Zdravim,
nejspíš mě tu zase někdo z vesela odkáže na googl vyhledávač, ale bohužel jsem v tomto případě nenarazil na toto téma.Zajímá mě otázka viz nadpis.
1, Jaké výhody či nevýhody nabízejí tyto helmy při cestování?
2, Je-li lepší použití plexi, nebo naopak použití klasika brýle?
3, Je-li možno popřípadě volby Croos helmy použít bezdrátové spojení pro spolujezdce (aerod.rušení při větších rychlostech)?
Řešil-li jste někdo někdy podobnou otázku viz článek, tak sem prosím napište pár slov, které mi (i ostatním) v případě zakoupení jednoho z popisovaných produktů ušetří nemilé překvapení.
Po 660km v kuse za jeden den v krosový helmě sem neslyšel ani vlastní myšlenku a pěkně mě bolela palice.Ale pokud ti nevadí špunty do uší neni problém(bylo to na konci dovči a špunty sem ztratil).
Krosova helma je blba kdyz je zima,prsi....zas je dobra kdyz je vedro, na nejaky cestovani bych to ale nevidel, pokud to neni nekde po africe. Ty endurocestovni jsou asi lepsi kompromis a idealni je mit helem vic
Bez problémů jsem absolvoval v krosové přilbě cestu na Ukrajinu tam i zpět a nikdy jsem s hlukem nebojoval.Po dálnici jsme doháněli časový skluz,takže cest.rychlost kolem 160km/h.Jezdím v ní hodně často (skoro pořád) a v pohodě.Přilba THH (Taiwan).Prosím nesmát se zemi původu .Některé mnohem slavnější značky by se od nich mohli učit,jak se dělá kvalitní a hlavně trvanlivý polstr.O zbytku ani nemluvě.
Přilba v akci k vidění v tématu Moravské vyjižďky Ta modrá na modrobílé motorce
Upravil pavelgs dne 23.08.2009 23:01
Nejdřív pozdravím, jelikož jsem zde nový a během měsíce dávám pryč Ducati Monster S4RS a kupuji si Bawce Adventure, jelikož sem si nějak zamiloval cestování. Dříve sem jezdil se zavřenou helmou ( používal jsem název akvárko) a letos jsme s 5 kamarády se vydali na cestu z liberce po ose do Rumunských hor na Jawách z roku 50 až 70. Tím, že jsme tam jezdili po lesních cestách jsem řešil jakou helmu. Zavřená helma skýtá pohodlí v dešti, ale peklo při tlačení Jawy po 2 vymáčknutí spojky v terénu kde je motor po 50 km lesem totálně na srač.. je doslova otčenáš. Položit helmu ani člověk nestíhá a zvednout jen plexi je málo ve vedru. Řešil jsem cross helmu, pozittivní byla její bezpečnost na bradu, ale zase na přejezdy a déšt je pohodlí trochu stranou, po delší době to je víc otravné. Pokus o helmu bez ochrany brady jsem vyškrtnul a jsem rád, jelikož pád kamaráda na Jawce v lese co to měl tento typ šel rovnou bradou na řídítka. Nakonec vyhrála otevíračka, ale zkušenost kolegy z Ukrajiny kde mu tato helma levného typu po pádu přestala fungovat jsem se rozhodl pro SHARK za 8 000 Kč. Pro mě tu vůči té Jawe bylo dost, ale odsloužila mě v Rumunsku na výbornou. Na dálnici při přejezdu jsem jí měl celou zavřenou, velké pozitivum v lese při pomalé jízdě, ale v prachu bylo , že SHARK ma provedení kdy se dá zvednout jen ochrana brady a přesunout do zadu a lze používat jen plexi jako u skůtrových helem. Napít se dá rychle při tlačení je možné ji nechat na hlavě takže pro mě pozitvní. A to jsem s výběrem helmy pro tuto cestu tomu věnoval hodně pokusů a vyvažování pro a proti i s bezpečností. a pro radost dávám fotku :-)
CZECHcz přiložený následující obrázek: