Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina
Strana 1 z 2:   1    2  

úplatky na Ukrajině
MALI
Přidané 01.08.2009 10:46

Registrace: 17.05.08
Mám pro vás dobrou radu ohledně úplatků policie na Ukrajině - řikal nám známej (právník z Kyjeva), že u nich vyšel novej zákon a policie tam od cizinců nesmí přijímat peníze v hotovosti, ale musí vám vystavit pokutu, kterou pak můžete zaplatit v kterýkoliv bance. Ověřili jsme si to cestou zpět kdy nás naháněla policejní Octávka a chtěli nás oflástrovat za předjíždění na přerušovaný čářeclap Řekli jsme jim ať nám to vypíšou, ale nevypsali. A i kdyby vypsali, tak by jsme to nezaplatili, protože bych chtěl vidět, kde nás budou nahánětannoy Dostali z dobrý vůle 50 Hřiven na kafe a bylo hotovo. Něco jinýho by asi bylo, kdyby vás chtěli odvézt na služebnu a motorky nechat u silnice. Nicméně za zkoušku to stojí - nám to vyšlo.

Bob
úplatky na Ukrajině
Přidané 01.08.2009 12:35

Registrace: 24.10.07
Díky za info 15.8. jedeme k Ivanům na ost a o úplatcích jseš slyšel brutální storyGrin
Dovoz a prodej motocyklů Bmw - www.cestovniendura.cz
www.baworak.cz/images/news/2020/bob-logo-ce-small.png

www.cestovniendura.cz
MALI
úplatky na Ukrajině
Přidané 01.08.2009 12:45

No my jsme dali za cestu od hranic do Cherkasy přes kyjev celkem 500 Hřiven za 4 lidi. Obvykle jsme dávali 50 za osobu. Chtěji víc, ale je lepší to zkusit jak jsem psal výše a pak až zaplatit. Jinak doporučuju pláže v Cherkasy - písek, teplá a čistá voda - prostě bombaclap
Upravil MALI dne 01.08.2009 12:46

Alda
úplatky na Ukrajině
Přidané 02.08.2009 20:57

Registrace: 20.10.07
To by jeden blil, ze je neco takovyho v dnesni dobe mozny.real sad

BIGR
úplatky na Ukrajině
Přidané 02.08.2009 21:01

Registrace: 30.12.07
Alda napsal:
To by jeden blil, ze je neco takovyho v dnesni dobe mozny.real sad

TAM je možný všechno. Shock Kámoš tam letos byl a přijel znechucenej tak,že už tam víckrát nepojede...
Co je platný,že je tam levno a krásná přírody,když kdejakej debil,co má uniformu chce úplatek za cokoliv.Angry
Já prostě na východ od Benešova NEJEDU.Wink
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS

MALI
úplatky na Ukrajině
Přidané 02.08.2009 21:06

Maji tam strašně malej plat, ale mohli by aspoň rejžovat míňSad Každopádně mě pobavili při provádění dechový zkoušky jak už jsem psal do vtipů. Jinak náš vedoucí zájezdu tam nějakou dobu žil, takže se o nás jeho známí starali jako o krále. Byl jsem tam poprvé a určitě né naposledthumbs up

PeDR
úplatky na Ukrajině
Přidané 02.08.2009 21:17

Registrace: 11.08.07
Ty úplatky radši prožeru pod alpskýma průsmykama.Škoda pro mně, škoda pro ně. Nesnáším vydírání.

radosek
úplatky na Ukrajině
Přidané 02.08.2009 22:54

Registrace: 27.08.07
Ne ne... Už jsem to tu psal jednou. Rád bych tam jel, ale až si tam udělají pořádek. Já z buzerování nemám plezír, mě to vadí a kazí náladu. To si raději připlatím a zajedu do Itálie, kde Tě nikdo nebuzeruje a policajti Tě zdraví. K čemu je mi kochačka krajinou a vzápětí pokažená nálada uniformovaným parchantem?? A neznám nikoho, kdo by neměl každou cestu nějaký problém hranicemi počínaje a policajty konče.
To je alespoň moje zkušenost a můj názor na krásy nedotčené přírody v rizikových státech, ke kterým Ukrajina jistojistě patří...

