Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

to je to předjíždění kolon
MotoPaja
Přidané 14.08.2009 12:17

Registrace: 29.07.08
http://aktualne.c...?id=644938
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?

Hrabe_X
Přidané 14.08.2009 12:34

Registrace: 31.10.07
Škoda ho,mohl ještě pár let platit daně,aby se nepřizpůsobivý měli dobře.....byla to ale jeho vina.
Klika, že 1100GS (=atm.diesel od 1200GS) tolik nejede a tak předjíždím auta jen po jednom až dvou. (kecám) Grin
Prostě roky praxe naučej, jak jezdit, ale i tak to chce věřit svýmu štěstí.

Teď vážně:
Před dvěma týdny jsem pojezdil po Německu a zase si uvědomil rozdíl mezi řidiči. V ČR mi za 2 dny nedali 4 lidi přednost a bylo to vždy na těs - obvykle auto s károu, dodávka s vlekem na koně a podobný stroje,co vystřelej z křižovatky,tak rychle, že zatarasej na minutu cestu v obou směrech. Věděli na 100%, že jsem na hlavní a dokonce mě museli vidět. Motorka ale takový vemeno neohrozí, tak proč by čekal, že.
V Říši se nic takovýho nestalo, jelo se pomaleji a plynuleji, ohleduplněji,takže se ujela stejná vzdálenost za stejnou dobu s nižší spotřebou a počtem mrtvejch na kilometr. Až si zas budu chtít pěkně zajezdit,pobloudit si po 3tích třídách, pojedu zase do Rakouska nebo Německa - dělám to tak léta a jezdí se tam lépe.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /

bluesbery
Přidané 14.08.2009 13:05

Registrace: 01.06.08
Hrabe_X napsal:
V Říši se nic takovýho nestalo, jelo se pomaleji a plynuleji, ohleduplněji,takže se ujela stejná vzdálenost za stejnou dobu s nižší spotřebou a počtem mrtvejch na kilometr. Až si zas budu chtít pěkně zajezdit,pobloudit si po 3tích třídách, pojedu zase do Rakouska nebo Německa - dělám to tak léta a jezdí se tam lépe.

Naprosto souhlasím,v Rakousku, Německu a dokonce i v Itálii se člověk cítí na silnici daleko bezpečněj než na tom našem divokém východě..

www.temax.cz
Hrabe_X
Přidané 14.08.2009 13:18

Nesouhlasím s Itálií.
Itálii jsem objel prakticky celou po pobřeží a v životě jsem takovej nářez na silnici neviděl. Čím víc na jih,tím větší nářez.
Stojím si na červenou,kolem mě prosviští troubící cistérna a sebere vše co jí stojí v cestě.
Jdu pro rohlíky, kolem hlavy mi proletí auto, zapíchne se do rákosí a nikdo to neřeší. Jen zavolaj sanitku a jedou dál. Ani se nejdou kouknout,jestli to někdo přežil.
Víc na jih, otlučenější auta a větší střelci.
Mě sebrala baba na kruháku,když zapoměla odbočit,vzala to přeze mě po chodníku,najela na mě z boku, asi metr mě tlačila smykem, pak couvla a objela mě,prorvala se lidma kam potřebovala. Já ani nespad,byla něžná a mám kvalitní hliníkáče a padáky... frikulíni v autě,co mě předjeli a hamstli na brzdu,jestli to naloženej ve dvou ustojím nebo si lehnu - to bylo tak 3x za den. Itálii ano, ale ne po pobřeží, ne jižníma horama a ne úplně na jih. Leda po dálnici do vykydaný turistický oblasti. Mohl bych hodiny vyprávět další neuvěřitelný příhody.
Italský Alpy a Dolomity jsou úplně jiná civilizace než odpadkama zavezenej jih.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /

bluesbery
Přidané 14.08.2009 13:22

Registrace: 01.06.08
V itáli jsem byl nejníž v Římě,tam už to bylo celkem hustý, ale až k němu jízda celkem pohodička..

www.temax.cz
Hrabe_X
Přidané 14.08.2009 13:28

Přesně jak píšeš.
Od Římu na jih začíná Indie. To ti potvrdí asi každý,kdo tam jel.
H.

Slavek
Přidané 14.08.2009 13:43

Registrace: 14.04.08
Po letosni zkusenosti mne uz nikdo v italii na dalnici nikdo neuvidi ...

