Jen pro zajímavost jsem vyfotil dojezd svojeho GS pro ty, kteří nevěří, že je možný na nádrž takový km najet. Při pohodový jízdě s naší partou po krásách Alp a jiných výletech, jako byl třeba tenhle o víkendu do Harrachova + Polsko, najedu skoro pokaždý 450 km na nádrž. Jedu teda sám+topcase, každopádně mi mazel bere ze všech nejmíň a mám z toho velkou radost. Švára, když to vidí, tak povídá: "di se vysrat, s takovou spotřebou by mě to ani nebavilo jezdit". Má Triumph Rocket III a jezdí téměř za dvojnásobek, což asi nikoho s objemem motoru 2300 ccm nepřekvapí. BMW R1200GS neví co je konkurence !!!
Mám podobnou zkušenost : o tomhle víkendu jsme brousili po Slovensku - Slovenský ráj, Tatry, Orava (celkem necelých 800 km). Při zpáteční cestě a tankování v Žilině jsem počítal spotřebu - dle skutečně natankovaných litrů a vyšla mi 4,32 l/km Pokud má 12ctka 20l nádrž pak do úplného vyjetí nádže bych ujel 463 km ... Spotřeba je fakt super a to jsme se nijak necourali..
Upravil bluesbery dne 10.08.2009 11:26
Tak to je slušná spotřeba..
U benzínů je spotřeba dost závislá na stylu jízdy,moje bejvala CBR 600f dokázala jezdit na dálnici za 9-10 litrů, zato při výlete do Alp,kde je jelo do stovky si vzala 3.5l, sám jsem tomu nevěřil.. Minimální spotřebu jsem u GSsa zatím nezkoušel,ale mě bere při rychlý jízde po dálnici (160-180 km/h) + popojízdění po Praze tak okolo šesti..
Souhlasím, styl jízdy opravdu dělá spotřebu. Zjistil jsem, že ani tak není důležitá rychlost jako taková, ale spíš plynulost, což mě tedy fakt nebaví. Takže prudká akcelerace, brždění, takže spotřeba se šplhá. Když ale jedu jak dědek, klidně s ADV pod 5 litrů .-)
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...
Tomas1200GS napsal:
Dlouhodobě nejdu po 6,3 l/100 Km, ale nestěžuji si, jezdil jsem takhle i s Pegasem 650ccm. Je to jen stylem jízdy.
Souhlas, na 12GSA to samé... prostě mě ta neplynulá jízda víc baví a na spotřebu prdím. Kdo chce mít opici, musí mít i na banány :-)
Upravil machradek dne 10.08.2009 13:51
Tomas1200GS napsal:
Dlouhodobě nejdu po 6,3 l/100 Km, ale nestěžuji si, jezdil jsem takhle i s Pegasem 650ccm. Je to jen stylem jízdy.
Souhlas, na 12GSA to samé... prostě mě ta neplynulá jízda víc baví a na spotřebu prdím. Kdo chce mít opici, musí mít i na banány :-)
Mě je to taky vcelku jedno kolik to žere, když je nádrž prázdná, tak zajedu natankovat a když jedu sám palbu, tak to bere přes 7l/100km, jen sem chtěl pár nevěřícím ukázat, že se nechá na nádrž najet 450km. Loni sem najel i 480km, ale to už sem se bál, že nedojedu k pumpě.
BMW R1200GS neví co je konkurence !!!
machradek napsal:
mne to driv bavilo.
Ted mne naopak bavi naprosto plynula jizda a brzdeni motorem.
Fakt je ten, ze radim ve meste...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Je dobré mit přehled, jak daleko se dá dojet s GéSem s určitým množstvím benzínu v nádrži - to například pro krizovou situaci třeba někde v zahraničí. Jinak jsem taky zastáncem svižnější jízdy a akceleraci si užívám pernamentně.
Upravil bluesbery dne 10.08.2009 14:48
bluesbery napsal:
Je dobré mit přehled, jak daleko se dá dojet s GéSem s určitým množstvím benzínu v nádrži - to například pro krizovou situaci třeba někde v zahraničí. Jinak jsem taky zastáncem svižnější jízdy a akceleraci si užívám pernamentně.
hele a ta sviznejsi jizda se pozna jak? 17 cm
já jsem osobně najel na GSA na nádrž 640km a ostatní motocyklisté co jeli se mnou čučeli :-) a paní na pumpě si myslela, že platím za auto a ne za motorku :-)
bluesbery napsal:
Třeba Uh. Brod - Bibione (760 km) za 7 hod a 15 min... Nebo Uh. Brod - Praha (300) za 2 hod a 18 min.
ale to bylo na tvem byvalem, ponekud sviznejsim... motocyklu, ze mladiku? 17 cm
já s tim svym kacerem jezdim tak do 120km/h a do te hodnoty za to obcas zatahnu. nemam rad dalnicni presuny, ale klikate co mozna nejhorsi cesty, kde casto muzu vyuzivat brzdeni motorem, jinak dalnice pri takove rychlosti hadam tak 6litru na sto.
Nejvic co jsem kdy tankoval bylo po ujeti 427km presne 21l - to jsem tam mel jeste na vyjeti dobry 2 litry, takze jeste nejakejch 40km k dobru