Postavím moto na rovinku na centrální stojan a oleje má být zhruba do půl okýnka.
Můžu to kontrolovat při úplně studeném motoru, nebo má být nějak zahřátý?
Určitě to všichni víte, ale mi ta informace nějak utekla
Když přijedu, nechám moto na bočním stojanu než se vysoukám z hader a pak hodím kačera na centrál. Počkám 5 - 10 minut a pak teprve kontroluju..
kačeR1100GS
Lu_cas napsal:
Když přijedu, nechám moto na bočním stojanu než se vysoukám z hader a pak hodím kačera na centrál. Počkám 5 - 10 minut a pak teprve kontroluju..
tak na to bacha, takhle jsem to kontroloval nějakou dobu a pak jednou jsem vynechal ten bočák a dal jsem to rovnou na hlavní a hle najednou jsem byl pod minimem, přitom předtím to vycházelo skoro k půlce
jinak olej se kontroluje teplý po cca 10 minutách, tak píše i BMW v manuálu
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
MotoPaja napsal:
jednou jsem vynechal ten bočák a dal jsem to rovnou na hlavní a hle najednou jsem byl pod minimem, přitom předtím to vycházelo skoro k půlce
A nemohlo to být tím že všechen olej nestekl až dolů k okýnku?
kačeR1100GS
kontrolovat pruběžně, protože mě vzdyckyněkam zmizí a nemám v okýnku po příjezdu vůbec nic, a po další jízdětam mám treba půl, a po další třeba 3/4. ale tak nák v pohodě
tak tak, asi ještě nikdy nevyděl prázdné okýnko před jízdou, když člověk přesně vý kolik tam má oleje on se vždycky někam schová a při druhém startování tam je
tak tak, asi ještě nikdy nevyděl prázdné okýnko před jízdou, když člověk přesně vý kolik tam má oleje on se vždycky někam schová a při druhém startování tam je
přesně tak,ale kdo sleduje pravidelně,tak je v klidu.
BMW R 1100GS vzor kačer
MotoPaja napsal:
jednou jsem vynechal ten bočák a dal jsem to rovnou na hlavní a hle najednou jsem byl pod minimem, přitom předtím to vycházelo skoro k půlce
A nemohlo to být tím že všechen olej nestekl až dolů k okýnku?
nemohlo, protože jako ostatní ho kontroluju pravidelně, leda by mi tam po další jízdě zase nějak zázračně přibylo přes 0,5l
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?