Debil ridic kamionu se rozhod, ze ma blbej den a vsechno ho sere, a nejvic ten debil a babou vedle nej na motorce ... tak se rozhod ze je z ty dalnice vymete a zacal vytlacovat na svodidla ... ve chvili kdy se mu mpoje draha opirala rukou o dvere kabiny a ja mel mezi kufrem a svodlem cca 10cm a jelo se pres kolem kila tak pocity byly fakt nic moc ... nastesti sem se z toho dostal diky super motoru BMW kterej nas vykop pred to hovado ... byl sem tak vyklepanej ze sem ani nedokazal odbocit k prvni pumpe ... na dalsim sjezdu hned z dalni ce pryc a po stary brenersky silnici to nakonec bylo docela prijemny ...

slavekm.spaces.live.com
sliver
Přidané 14.08.2009 13:51

Registrace: 14.03.07
V Rakusku, Nemecku a Svajci sa mi jazdilo o moc lepsie ako v Taliansku. Ale vodicom vo vychodnej europe sa aj tak nikto nevyrovna Sad
sliver

MotoPaja
Přidané 14.08.2009 14:52

Hrabe_X napsal:

vždyť to taky není Itálie, ale Tyrolsko, ještě před 100 lety to bylo Rakousko a oni se ani Italama necítí, jsem tam byl na brigádě, tam umí Italsky jen pár lidí, jedině němčina
vůbec by se prej od Itálie nejradši odtrhli Smile Asi ví proč.

CarlosCZ
Přidané 14.08.2009 21:48

Registrace: 03.08.09
V Albánii je to taky "prej" maso.. Naštěstí nemluvím z vlastní zkušenosti, ale viděl jsem fotky. Grin tam bych měl motorku jen na koukání

hicks
Přidané 14.08.2009 22:04

Registrace: 09.07.08
Hrabe_X napsal:
Nesouhlasím s Itálií.
Itálii jsem objel prakticky celou po pobřeží a v životě jsem takovej nářez na silnici neviděl. Čím víc na jih,tím větší nářez.
Stojím si na červenou,kolem mě prosviští troubící cistérna a sebere vše co jí stojí v cestě.
Jdu pro rohlíky, kolem hlavy mi proletí auto, zapíchne se do rákosí a nikdo to neřeší. Jen zavolaj sanitku a jedou dál. Ani se nejdou kouknout,jestli to někdo přežil.
Víc na jih, otlučenější auta a větší střelci.
Mě sebrala baba na kruháku,když zapoměla odbočit,vzala to přeze mě po chodníku,najela na mě z boku, asi metr mě tlačila smykem, pak couvla a objela mě,prorvala se lidma kam potřebovala. Já ani nespad,byla něžná a mám kvalitní hliníkáče a padáky... frikulíni v autě,co mě předjeli a hamstli na brzdu,jestli to naloženej ve dvou ustojím nebo si lehnu - to bylo tak 3x za den. Itálii ano, ale ne po pobřeží, ne jižníma horama a ne úplně na jih. Leda po dálnici do vykydaný turistický oblasti. Mohl bych hodiny vyprávět další neuvěřitelný příhody.

to mi radsi ani nerikej... na nas zautocil nejakej uchyl v otluceny dodavce v Benatkach. Jeste doted mam z toho prokousnuty Rallyecko na zadku Wink

a to jsme chteli jet na jih...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

mara
Přidané 14.08.2009 22:19

Registrace: 05.03.08
Možná se budu jevit jako divnej ale na divokým východě, když si člověk zvykne, přizpůsobí se jejich systému "boje" tak se dá jezdit svižně a bezpečně.
Neviděli jsme jedinou nehodu (krom ťukánku ze zadu v Istanbulu) u nás potkám několik na 100 km.
Můj názor na řidiče AL, TR, BG a spol je, že sice pravidla moc nerespektují ale jsou perfektní řidiči, kteří svoje vozítka ZVLÁDAJÍ, asi rádi řídíGrin
U nás je to děs, nemá cenu to rozvádět.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure
http://marags.raj...
http://www.youtub...marekondra

Massik
Přidané 14.08.2009 22:26

Registrace: 04.01.09
Ja predjizdim jen kdedostatecne vidim...
ale chci se zeptat a asi budu za magora, ale kdyz predjizdim, napr tu kolonu a nekdo z ni chce odbocit doleva, nemel by mi dat prednost?
...tady to alevypadalo, ze predjizdel v krizovatce a to se nesmi, ze?

