Neviem čím to je, ale mám nabehané cca 5000 km a zadná brzdová kvapalina zčernela,prikladám foto. Mám ABS a moto má 3 mesiace. Čím to môže byť, alebo je to normálne? Aké máte skúsenosti Vy. Díky za odpovede!
nemo2 přiložený následující obrázek:
nemo2 napsal(a):
Neviem čím to je, ale mám nabehané cca 5000 km a zadná brzdová kvapalina zčernela, pokúsim sa urobiť foto a neskôr priložiť. Mám ABS a moto má 3 mesiace. Čím to môže byť, alebo je to normálne? Aké máte skúsenosti Vy. Díky za odpovede!
klid.. neboj.. pry to je z hadicek.. rikal Morabo.
Mel to taky... druha kapalina uz je u mne ok.
Nalital jsem na puvodni 30 tisic.. a byla cerna jak stin pod tatrami
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
nemo2 napsal(a):
Aj tak sa mi to nevidí, a čo súdruhovia z SRN? Ne nemenili to v rámci garančky?
Mne ne...
17 cm
Tak uvidíme na jar keď pôjdem na garančku pri 10000 km. A kde to servisuješ Jakabe? Ja som kupoval a aj servisujem v BMW Sykora v Poľsku, kde sa mi zdajú veľmi seriózny.
jacob napsal(a):
Tak já nevim, mě měnili brzdovku hned na 10tis, černá tedy nebyla, spíš tmavě žluto hnědá.....
No jo, ale já taky nebyl na servise v ČR
no jestli najedes 10 tisic za rok tak to cca odpovida
17 cm
nemo2 napsal(a):
Tak uvidíme na jar keď pôjdem na garančku pri 10000 km. A kde to servisuješ Jakabe? Ja som kupoval a aj servisujem v BMW Sykora v Poľsku, kde sa mi zdajú veľmi seriózny.
Servisoval jsem v Kaprunu v A, tam jsem kupoval. Chtěl jsem původně i přes špatné zkušenosti do Autechu, ale oni mi krachli před nosem, takže mi ani nic moc jiného nezbylo.
Ale té černé bych se opravdu nebál, navíc brzdovka fakt nemůže degradovat po tom, co máš nalítáno.
A že by brzdovka rozežírala hadičku nemyslím (pokud si někdo nespletl s náplní do baterie ), spíše je v hadičkách napatrně bordelu, který se vymyje, po výměně už to bude čisté.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Hrabe_X napsal(a):
že by brzdovka pomalu rozežírala hadičku?
udajne ano.. ale jen na zacatku.
Delo se to Morabovi na 650X i mne.
17 cm
Moje informace pochází od kamaráda co dělá mechanika, jak normálního, tak závodního, v KTM ve Vlašimi. Prý to dělá každá nová motorka. Ne, že by to tu hadičku přímo rozežíralo, ale prostě když je nová, trochu pustí, než se zevnitř "zatáhne". Říkal, že to mění velmi často i před prodejem, případně na prvním servisu. ROZHODNĚ ALE VYMĚNIT! Když jsem s tím vyrukoval v AuTecu, tvrdili mi, že je to taková kapalina a šli mi ukazovat motorky na showroom...... Tak jsem si ji vyměnil sám a od tý doby je krásně čisťoučká.
Maiali nel Fango!
Jak píše morabo.Tu černou brzdovku hned vyměň. Určitě nečekej dalších 5tis km.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Vymeniť ako vymeniť, len sa bojím zavzdušnenia pri výmene nakoľko si myslím, že treba vymeniť komplet celú kvapalinu a mám ABS.
Otázka sa však vynára prečo len zadná kvapalina, predná je čistulinká, je mi jasné, že prednej je väčší objem a prípadné znečistenie je menej badatelné, ale aj tak mi to vŕta hlavou!
To nemo2: To samé mi udělala i na fungl.nové F650GS po prvních deseti tis.,ve Vídni mi ji při garančce samozřejmě vyměnili a pak byla celou dobu krásně čistá. Teď mám na 800 najeto 11tis a je černá jako bota, tak počítám, že mi ji zase vymění a bude pokoj...
Mikes
Nově s KTM... :-)
nemo2 napsal(a):
Vymeniť ako vymeniť, len sa bojím zavzdušnenia pri výmene nakoľko si myslím, že treba vymeniť komplet celú kvapalinu a mám ABS.
Otázka sa však vynára prečo len zadná kvapalina, predná je čistulinká, je mi jasné, že prednej je väčší objem a prípadné znečistenie je menej badatelné, ale aj tak mi to vŕta hlavou!
Zadní kapalina zčerná protože je vedena gumovou hadičkou od nádobky k pumpě na předku žadná není tak proto je pěkně čistá!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
nemo2 napsal:
Když budeš postupně vymačkávat a dolejvat dřív, než budeš mít v nádobce sucho, nic by si zavzdušnit neměl. Vyzkoušeno.
Btw: odborníci, má osmikilo duál, asi né, že ?
jardajerman@seznam.cz