Mám problém, jak vyndat u 1200 gs čep se závlačkou ze zadního brzdovýho třmenu - jak jsou na něm navlečený destičky??? Násilí, nebo co?
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Taky se přidávám k dotazu - zadní deska (pravá) má cca 1mm, takže se chystám na výměnu. Je někde nějakej postup v češtině? Někde jsem tu četl, že zadní desky mají jednu destičku silnější a jednu slabší - kam tedy patří ta silnější? Pístky a všechno se vyčistí a mažou se pak ještě něčim? Dík
To Tom: Tady je ten postup v Angličtině http://www.r1200g...epads.html- vypadá to, že se to jen vytáhne - podle tý jedný fotky
Upravil MALI dne 23.08.2009 09:24
jojo násilí je správná cesta: vytáhneš pojistku a vytlučeš čep. on má kolem hlavy takový pružný kroužek, který je v díře třmenu stažený a čep tam proto drží třením.
kterou desku kam (silnější - slabší) Ti vyjde samo, nejde to přehodit.
pro instalaci v RepROMu píšou jen:
- vložit destičky
- vložit rukou čep a doklepnout
- zajistit pojistkou
před vložením desek si máš jen čeknout, že ten pružný plech je usazen na správném místě a ve správném směru otáčení:
dokturek přiložený následující obrázek:
.....utahovyci moment skrutiek brzdoveho strmena 24 NM....no aj ja davam aj loctiat na skrutky na poistenie.......tiež sa mi zodrala jedna doštička skor v smere jazdy lava......nove boli rovnako hrube a nejdu medzi sebou zamenit......pri montaži papuče vlož a priskrutkuj tou dlhou skrutkou s blatnika ten držiačik na blatnik až potom dotiahni momentom skrutky strmena aby si mal dieru pri montaži blatnika vycentrovanu