uz jsem dlouho necetl vyhlasku, tak mi nenadavejte a jen me pouctehelpless

MotoPaja
Přidané 15.08.2009 09:55

Massik napsal:
Ja predjizdim jen kdedostatecne vidim...
ale chci se zeptat a asi budu za magora, ale kdyz predjizdim, napr tu kolonu a nekdo z ni chce odbocit doleva, nemel by mi dat prednost?
...tady to alevypadalo, ze predjizdel v krizovatce a to se nesmi, ze?

uz jsem dlouho necetl vyhlasku, tak mi nenadavejte a jen me pouctehelpless

v křižovatce se přejíždět smí, ale je tam omezení, jen nevím jestli se smí jen když MÁ nebo NEMÁ světelnou signalizaci Smile

každopádně to, že by Ti měl dát přednost když předjíždíš kolonu je zajímavej nápad a má to i logiku, problém je, že Ty ho nesmíš předjíždět pokud on má levej blinkr

Marek
Přidané 15.08.2009 11:08

Registrace: 18.02.08
kolony předjíždím, ale snažím se jet tak, abych to ubrzdilstress
stává se mi, že se zvolna posunuji vpřed a nějakej trouba vyjede až na střed, aby mi "to" ukázal, jaký je pán silnic. Pravda je, že to bývá tak jeden z osmdesáti Smile

čerstvá zkušenost z Prahy, kde jsem lehce bloudi (hod)... všichni "vzorně" uhýbali a pouštěli mě. bez emocí, bez troubení, bez problémů takže Pražáci v autech mají ode mě za jednathumbs up

Jedu? Jedu!
R1150GS

hicks
Přidané 15.08.2009 11:48

Registrace: 09.07.08
Marek napsal:
čerstvá zkušenost z Prahy, kde jsem lehce bloudi (hod)... všichni "vzorně" uhýbali a pouštěli mě. bez emocí, bez troubení, bez problémů takže Pražáci v autech mají ode mě za jednathumbs up

dej v Praze fakt pozor... obcas je den, kdy to je o preziti... zvlast ted ve vedrech.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

MotoPaja
Přidané 15.08.2009 11:51

potvrzuju, Pražáci se uhýbaj (jen jeden kripl s Volvem mi jedinkrát když jsem bral kolonu vystrčil čumák před motorku), dokonce i na státovkách a tak, kolikrát ho ani nechci předjíždět, ale když se mi uhne až na krajnici tak je mi to blbý a vezmu ho Grin

ale vždycky děkuju, když se uhnu já s motorkou autu poděkuje 1 ze 100

Marek
Přidané 15.08.2009 18:59

Registrace: 18.02.08
jo, jo z krajnice se práší a řidič civí do zrcátka...
taky ho vezmu helpless Smile

na BMW děkuji blinkrama, jako tiráci, levý blik pravý blik; je to rychlé i bezpečné thumbs up
Jedu? Jedu!
R1150GS

Dratew
Přidané 16.08.2009 18:07

Registrace: 29.06.09
Treba brnaci jsou v tomhle mnohem horsi. jezdi stejne divoce jako prazsky pepici, ale k tomu mnohem min tolerance. Mam na aute slovenskou znacku a slysel jsem za posledni 3 tydny asi 5x, ze mam tahnout odkud jsem prisel, zalezt zpet na vychod a tak.. asi vedra, nebo co.
A ze by me nekdo na motorce pustil? no, vetsinou ne, slusne receno. V Praze i auto i motorka vetsinou ok, jedou rychle, cpou se, ale pusti bez problemu. Tady me deda ve favoritu blokuje a jeste si klepe na celo Smile

L.

mara
Přidané 16.08.2009 18:49

Registrace: 05.03.08
Jako BRŇÁK, velmi nerad musím přiznat, PRAŽÁCI fakt jezdí líp.Frown
Když občas jedu na naši firemní základnu v PRAZE, přežiju D1 tak se mi zdá, že to tak nějak líp "odsejpá" vpravým pruhu jedou pomalí v levým rychlí.
U nás každej čumí jak vůl, plácá se z pruhu do pruhu a už 5 aut v BRNĚ dokáže udělat slušnou dopravní zácpuFrown
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure
http://marags.raj...
http://www.youtub...marekondra

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 97
Členové on-line: 2
PavelDR, brtnik

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.64 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI