Mam dilemu a mozno mi vase prispevky pomozu sa rozhodnut od akeho vyrobcu a ake padacie ramy na moje GSko si mam zakupit.
Dozrel cas a po kupe novej GS v lete tohoto roku som sa aj financne trosku pozbieral a rozhodol som sa, ze si kupim padacie ramy. Problem mam ale v tom, ze ponuka je celkom slusna a ja si neviem vybrat ktoreho vyrobcu pouzit pozeral som origa od bmw aj ostatne od wund., TT, SW mot atď všetky sa mi pravdupovediac pacia aj ceny vo vsetkych pripadoch su pre mna prijatelne. Skuste mi prosim poradit, ze ktoré ztých padákov od roznych vyrobcov sa vam na motorke najviac pacia, aj z pohladu zlozitosti montaze, kvality a tuhosti pouzitych materialov ak aj motorka padne, ci je mozne kupit len poskodenu stranu, kvalitu lakovania, alebo priamo ziadat nerezove. mam v tom vela otaznikov a som zvedavy na vase prispevky, ktore mi dufam pomozu sa rozhodnut.
Zatial pekny den.
Pepo
Můj názor kup si Hepco Becker dělají spodní i horní (jako Adv) díl pro normální 1200GS. Mám je na své moto jako náhradu originálních BMW (horní díl se musel pro Adv rozšířit). Drží běžné pády bez problémů.
+ robustější než originál
+ horní díl chrání plasty
+ je kam přidělat přídavná světla
- o výstuhu hlavního oblouku se spolehlivě kopneš
- váha horního dílu
vlada-gsa napsal(a):
Můj názor kup si Hepco Becker dělají spodní i horní (jako Adv) díl pro normální 1200GS. Mám je na své moto jako náhradu originálních BMW (horní díl se musel pro Adv rozšířit). Drží běžné pády bez problémů.
+ robustější než originál
+ horní díl chrání plasty
+ je kam přidělat přídavná světla
- o výstuhu hlavního oblouku se spolehlivě kopneš
- váha horního dílu
Mám je taky objednaný. Můžeš mi říct, jak je to se servisem? Jde sundat ventilové víko a vyměnit svíčky aniž bych musel hýbat s padákama? Co ty horní padáky - bez sundání asi namazat KNko nee co? Dík
Jinak já měl spodní SWmotech - naservis vše OK, na pády nevim, bo jsem je naštěstí nepotřeboval.
Když už to téma tady je...
Bylo by aj nějaké foto?
Zajímalo by mne i uchycení přídavných světel - má to stejně řešené, jako adv, i když jsou padáky na obyč GS?
Zatím jsem jen pořádně viděl ty od SW motech a tam to řešeno není...
> Mali
Servis bez problémů jde mám tam originál Adv kryty ty jsou tam jen tak tak ale jsou.
Jdou sundat jak kryty tak víko bez demontáže padáku svíce samo sebou.
Horní padáky mi přistup neblokují dostanu se k filtru i nádrž jde sundat bez problémů. Pravda mluvím za sebe mám to na advíkovi. Ale nevidím proč by to u normální 12ky mělo být jinak.
> Thymalius
Foto třeba tady můžeš si to porovnat ta zablácená je Jardova s orib BMW padáky. Ta co stojí za ní je moje H+B padáky. http://www.bmwgs....owstart=80
pokud jako + píšu, že je kam přidělat světla = ano je tam řešená ploténka na každé straně kam lze libovolné světlo přišroubovat
Upravil vlada-adv dne 24.11.2009 14:48
> Mali jak to děláš já se válím porád někde teda pravda 99% mimo silnici a na blátě. I když letos jsem jednou luxusně vystoupil z advíka na pumpě. Blbě jsem si vykop policajta a když jsem zjistil, že se motka o nic neopře páč tam nic není tak jsem jen pomoh zmírnit ránu. No a protože mi to nevyšlo mimo levou nohu tak jsem akci ukončil "elegantním" kotrmelcem. Kdo mě viděl chápe uvozovky. Ještě že pršelo, aspoň tam nebylo moc lidí.
Upravil vlada-adv dne 24.11.2009 14:55
.......ja mam padaky myslim od SWmotech aj vrchne......pokial chcem zhodit nadrž musim tie vrhnr trochu povolit na jednej matici z každej strany......viac ma ale hneva že nie su zospodu prichytene o motor a ked do niečoho v terene vrazim tak aj zo spodnym krytom maju tendenciu utekat do zadu a potom ich musim pri vymene oleja pačit spat aby som dokazal všetko namontovat spat ako ma byt......inač vrchne padaky som nezaregistroval žeby plnili nejaku ochrannu funkciu nemaju ani škrabanec a to som sa vyvalal x-krat v terene....služia my aspon ako nosiče kapsičiek na lekarnu a ine sarapatičky
vlada-gsa napsal(a):
> Mali jak to děláš já se válím porád někde teda pravda 99% mimo silnici a na blátě. I když letos jsem jednou luxusně vystoupil z advíka na pumpě. Blbě jsem si vykop policajta a když jsem zjistil, že se motka o nic neopře páč tam nic není tak jsem jen pomoh zmírnit ránu. No a protože mi to nevyšlo mimo levou nohu tak jsem akci ukončil "elegantním" kotrmelcem. Kdo mě viděl chápe uvozovky. Ještě že pršelo, aspoň tam nebylo moc lidí.
No jestli to nebude tim, že do terénu moc nejezdim. Maximálně nějaká polní nebo lesní cesta. V létě jsem si to hulákal po lesní cestě na Touranckách asi 70kou, pěkně ve stupačkách pohodička, cesta suchá. Najednou bahno, předek mi uletěl takovym způsobem, že do teď nechápu, jak jsem to mohl ustát Kdepak, v terénu si Báwo huntovat nebudu. To si radši koupim TT350 nebo DR 350 - to by se mi líbilo. S tim servisem jsi mě potěšil, protože třeba u padáků TT je musíš povolit, aby jsi mohl vyměnit jednu spodní svíčku nebo si na to uzpůsobit klíč
Upravil MALI dne 24.11.2009 16:47
karcici napsal(a):
.......ja mam padaky myslim od SWmotech aj vrchne......pokial chcem zhodit nadrž musim tie vrhnr trochu povolit na jednej matici z každej strany......viac ma ale hneva že nie su zospodu prichytene o motor a ked do niečoho v terene vrazim tak aj zo spodnym krytom maju tendenciu utekat do zadu a potom ich musim pri vymene oleja pačit spat aby som dokazal všetko namontovat spat ako ma byt......inač vrchne padaky som nezaregistroval žeby plnili nejaku ochrannu funkciu nemaju ani škrabanec a to som sa vyvalal x-krat v terene....služia my aspon ako nosiče kapsičiek na lekarnu a ine sarapatičky
Tak tomu moc nerozumim. Vždyť jsou na každý straně motoru chycený na 3 místech
Taky mam Hepco Becker, puvodni vyber by jasnej, chtej jsem i horni dil a ten dela jen HB. Teda ve tvaru GSA. Drzaky na svetla potesily, ani jsem nevedel ze tam jsou.
Dneska ode mě vzal Starosta spodní padáky SWmotech a teď mi volal, že mu tam nejdou. Prý má komplet Remuse s Y svodem. Třeba to pak upřesní a ušetří Ti jednu starost Já mám komplet BOSe s Y a bez problémů.
karcici napsal(a):
Tak tomu moc nerozumim. Vždyť jsou na každý straně motoru chycený na 3 místech
.....no uchytene sice su ale su spojene popod spodny ktryt motora a tym padom toto spojenie je pekne na rane pokial jazdiš tažši offroad a chytaš spodok tak to proste dostava rany a ma tendenciu ohybat sa dozadu a trhat silenbloky spodneho krytu
Tak to máš asi nějaký první či co. Páč já to mám uchycený jako HB. Je to uchycený nad svodama. Tady posílám fotku - snad je to trochu vidět.
MALI přiložený následující obrázek:
co vidím tak zadní úchyt máte stejný nad svodem, přední u tebe není na fotce vidět tak nevím, já žil v domění, že SW jsou vepředu spojené na úrovni šusplechu, třeba to předělali