po zahřátí a razantnější jízdě se ozývá z motoru cvakání,když se motor trochu ochladí tak to přestává. Nijak zvášt se nepřehřívá a funguje zcela bez problémů ! Nějaká zkušenost?
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
možná to bude tím,že se motor zahřál trochu více,i mě to dělá,hlavně v létě,hledím to rychle schladit a jede se dál,myslím,žeto není závada,jen blbá vlastnost vzducháče
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Jestli to neni to klepani co vetsinou prejde po natankovani 100 oktanoveho paliva,me to dela nekdy ve vedru taky,ale spis v cizine-asi horsi benzin. Taky mozna budou potreba sestelovat ventily.
ventily seřízené a venkovní teplota +20 ,což mi nepříjde jako extrém. .
Dělal jsem těsnění pod hlavama z důvodu úniku oleje. Pravdou je však že to začalo nejvíc po posledním tankování. Nicméně ťukání při zahřátém a stojícím motoru na místě tam už bylo dříve,což se dá přisuzovat mírnému přehřátí. Teď to proženu po dálnici 160 -190 a cvaká hned po zastavení i v otáčkách cca do 3500. No možná doopravdy ten benzín.
Už se to to řešilo - dej plnotučný papání a budeš vidět ( slyšet ). A nemáš tam nějakej moc řídkej olej ?
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Zkus natankovat minimálně 98okt.palivo a pak napiš,co Ti to dělá
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Mě to dělá něco podobnýho, ale jen z pravý strany, takže to palivem nebude. Po nastartování asi dvě vteřiny klepe hodně nahlas a pak když je hodně zahřátý motor.
Lischman napsal:
Mě to dělá něco podobnýho, ale jen z pravý strany, takže to palivem nebude. Po nastartování asi dvě vteřiny klepe hodně nahlas a pak když je hodně zahřátý motor.
to je normální chování, napínáky rozvodovýho řetězu, přestane klapat když se vytvoří dostatečný tlak oleje, ale řídnutím oleje při vysokých teplotách to může cvakat znova
řešit lze hustším olejem, případně u 1150 jsou prý k dispozici inovované napínáky za nemalý peníz
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?