Zdar, prosakuje mi kapalina u přední brzdové pumpy. Které gumičky,případně části mám vyměnit. http://www.realoe...g=32&fg=10
Upravil Honza638 dne 30.06.2009 14:35
Potřebuješ vyměnit těsnící gumičky brzdového pístku ( označený číslem 20), bohužel se dodávají pouze komplet s pístkem. cena tuším cca 1200,- Loni jsem měl stejný problém, zkoušel jsem si nechat ty těsnící gumičky vyrobit, ale nedělalo to dobrotu. Nakonec jsem dal nový pístek a je pokoj.
Ahoj,
dnes se mi stalo to samé - únik brzdové kapaliny z přední brzdy u mojí 1100GS. Takže budu objednávat opravnou sadu, ten pístek s gumičkama. Chci se zeptat, zda je v sadé i ta prachovka, nebo ji musim objednat extra? Případně neválí se doma někomu opravná sada / dokázal by ji někdo sehnat trochu výhodněji než invelt? Moc děkuju za pomoc
BMW R1100GS - '98 - 70000km
xtmotoman - Jen si před objednáním zkontroluj, jestli se vyplatí tam ten nový pístek s gumičkama dávat. Někdy je ten válec u těchto starších motorek už nehezky "vyžrán" a nepomůže ani vyleštění - prostě je tam hloubková koroze toho hliníku. Pak je to vyhozených dost peněz za opravnou sadu.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Ahoj všimnul jsem si, že mi slzí brzdovka kolem kontrolního okénka přední nádobky. Okýnko není zacvaklý úplně rovně se stěnou nádobky, ale to není ani okýnko na spojkový nádobce a tam je to v poho... Kde tedy hledat chybu? zkusit zacvaknout okýnko do roviny s nádobkou nebo je tam prostě netěsnost a bude se muset nějak přetěsnit?
In pivo veritas!
Dělá se ta opravná sada i pro zadní pumpu. Teče mi na vstupu kolem toho plastového kolínka a asi i přisává vzduch, protože zadní brzda ztrácí účinnost. Setkal jste se s tím někdo?
Ŕešil jsem podobný problém,poslal jsem svojí starou pumpu Tondovi a bylo mi doporučeno sehnat jinou,že by opravit šla,ale že je to stářím vyžrané a že by to vydrželo chvilku.Tak jsem koupil jinou u Moto-Ćervený skoro za dvojku a začala chcát taky.Tak že jsem zastánce,dát radši toho bůra a mít klid,než to nechat močit.
David Michalisko napsal:
Ŕešil jsem podobný problém,poslal jsem svojí starou pumpu Tondovi a bylo mi doporučeno sehnat jinou,že by opravit šla,ale že je to stářím vyžrané a že by to vydrželo chvilku.Tak jsem koupil jinou u Moto-Ćervený skoro za dvojku a začala chcát taky.Tak že jsem zastánce,dát radši toho bůra a mít klid,než to nechat močit.
Ta tvoje by opravit nešla (ani na chvíli ) - nemělo by to smysl dávat peníze za nový pístek s gumičkama do toho "vyhnilého" válce - vždyť jsem ti to říkal po telefonu. Ten tvůj válec je "vyžranej" moc do hloubky. Když je to lehce, tak se to dá zalapovat, vyleštit (takhle to šlo třeba na Komaizově pumpě), ale ta tvoje je KO - hloubková oxidace - jsou tam normálně vyžrané místa i skoro 0,5mm do hloubky.
Upravil Tonda dne 06.05.2014 15:56
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Navic magura dostala pres prsty a od noviho roku nesmi brzdove pumpy prodavat nikemu enom bmw...takze uz nee magura za 5 tisic ale magura v krabicce bmw za 9 nebo kolik...ty papirove krabicky sou v nsr ale pekne mastny
Kupredu spatki ni krok...
David Michalisko napsal:
Ta tvoje by opravit nešla (ani na chvíli ) - nemělo by to smysl dávat peníze za nový pístek s gumičkama do toho "vyhnilého" válce - vždyť jsem ti to říkal po telefonu. Ten tvůj válec je "vyžranej" moc do hloubky. Když je to lehce, tak se to dá zalapovat, vyleštit (takhle to šlo třeba na Komaizově pumpě), ale ta tvoje je KO - hloubková oxidace - jsou tam normálně vyžrané místa i skoro 0,5mm do hloubky.
Takhle už by to vypadat nemělo (to je ta Davidova) - snad to půjde z té fotky poznat. Jsou tam místa, kde je ten materíál úplně vyhlodanej od oxidace, třeba i skoro do 0,5mm hloubky (pravděpodobně zanedbaná předchozí údržba - někdo asi ještě před Davidem neměnil hodně dlouho brzdovou kapalinu). ...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...