis kdy byla naposledy, tak ac to nema zadny priznaky neceho nekalyho, ja osobne bych nevahal nechat to zkontrolovat a podivat se i na rozvody, od ty doby si budes udrzovat vlastni interval a budes vedet, ze mas vsecko vcajku
mam stejny problem a nocni muru serizeni ventlu moto jsem koupil loni najete mela 18500 ted mam 24000 a jeste jsem ji nikde nemel vsechny kapaliny jsem si doma v poho vymenil jen ty ventily me strasijou porad
Žádnej strach,většinou opravdu zůstane jen u kontroly, seřizovat nebývá potřeba.
Aby ses k ventilům dostal, je to ale potřeba poměrně dost odstrojit, já měl sundaný i airbox a baterku, pak se sundá horní ventilový víko a na ventily se krásně dostaneš standartní měrkou...
..mam neco kolem 65tis, prvni kontrola byla pri 58,kdyz jsem ji koupil a druha ted, kdyz se mi kousnul napinak rozvodaku, tak kdyz uz byla rozhozena, tak jsem to nechal zkouknout podruhy a jak povidam, uplne vpohode..
jo ja mam 34000 a neviem kedy to bolo kontrolovane. a pred tú kontrolu doma nemusim vypuštat olej nebo tak? stači jenom z nadobky aby som sa dostal k veku. a ake maju byt vôle?
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Potřebuješ se dostat seshora k motoru, tj odstrojit vsechno, co tvori "nadrz" :-) olej vypoustet snad nebude treba, leda z te nadobky, kdyby se nako pletla. Rozhodne doporucuju zkouknout to instruktazni dvd..