Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Navigace z dealextreme.com
spea - ToM
Přidané 23.08.2009 19:40

Registrace: 09.06.09
Pote, co jsme se po koupi chvili seznamoval se svym vyvonenym DAKAREM, kdy jsem zatim jen "krouzil kolem komina", rad by jsem se vydal nekam dal. Proto hodlam koupit nejakou navigaci. Na byt kvalitni, ale drahe Zumo bohuzel po koupi motky a vybavy zatim nemam a tak koukam po necem levnejsim. Vzhledem k tomu, ze jsem k motce od puvodniho majitele dostal Touratech drzak na navigaci, nemusim shanet zadnou primo urcenou na motku. Po procteni spousty diskusi jak CJ tak AJ uvazuji o navigaci koupene a vyrobene v Cine. Uvazuji o teto :http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19608 . O nakupu z www.dealextreme.com diskutovat nechci, bo uz s nima zkusenosti mam a jen ty nejlepsi.Pro neznale, jedna se o cinsky obchod nejen s elektronikou, kdy vam zbozi byt za jeden USD poslou bez jakehokoli postovneho do CR. Plati se nejlepe pres PayPal, kde si z tohoto uctu berou dorucovaci adresu. Uz jsem tam 2x nakupoval par drobnosti a zadny problem. Po objednvce jsme mel balicek za 58 USD do 9 dni doma. Zkusenosti uz s nima ma i par znamych a zatim bez vyhrad. To same jsem se dozvedel i na ruznych forech. Malokdo si stezuje. Udajne snad neni na co. Clovek musi pocitat s tim, ze vzhledem k tomu, ze kupuje za hodne levno ,bude muset ozelet i pripadnou zaruku, nebo to se zarukou bude trochu lapalie. I kdyz jsem se uz docetl i o pozitivnich zkusenostech s rekkamaci.
Ted konkretne k te navigaci (http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19608 ). Ptam se zde proto, ze se dost prodavaji na Aukru, byt za cenu o nejmene jednu tretinnu vyssi a na pripadnou reklamaci se z Aukra taky neda spolehnout. Beru to tak, ze kdyz za ni dam vic nez petinovou cenu nez za napr. ZUMO, nebudu pripadnou reklamaci resit a pripadne koupim jinou. Co jsem se ale docetl, tak s temato navigacema snad ani problemy nejsou. Snad jen stiznosti na ruseni FM Radia, ale to neresim. Jedna se o HW s WIN CE, tedy mozno do ni nacpat jakoukoli navi urcenou pro WIN CE (iGO 8, OziExplorer a pod). Ptam se tedy, jestli nekdo nemate sam ci nekdo ze znamych tyto navigace z Aukra, ci primo z Dealextreme a uvitam jkoukoli informaci k funkcnosti apod.
Upravil spea - ToM dne 23.08.2009 20:09
R 1100 GS r.v. 1995
www.tomphotos.eu

www.tomphotos.eu
randolf
Přidané 23.08.2009 21:44

Registrace: 27.04.08
Dealextreme doporucuju, taky mam dobre zkusenosti.

Navigaci bych asi nebral, ale to je na tobe... budes tam asi muset nacpat jiny mapovy SW, ktery bud koupis za draho nebo ukradnes... Spis bych bral nejake PDA co ma GSM modul, takovy Garmini SW umi super funkce kdyz je to pripojene na net....

Randolf

spea - ToM
Přidané 23.08.2009 21:56

Registrace: 09.06.09
randolf napsal:
Dealextreme doporucuju, taky mam dobre zkusenosti.

Navigaci bych asi nebral, ale to je na tobe... budes tam asi muset nacpat jiny mapovy SW, ktery bud koupis za draho nebo ukradnes... Spis bych bral nejake PDA co ma GSM modul, takovy Garmini SW umi super funkce kdyz je to pripojene na net....

Randolf

Pro osobni ucely jako foun pouzivam G1 od T-mobile. Bezva zarizeni i s GPS, ale bohuzel pod Androidem (Linux), zatim moc pouzitelneho SW jako GPS navigaci neni. Ty co mam zprovoznene, jsou pouzitelne pouze s pripojenim na net (AndNav2 - mapy si to on-line stahuje u netu), coz je pro me dost neprakticke, bo casto zajizdim za hranice do PL a tam pres roaming datovat moc nejde. Navic jsou jaksi "neohrabane". Sice je avizovan TomTom pro Android, ale tezko rici kdy. To by potom byla jina. Zatim ale bohuzel nic pouzitelneho. helpless
R 1100 GS r.v. 1995
www.tomphotos.eu

www.tomphotos.eu
Dorik
Přidané 24.08.2009 09:14

Registrace: 30.08.07
Také jsem spekuloval po nákupu motorky s navigacemi a na konec jsem koupil Zumo. Zkoušel jsem opravdu kde co, ale ukázalo se to vždy jako špatná volba. Čitelnost PDA a autonavigací je ve srovnání s navigací na moto (Zumo,TomTom atd.) velice mizerná!! Přenos navigačních povelů do helmy pomocí bluetooth také pokulhává. Plánování tras na PC je super a investovat do navigace, která to neumí je blbost. Procházení prošlých tras a jejich sdílení je funkce která se také hodí. Vodotěsnost je také potřeba a jakékoli balení do různých pouzder je na prd.Když chci cestovat podle navigace i několik set kilometrů opravdu je potřeba mít navigaci určenou pro tento účel a ne nahrazovat to navigacemi do auta, u kterých není uzpůsobené ovládání v rukavicích atd. Myslím, že by se dalo dlouho diskutovat, ale není nad to si to vyzkoušet. Přeji hodně najetých kilometrů plných dobrých zážitků s přesnou navigací.

vlada-adv
Přidané 04.02.2010 13:00

Registrace: 12.02.08
Spea> na moto mam sice zumo, ale pořídil jsem SKU19608 jako přístroj do kterého jdou nahrát rastrové topomapy. Zkušenosti zatím pozitivní. Displej na slunci není žádný zázrak, ale přečist to jde. Kvůli tomu to ale nikdo kupovat nebude. Podstatné je, že CE5 je tam funkční a pro instalaci ostatních mapových softů není potřeba nic odblokovávat. Stačí vložit SD s nahraným softem a v nastavení vybrat spouštěcí soubor. Lze bez problémů zprovoznit i GarminXT a OziExplorer. Citlivost dotykovky je slušná, mechanické provedení ujde je to Al pouzdro tuhé a s ovládacími prvky po obvodu. Dál se uvidí.

Waltr
Přidané 04.02.2010 14:13

Registrace: 27.06.08
Mám ji od včerejška doma.
Zatím je to jediné co k tomu můžu říci. Jsem amatér a za ty peníze si to zkusím. Ale podle lidí co se vyznají, není špatná. Taky za ty prachy Grin

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 100
Členové on-line: 1
OndraCB

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.15 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI