Ahoj, chtěl bych se poradit, jaký by byl nejideálnější stojan do dílny pro Dakara... Jestli kolíbka nebo krosový stojan... Mám tam spodní padáky, tak nevím, jak by to na něm stálo... Kolíbku jsem měl půjčenou a nebylo to nejhorší, ale dobré taky ne... V případě kolíbky bych musel koupit 2 stojany, abych mohl moto na zimu vyvěsit komplet... Pod motorem by stačil přirozeně jeden (levnější řešení)...
Ahoj, nevím teda co máš úplně na mysli "dílenským stojanem", ale "kros-hever" si rozhodně nekupuj! F650GS je na něj moc těžké a nemá prakticky žádnou ložnou plochu. Jestli můžu doporučit (používám já) je centrální stojan například od SW-Motech.
akorád jsem si musel udělat malou úpravu na dorazu, aby mi o sebe nezadrhavali boční a hlavní.
No chtěl jsem prostě něco, abych dostal motorku do vzduchu a mohl přes zimu ulevit jak gumám, tak tlumičům a zároveň mohl pohodlně sundat kola, servisovat ji apod.
No a protože jsem právě v Německu, chtěl jsem si to tady koupit za diety od firmy... Jen nevím, co zvolit...
Centrální stojan je dobrý, ale zatím jsem ho nikdy nepotřeboval (na cestách) a je poměrně drahý...
bych to v takovem pripade resil uplne jinak ... videl jsi nekdy kdyz vytahujou kravu nebo kone z nejaky diry? ... proste navijak pod strop, siroky kurny pod motorku a zvednes to jak chces ...
Jinak ten hlavni stojan je pravda ... delal jsem tak varadero ... zvednes na hlavni stojan a dobte podlozis pod motorem kdyz potrebujes mit (vyjimecne) obe kola ve vzduchu ... )
http://faq.f650.com/GSFAQs/DakarCentreStandFAQ.htm
Homemade Stands
je to prace na jedno odpoledne a obe kola jsou ve vzduchu, když ho udeláš dost dlouhej. Ja ho mam a parada. Ale už sme o tom mluvili
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
jak rika slavek vypodkladas motor a mas to ve vzduchu komplet. Drahy sice je, ale vozis si jej s sebou a pouzijes ho kdekoliv. A je STABILNÍ!!!
ať si motorku neomlátíš zleva zprava jako já když jsem to poprvé přetahoval pak poprosil tatínka o pomoc a pak googlil - je tam snad opravdu všechno...