Zdravim vas,
minuly tyden jsem pojezdil po Alpach, tak posilam odkaz na to, co jsem o tom napsal pro zname a kamarady. Jsou tam i fotky, ktere mi sem nejdou poslat.
Vetsina z vas tahle mista asi zna, mozna i tak najdete tipy na zajimave cile. Mejte se, ahoj.
Ales
http://alesvagner.blog.cz/
Zdar kolego. Chystáme se tam taky poprvý příští pátek, tak mě ten tvuj článek (mimochodem moc pěkně napsanej i nafocenej) příjemně navnadil. Teď jsem to dočetl a nejradši bych si šel zabalit a vyrazil už dneska.
Pěknej článek. Díky...
Právě včera jsem se tam odsud vrátil, nádherná krajina, velmi příjemní lidé ..... a obecně řečeno jen pohledem na upravenost "všeho" - máme se ještě hodně co učit
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Pokud jde o tu upravenost, pokud se vydate mimo vyhlasena mista, jako je Grossglockner, Krimelske vodopady, Gerlos, a dalsi zajimava mista v alpach, ale zabrousite i nekam jinam mimo turisticke destinace, treba na predmesti Linze nebo do nejake vesnice, tak na dvorech a za domy to vypada leckdy jako u nas. Neprecenoval bych je v Rakousku.
Ale jezdim tam moc rad! Nemam u nich na silnici totiz akutni pocit, ze me nekdo chce zabit. A v tomhle se mame u nas opravu co ucit!
Souhlasím, některá města jsou jak říkáš "jako u nás". Nicméně jel jsem do A přes Lipno, což by v podstatě naše turistická destinace měla bejt a rozdíl je neuvěřitelnej, jak v upravenosti, tak v přístupu lidí - ráno na snídani v penzionu v ČR mi zkazila náladu hned protivná obsluha, jak kdybych tam snad obtěžoval ...... to se mi v A ani jednou nestalo. A co se týče silnic, tak souhlasím, samotnýho mě překvapilo, jak mají málo omezenou rychlost - často vede silnice zastavěnou osadou, kde jsou lidi, a je tam povoleno v podstatě 100 kmh a nikdo tam nejede víc jak 40 ........
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Ahoj, nemám Dakara moc dlouho, ale rád bych v následujích 14 dnech podnikl nějaký výlet... Nechci se moc plácat tady po ČR, tak mě napadla cesta, kterou jste jeli vy, hošani... Ale nemám dost zkušeností, abych si dovedl představit, jak to tam vypadá... Kolik co stojí? Co se dá s jakými komplikacemi sehnat? Na co si dát pozor? Článek jsem četl i s fotkama, ale přesto bych uvítal ještě pár postřehů či varování... Třeba kde spát? Dá se tam volně kempovat? Lepší jet přes týden nebo na víkend?