Ahoj kluci,
bohužel jsem neměl zatím možnost projet tyto dva motocykly, ale tak nějak si na ně brousím zuby. Výběr padl na tyto stroje, protože chci nějaký váhově rozumný "jednovál". Občas bude stroj použit i pro přesuny po asfaltě a možná i po nějakém čase jej provětrám někam dál.
Předpokládám, že KTM bude mít lepší podvozek a asi motor bude větší vibrátor...
BMW bude mít asi "hladší" průběh motoru a bude jakoby celkově hodnější i co se týče podvozku.
Nemáte někdo nějakou zkušenost s těmito stroji co se týče porovnání... Vím, že Klasika má mlého "lcachta" tímto tě zdravím no x-challenge už tady také nějaké jezdí...
Nechci tady řešit blbosti jako, že lc-4 adv. má větší dojezd atp... a nebo že to je KTM tak je to fuj
No a taky nechci kupovat krosku na té jsem několik let jezdil (ostrá KTM 250 dvoutakt). Takže rady jako kup si krosku to prosím ne...
Díky moc za nějaké rozumné info BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Nemůžu srovnávat, něco najdeš zde http://www.bmwgs....ad_id=4723, ale je to BMW G 650 X Challenge vs. KTM 690 Enduro.
Možná bych na tvém místě místo LC-4 ADVENTURE přemýslěl o 690E.
každá z nich je trošku někde jinde....spíš bych rozuměl srovnávání 690 versus Xchallenge...stará LC4 je generačně jiný stroj, hlavně motorově...podvozkově lepší KTM, což platí nejen v tomto srovnání...motorově je 690 lepší než X a výrazně lepší než LC4...co se vibrací týče, výkonu a celkového chování...LC4 je karburátor, který se ale dá výrazně poladit, kamarád jej má ve klasické enduro verzi s Akrapem včetně svodů, otevřeného filtru a je to fakt peklo...
osobně bych buď pořídil 690 R a ladil na delší cesty, než pořizoval starou LC4...o Xchallenge nemluvím, to bych do garáže nechtěl ani omylem...
Vjetrnik napsal(a):
každá z nich je trošku někde jinde....spíš bych rozuměl srovnávání 690 versus Xchallenge...stará LC4 je generačně jiný stroj, hlavně motorově...podvozkově lepší KTM, což platí nejen v tomto srovnání...motorově je 690 lepší než X a výrazně lepší než LC4...co se vibrací týče, výkonu a celkového chování...LC4 je karburátor, který se ale dá výrazně poladit, kamarád jej má ve klasické enduro verzi s Akrapem včetně svodů, otevřeného filtru a je to fakt peklo...
osobně bych buď pořídil 690 R a ladil na delší cesty, než pořizoval starou LC4...o Xchallenge nemluvím, to bych do garáže nechtěl ani omylem...
no Xchallenge se dá taky pěkně poladit (viz dakarská verze co jel Simon Pavey), ale úprava je dražší než samotná motorka, takže fakt musíš mít důvod
Ale v Modleticích Ti zase budou rozvinovat červenej koberec
Upravil morabo dne 19.10.2009 15:16
Maiali nel Fango!
Ahoj Speedy, také zdravím
KLuci mají pravdu v tom, že Advík už je trochu vykopávka... A podruhé koupit tuhle motorku z druhé ruky už bych si asi rozmýšlela. Ale možná ještě lze koupit Advíka nového...
Srovnání X-ch s Advíkem myslím klidně snese. Obě motorky jsou na tom motoricky (tzn. zátah, výkon- i když u Advíka je Akrap prostě nutnost) dost podobně, podvozkově dejme tomu taky - do takového terénu, kde by se mohl ukázat možný rozdíl v neprospěch té či oné moto, se nejspíš nikdo z nás nedostane.
Osobně mně od BMW zrazuje pouze nedostupný servis. Čistě laicky řečeno: na X-ch se nic -snad- nekazí, ale když je potřeba značkový servis, je to problém. Zato na Advíkovi se s prominutím "sere" furt něco, ale servis mám za humny a dva dny po projevení závady už zase skáču přes kaluže .
Můj osobní názor je, že nic nezkazíš ani s jednou z těchto tří, resp. dvou Tebou zvolených motorek. Každá má krapet jinou osobnost, ale v jádru jsou pro naše potřeby všechny zhruba stejně vyhovující.
Takže být na Tvém místě, spíš bych se asi zaměřila na praktickou stránku, jako je už uvedená poruchovost, dostupnost servisu, nejčastější použítí atd.
ŠŤastnou ruku při koupi přeji Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
Muzeme se ted na podzim jeste domluvit a udelat nejakou session v Ralsku nebo nekde kolem Prahy. Ja a Robert prijedem na 690E, Remarko na 650Xchal, Vjetrnik si priveze tu MX paradu aby ji netahal porad jen na trati , parta vernych prijede na GS a dlasi prijedou buh-vi-na-cem. Muzeme poklabosit, okouknout a tak... BMW R1150GS MY02
No já chci jen jednu motorku. Velkou jsem byl vždy línej tahat z garáže na cestu do vedlejší vesnice. A na malý by sem se zas někam dál ubzučel. Tak padla volba na střední motorku a na enduro (univerzální). 75% krátký jízdy po okolí, 20% vejlety po ČR a 5% cesty do dál. A u mě převažuje - kvalita a bezporuchovost, spotřeba taky neni vod věci a tak jsem po dlouhý době vylooval Xchalleng jako nejuniverzálnější motorku
tak snad sem to vylosoval dobře a na jaře když vše klapne du do ní..
To Klasika: Jo jo díky takovou nějakou odpověd jsem čekal, ale i jsem se toho obával - ta poruchovost... Byl jsem skoro pro lc-4 adventure rozhodnut... Tím pádem je to asi dané. Já moc nemusím lidi s tím syndromem co mám já to je zlaté i kdyby to bylo s prominutím hov.. Jinak na tebe občas vzpomene Čáp jak jsi mu pomohla klukovi našemu
To Miloš: Díky za info mrknu na ty odkazy... Joooo a pošli mi na mail nebo do PM adresu pokud by jsi opět chtěl poslat malý dáreček za tvou práci na webu! Asi tušíš co...
To ALL: díky moc za info no a to setkání někde a omrknutí motorek by nebylo marné... Uvidíme jak se bude dále vyvíjet finanční a rodinná situace... Třeba přibude do garáže další BáWo??? BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
ja jsem jel na oboji, mam doma f650 dakar a kamos mi pujcil ktm, je "zlejsi ostrejsi a do terenu lepsi" jet s ni ale 200km je uz hardcore, spolehlivost bych neresil protoze zalezi na predchozim majiteli, pac kateriny dostavaji pokourit..ted znovu bych sel do ktm 690 pac slovo vibrace zmizelo, stale jede jako krava, posed vyborny a na offroad + cca 200 km super, resit spotrebu mi prijde blbost, resit hmotnost mi prijde dulezetejsi
WILL RACE FOR FOOD