prezi
úplatky na Ukrajině
Přidané 02.08.2009 23:08

Registrace: 01.01.08
...něco k Ukrajině zde - http://www.bmwgs....ad_id=4159

http://www.cenduro.cz
joe
úplatky na Ukrajině
Přidané 03.08.2009 14:49

Registrace: 21.02.09
Když jsem tam odjížděl společně s kamarády v červenci tak jsem tam jel s tím, že problémy budou. Počítal jsem s tím, že na hranicích pobudem nějakou hodinku. Hrůzu jsem měl z policajtů a počítal, že za každým pařezem bude jeden číhat. Výsledek-na hranicích asi půl hodinky na příjezdu, to samé na odjezdu. A kdyby jsme si nenaběhli policii na lopatu-zastavili jsme na křižovatce se stopkou a začali fotit jeden zajímavý hotel, tak jsme projeli bez problémů. Z pokuty kterou oficír chtěl(30-55 euro), jsem to ukecal na 10. Zaplatili jsme protože za chyby se platí. To byl jediný problém jinak pohádka. Benzín, jídlo, nocleh vše za pusu. Příroda a cesty super, lidi to samé. Všem doporučuji.Určitě se jednou vrátím.

mencas
úplatky na Ukrajině
Přidané 05.08.2009 07:12

Registrace: 21.05.08
Jelikož jsem prodával auto jednomu ukrajincovi co s něma kšeftuje tak jsem s ním potom vykládal a jeho info mi připadly docela cenné. To že korupce na UA je jako druhá ekonomika to už známe, říkal, že když začínal tak to pro něj bylo velice "drahé" hranice apod., ale co mi radil kdybych tam jel tak pokad budu v právu a policajti si na mě budou vyskakovat s nějakým výmyslem jako tu někdo psal pil-nepil tak určitě jim nesolit prachy, ani se nehádat, ale bránit se, tydle obštrukce dělají všem nejen cizincům, ale i místním. A když už dávat úplatky tak jen těm co dávají razítka nebo o něčem rozhodují, zbytek jsou zbytečně vyhozené peníze a moc si zvykají, doslova mě k tomu nabádal ať se vyvaruju cpát každému prachy kdo si řekne. Tak hodně zdarů a hlavně se z tama vraťte plní dobrých dojmů a neoškubaní jak krocani secret
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy...... hmm!

hicks
úplatky na Ukrajině
Přidané 05.08.2009 07:49

Registrace: 09.07.08
Radosek napsal:
Ne ne... Už jsem to tu psal jednou. Rád bych tam jel, ale až si tam udělají pořádek. Já z buzerování nemám plezír, mě to vadí a kazí náladu. To si raději připlatím a zajedu do Itálie, kde Tě nikdo nebuzeruje a policajti Tě zdraví. K čemu je mi kochačka krajinou a vzápětí pokažená nálada uniformovaným parchantem?? A neznám nikoho, kdo by neměl každou cestu nějaký problém hranicemi počínaje a policajty konče.
To je alespoň moje zkušenost a můj názor na krásy nedotčené přírody v rizikových státech, ke kterým Ukrajina jistojistě patří...

souhlasim... ja.. jako turista, co tam jede utratit penize chci minimalizovat pripadnou buzeraci blbem s nedokoncenym zakladnim vzdelanim co mozna v zivote nepoznal splachovaci latrinu.

Ukrajina mne nicmene mooc laka... Frown
Upravil hicks dne 05.08.2009 07:52
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

alesvagner
úplatky na Ukrajině
Přidané 13.06.2010 15:22

Registrace: 28.03.09
Zdravim a pridavam zazitek z Ukrajiny ted v patek. Jeli jsme dve motorky, nove TDM a ja na 1150GS. Kamarad na TDM projel kolem hlidky tak minutu prede mnou bez povsimnuti, me zastavili. Prisel ke mne a povida, ze to je BMW, draha motorka. A ja na nej ze je stara a draha nebyla. A on ze jsem predjel nejake cervene auto pres plnou. Rikam neni mozny, jedu uz 3 km za hnedym, predjet neslo, byla tam plna. Ne ne, predjel jsi cerveny, co budem delat? Muzu Ti dat tolik a tolik pokutu. A ja no nevim, ja fakt nikoho nepredjel. Sundal jsem si helmu, rukavice, bundu, aby videl, ze nespecham. Jeste chvili opakoval, ze predjel, ja ze nepredjel. A porad co budeme delat. Nakonec me nechal jet bez pokuty, at prej dodrzuju predpisy.
MUJ ZAVER: Vidi BMW - drahou motorku, automaticky ceka, ze mam penize a budu ochotnej zaplatit za to, ze me nebude zdrzovat. Kamarada na yamaze nechali jet. Staveli pak jeste nejaky novy stribrny offroad, ziguliky a obyc auta nechali jezdit bez vsimnuti. Rekl bych, ze kdyby jim nikdo penize nedaval, proste by to prestali zkouset. Delame tak ze sebe terc (my, ridici BMW GS), kdyz uplacime. real sad

hicks
úplatky na Ukrajině
Přidané 13.06.2010 20:31

Registrace: 09.07.08
alesvagner napsal(a):
Zdravim a pridavam zazitek z Ukrajiny ted v patek. Jeli jsme dve motorky, nove TDM a ja na 1150GS. Kamarad na TDM projel kolem hlidky tak minutu prede mnou bez povsimnuti, me zastavili. Prisel ke mne a povida, ze to je BMW, draha motorka. A ja na nej ze je stara a draha nebyla. A on ze jsem predjel nejake cervene auto pres plnou. Rikam neni mozny, jedu uz 3 km za hnedym, predjet neslo, byla tam plna. Ne ne, predjel jsi cerveny, co budem delat? Muzu Ti dat tolik a tolik pokutu. A ja no nevim, ja fakt nikoho nepredjel. Sundal jsem si helmu, rukavice, bundu, aby videl, ze nespecham. Jeste chvili opakoval, ze predjel, ja ze nepredjel. A porad co budeme delat. Nakonec me nechal jet bez pokuty, at prej dodrzuju predpisy.
MUJ ZAVER: Vidi BMW - drahou motorku, automaticky ceka, ze mam penize a budu ochotnej zaplatit za to, ze me nebude zdrzovat. Kamarada na yamaze nechali jet. Staveli pak jeste nejaky novy stribrny offroad, ziguliky a obyc auta nechali jezdit bez vsimnuti. Rekl bych, ze kdyby jim nikdo penize nedaval, proste by to prestali zkouset. Delame tak ze sebe terc (my, ridici BMW GS), kdyz uplacime. real sad

podle mne je to obracena kauzalita... prvni odstavec mi prijde jako presny popis policejni sikany (ve ktere jsi ty obet) a za to, zes to ustal bez uplatku mas muj obdiv.

Nevim, jestli bych na to mel nervy...

takze to imho neni ani tolik uplatek, jako spis VYPALNE.
Upravil hicks dne 13.06.2010 20:32
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

bystricke
úplatky na Ukrajině
Přidané 20.06.2010 09:04

Registrace: 04.11.07
byl sem tam autem několikrát až po moskvu,nééééééé,děkuji nechciAngryale závidím těm,kdo se nato dá,to musí být pro motorku rájthumbs up

Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz

www.begr.cz
sinta77
úplatky na Ukrajině
Přidané 20.06.2010 09:55

Registrace: 06.01.10
Byl jsem na Ukrajině jednou. Možná jsme měli štěstí, ale s nikým jsme neměli nikde problém. Problémy začaly až v Rumunsku, kde policajti a cikáni číhali na každým rohu. Za mě UA super.
Šinťa

Tom_P
úplatky na Ukrajině
Přidané 20.06.2010 10:14

Registrace: 23.03.08
N já tam byl loni a mám opačnej názor, hnus, podle mě si o nás říkali vysílačkou, zkazilo mi to celej dojem z výletu. Naopak Moldávie a Rumunsko naprosto OK, obrat o 100%.
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i

fifa
úplatky na Ukrajině
Přidané 20.06.2010 19:06

Registrace: 10.07.08
v loni jsem tam byl Koločava Tačev a zpátky do Maďarska tak největší problémy jsem měl z Maďarskejma poldama na jejich čáře ty chtěly vidět i moje trenky hovádi*pissed* mysleli že pašuju celou Ukrainu
když ho miluješ není co řešit

Petrsig
úplatky na Ukrajině
Přidané 20.06.2010 19:43

Registrace: 29.11.09
na hranicich za nama prisel takovy pikolik v uniforme a pratelsky se vyptaval kde jedem. Verim, ze celnici na hranicich jsou uz s policajtma domluveni a davaji jim echo.
Ukrajinska policije patri pod Derzhavna Avtomobilnu Inspeksiyu zkratka DAI . Domaci si je prejmenovali na Dajte, obiraji tam hold vsechny, zadni rasisteSmile.. jooo hold duch Nikola Suhaje v ukrajinskych policajtech preziva dalSmile.
Na Ukrajinu uz kaslu nestoji to za ty nervy.
btw Noid a jeho dreamteam mel jet misto do Markoka na Ukrajinu, to by byl chlapacky pocinSmile.

www.svet-darku.cz
Klasika
úplatky na Ukrajině
Přidané 26.06.2010 10:36

Registrace: 27.03.07
V úterý jsme se vrátili z 10ti denního pobytu na Ukrajině.
Jeli jsme tam půjčenou dodávkou. Pro cestu tam jsme si vybrali přechod Chop. Přes madarskou hranici jsme přejeli během 5 minut, jen jsme ukázali pasy, otevřeli zadní dveře dodávky a jeli jsme. Na ukrajinské straně si nás odstavili mimo kolonu, nechali si otevřít dodávku, kterou zběžně prohlédli (ale nechtěli otevřít ani jednu tašku a nic se nevykládalo) a po běžné kontrole dokladů a plné moci k používání dodávky na Ukrajině nám popřáli šťastnou cestu. Celková doba strávená na hranicích - 45min. Úplatky - 0.
Během těch 10 dnů nás stavěli policisté pouze jednou (a to jsme přes Volovec a Mižgirii projížděli poměrně často). Ukázali jsme všechny doklady a během 5 minut jsme zase frčeli dál. Úplatky - 0.
Při cestě zpět do vlasti jsme jeli přes přechod Ubĺa. Na ukrajinské straně si nechali opět otevřít dodávku, kterou opět prohlédli (opět bez vykládání či otevírání čehokoli), zkontrolovali doklady a už jsme byli na slovenské straně, kde kontrola proběhla stejně. Celková doba - 40min. Úplatky - 0.

Buď jsme v obou případech kápli na slušnou směnu celníků, nebo se pomalu začínají měnit věci k lepšímu. V minulých letech pokaždé si o nějaký úplateček řekli, i když na něm nijak zvlášť netrvali.

Takže tak.
Jediný negativní zážitek dovezený z Ukrajiny je nějaký hnusný bacil, který mně v úterý sklátil, donutil strávit noc v předklonu nad záchodovou mísou, střídavě na mně sesílal zimnici a horečku a pomalu mne opouští teprve dneska. Jelikož jsme celou dobu pili vodu jenom z camelbagů, kterou jsme si nabírali z kohoutku v penzionu u Leva, je možné, že to mám z vody (ovšem pouze já). Nebo taky možná z jídla, které sice bylo svým způsobem dobré a vydatné, ale nějak se mi z něj od čtvrtého dne začalo navalovat, jen jsem ucítila výpary z kuchyně.
Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.

www.bogserka.estranky.cz
Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 86
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,728
Nejnovější člen: danbrabec

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 3.04 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI