Zdravím přátele jedné stopy, letos jsem přešel ze sportu na cestovní endurko, pro úplnost- nová tenerka, na hlavě před tím, vždy jen klasická integrálka, se změnou jsem, mimo jiné, rešil změnu helmice, po úvodním levném pokusu Marushin motoX ( na hlavě k nesnesení, za týden šla z domu ) jsem zvolil Arai Tour X3, subjektivně výborná volba, výborné zpracování, výborně sedí, odvětrání na jedna, v turbulencích za plexi , a že jich na tenerce není málo, nijak extrémně hlučná. Alpy, pobaltí a Finsko s polárním kruhem, kolem komína a několikrát Slovensko, naprostá spokojenost( jinou jsem nejezdil, takže nechci srovnávat).
Ovšem jeden problém se dostavil, hned při prvním dešti. K Tour X-3 je už při prodeji do bedny přibalen Pin-lock, jaká nádhera, nebude mlžení v chladném počasí. Pin-lock jsem nainstaloval do helmy, nejevilo se to zle, plexi je ve spodní části dost zalomené, přesto tam celkem sednul, ale v dešti za něj začalo zatékat, těsnící proužek silikonu, či co to je, byl na vrchní části v jednom místě zeslaben, ok výměna a odborná instalace Pin-locku na prodejně, nic nepomohlo, vyzkoušely se tři a všechny problém, takže pin-lock letěl z helmy a sezónu jsem odjel bez, bylo celkem teplo, plexi pořád pootevřeno.
Jenže říjen celkem chladný, takže mě to na pár vyjížďkách celkem krklo.
Takže dotaz do fóra, zda má někdo podobnou zkušenost, pokud řešil nebo vyřešil, budu vděčný za radu, já to vidím na problém, buď s nekvalitním Pin-lockem( zeslabení těsnícího proužku ), nebo opravdu s velkým zalomením plexi, anebo je to rukama. Hoj Michal.
Včera jsem si taky koupil Arai Tour a dneska bude první jízda, takže večer napíšu jestli se taky mlží i s použitím pinlocku
Upravil Ludo46 dne 24.11.2009 08:48
BMW R 1250 GS Exclusive
Ahoj,
koupil jsem Pinlock za cca 350.- a nabastlil jej do C2 což je extrémě utěsněná helma a tím pádem náchylná na mlžení.
Ten pinlock ( z Nolanky)jsem namontoval na původní C2 plexi ze kterého mi po čase zmizel antifog nátěr a začala se pekelně mlžit i při teplotách dost nad nulou.
Po instalaci Pinlocku a navíc bez toho silikonového těsnění se helma ani při teplotách těsně pod nulou nemlžila, teda přesněji celé plexi namrzlo jen část pod Pinlockem NE kromě prostoru před nosem, kde námraza postoupila max 1 cm do prostoru krytým Pinlockem.
Takže tvrdím Pinlock ANO
Přeji hezký den a čirý výhled. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Mara napsal(a):
Ahoj,
koupil jsem Pinlock za cca 350.- a nabastlil jej do C2 což je extrémě utěsněná helma a tím pádem náchylná na mlžení.
Ten pinlock ( z Nolanky)jsem namontoval na původní C2 plexi ze kterého mi po čase zmizel antifog nátěr a začala se pekelně mlžit i při teplotách dost nad nulou.
Po instalaci Pinlocku a navíc bez toho silikonového těsnění se helma ani při teplotách těsně pod nulou nemlžila, teda přesněji celé plexi namrzlo jen část pod Pinlockem NE kromě prostoru před nosem, kde námraza postoupila max 1 cm do prostoru krytým Pinlockem.
Takže tvrdím Pinlock ANO
Přeji hezký den a čirý výhled.
Nebyl by prosim link na ten konkretni pinlock? Rad bych ho do sve C2 nabastlil taky.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
zdar a dík za názory, pravda, mlžení v Tour X3 s Pinlockem žádné, jen kolem spodní hrany, kolem nosu, takže Pinlock určitě ano. a proto mě vadilo, že v dešti mě za něj šla voda*pissed*, a to i po výměně v A spirit ve Vrbovce, no jemná vada na kráse jinak špičkové helmy, takže zkusím ještě další výměnu u prodejce. Mikec
Bezva. Uz jsme pinlock objednal u Motoservis-Travnicek. Nabizeji ho tam za 400,- Kc. Urcite lespi volba nez kupovat cele nove plexi k C2. Dikec za radu.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu