Zdravím. Chtěl bych se zeptat jestli je možný mět na F650GS pouze abs v zadu. Koupil jsem teď GS a do velkého techničáku mě napsali že to má ABS a když jsem se na ně obrátil že to ABS nemá tak mě odpověděli že v předu ne ale vzadu jo, že je tam i koutouč s čidlem či co a podle vinka nebo co to je označení s ABS. Je to doveženo s IT a r.v.je 2001. Tak nevím jestli to může být pravda aby vpředu ABS nebylo a vzadu ano. Tak jako tak se pro mě nic nemění jen mě zajímá jestli to tak je. Díky za rady.
Tak podle mne je to kravina z nasledujicich duvodu:
1) To co vypada jako cislo "abs" bych rekl ze je proste snimac otacek kola (stejny jako ma ABS), aby to melo jak merit rychlost.
2) Na co mit ABS jen vzadu? Jaky to ma smysl? Ja bych treba chtel ABS jenom vpredu - pak bych ho mel zapnute i v terenu
3) Nebude to mit takto levnejsi pojistku, kdyz to to ABS "ma"?
Tak to je dobrá hovadina. ABS je VŽDY na všech kolech i u aut. Vyjímkou snad byly jen nějaký šestikolý auta. Ty neměly ABS na prostřední nápravě. Nicméně ty ABS nemáš, je to jen snímač rychlosti. No a pokud ti napsali ABS do techničáku, tak ti pěkně zavařili. Vím, že 90% lidí řekne "tak se na to vyprdni a měj ho zapsaný i když ho nemáš", ale je to kvuli tobě. Až tě sejme (doufám, že o tom budu jen psát a nic takovýho se nestane) někdo cizí a vznikne škoda i tobě, nebo i ty když něco zaviníš a přijde likvidátor z pojištovny a zjistí, že nemáš ABS a máš ho zapsaný ( a nejsou zas tak blbý aby nebyl schopen na to přijít), tak ti poví něco o tom, že ti motorka neodpovídá dokladům a že má důvodné podezření o manipulaci a na to že nic hradit nebudou a to si piš, že fakt nebudou.
Takže ti doporučuju si to radši vyběhat a dát to do stavu v jakým to skutečne je.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Jo a ještě kdyby to ABS mělo, tak se ti po zapnutí klíčku rozsvítí kontrolka ABS.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi