Měl jsem oranžovýho Canyona 500, r.v. 1999 - najel jsem na ní asi 15tkm a "vážnou" závadu jsem měl 1 - nešlo mě startovat - startér se točil ale nefungovala volnoběžka (moc tomu nerozumím) - ustřihli se šrouby - ale po propátrání stránek http://www.cagiva... jsem objevil návod na opravu, protože se nejedná o nic mimořádného. Opravili mě to kluci v 2B podle tohohle návodu. A ještě se mi zasekával palivoměr, ale to byla prkotina. Jinak vše bez problémů - byl jsem na ní i na jedný dálkový dovolený u Bodamského jezera a v poho - ve dvou s tankvakem, horním kufrem a 50l válcem na kufru - akorát ta spotřeba kolem 7 litrů mě trošku srágorovala - rozumný dojezd bez hladovýho oka kolem 200km. Běžně ježdění do práce, okolo komína a dvě 14denní dovolené po Čechách. Po té šla zkušebně z domu 01/2008 a prodala se. Jezdilo se na ní pěkně, přítelkyně si pochvalovala velké zadní sedlo, dalo se na ní koukat a měla moc pěknej zvuk. Ve dvou ale neměla potřebný výkon a kolem 1000mnm už byl znát citelný úbytek.
Jinak bych za velký problém viděl dodací lhůty ND, protože Taloši jsou Taloši a měsíc, hlavně v sezóně, žádná doba. A taky absence origo rámů na kufry...ale mi jsme kluci šikovný, tak to neva.
Myslím, že když propátráš uvedené stránky a databázi motorek na motorkářích, tak budeš mít informací dostatek.
Upravil rusak dne 24.07.2009 11:22
R 1100 GS
Co Canyon, to jebka.
Volnobezka odejde u UPLNE kazdyho Canyona, nekde vydrzi 10000km, nekde mozna i 15. Ovsem jeste jsem nevidel zadnyho, kterej vydrzi 30.
Startery, volnobezky, nejede to. Motorka je to hezka, ma peknej zvuk, ale tim to konci.
Také se musím přiklánět k tomu, že tato motorka není moc dobrá volba. Podívej se třeba na www.motorkari.cz a zjistíš, že ji tu moc lidí nemá. Je velký problém s nahradníma dílama a její dodací lhůtou. Dále bych k tomu přidal malý výkon.
Tím že tato motorka nemá dobrou pověst, drží cenu ojetetého motocyklu docela nízko, což je docela zajímavé pro začínajícího motorkáře. Osobně bych se poohlédl po starší verzi GS 650, nebo Trnasalp 650
Snad dobře vybereš a budeš jezdit a nebudeš řešit servis
BMW GS 1200, Yamaha XTZ 750 www.roadbook.cz
Diky kluci nejhorsi je kupovat zajice v pytli, tahne me to vsechno k BMW GS ae je treba hledat alternativy... neco jsem precet konecne se moje volba ustalila na 650tce ted jenom najit slusnou nabidku a zacne nova etapa zivota
Upřímně... zkušenosti s Cagivou nemám, ale Canyon mi přijde jako levná napodobenina F 650 GS...
A myslím, že ta kvalita je někde trošku jinde...
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Stejná zkušenost jako rusak. Motorka je to pěká, zvuk bezkonkurenční, ale ta spotřeba, ND atd.. Jezdil sem na ní asi půl sezony a pak šla z domu a koupil sem F650. Jestli chceš pro začátek něco v téhle cenové relaci, tak jedině doporučuju BMW F650. Nenáročná, nesere se a spotřebou se dostaneš zhruba tak na půlku Pokud si připlatíš, tak 650GS..
kačeR1100GS
Canyona 500 sem mel, design ma super, zvuk taky. Dojel sem na nem do irska a pak pres francii a skrze alpy zpatky do cech. Takze teto moto respekt, ze to zvladla. Kazdopadne vymena za GS je jak vstup do raje. At uz spolehlivost nebo vykon je uplne nekde jinde.
Pokud chces low cost a hodlas ji casem vymenit, tak do toho di. Jinak bych radsi bral F650 GS co ma najeto trikrat tolik km, nez Canyona.