Ahoj všichni,už jsem zazimoval a chtěl bych se zeptat, zda někdo neví o abs modulu(dělá se repase?)-na nový nemám a bez ABS nechci jezdit(už jsem si vyzkoušel jak se padá se zablokovaným zadním kolem).Díky za rady
Co neubrzdíš to neukacáš.
dle návodu po resetu(úspěšném) a rozjezdu nedojde k "zarachocení"a rozblikají se kontrolky-po konzultaci v Inveltu- bylo rozhřešení-výměna modulu(předtím na jejich radu jsem koupil aku,nechal vyměnit kapalinu).Omlouvám se za dotaz na repasi,ale když mi odešla jednotka zapalování u Fiata a tam mi dali na výběr-nováxrepasovaná...
.. kdesi byl clanecek/prospevek o tom ze i ten ABS blazinec se da opatrne rozdelat a ze tam komusi cosi zrezavelo (nejake osicky nebo co) - po vycisteni a vylesteni bylo po problemu. Ale jsem sklerotik a nevim, kde to bylo - mozna ze i dokonce tady....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
ale jelikož jsme národ český plný zlepšovatelů a koumáku jsem pro pomalu rozdělat zjistit a prověřit a pak se uvidí co a jak!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Bubak napsal(a):
.. kdesi byl clanecek/prospevek o tom ze i ten ABS blazinec se da opatrne rozdelat a ze tam komusi cosi zrezavelo (nejake osicky nebo co) - po vycisteni a vylesteni bylo po problemu. Ale jsem sklerotik a nevim, kde to bylo - mozna ze i dokonce tady....
Jo jo,bylo to tady na tom foru a myslím že to dokonce snad dělal Zmijon,nebo kdo...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Bubak napsal(a):
Jo jo,bylo to tady na tom foru a myslím že to dokonce snad dělal Zmijon,nebo kdo...
někdo to psal,bylo to krátce potom co se s motorkou dobrovolně potápěl.
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
ja som za to - rozobrať a zistiť konečne čo to poháňa a čo všetko zbytočne do toho ABS tý kapitalisti zabudovali !!!! :-)) ja to robím pravidelne pretože origo servisov sa bojím jak čert kríža práve kvôli takýmto katastrofickým zisteniam a následným astronomickým cenovým kalkuláciám pretože doma to vyjde vždy o 300 % lacnejšie a človek ma hneď lepší pocit keď s nimi vybabral :-))
Upravil tomukur dne 30.11.2009 19:11
TO S TEBOU SOUHLASÍM,ALE JSEM SPÍŠE"KRAJINKÁŘ"(V TERÉNU NEUMÍM) A KDYŽ SI ČLOVĚK ZVYKNE NA TECHNICKÝ HEJBLÁTKA,TAK ZJISTÍ,ŽE TO OPRAVDU POMÁHÁ.TROŠKU MNE MRZÍ,ŽE SE NA BÁWU OBJEVUJÍ TAKOVÉ VĚCÍ,PROTOŽE ZÁKLAD JE DLE MÉHO NEZNIČITELNÝ(MYSLÍM,ŽE DO DŮCHODU SPOLU DOJEZDÍME-HYPOTÉKA MI NIC JINÉHO NEDOVOLÍ)...
tomash napsal(a):
TO S TEBOU SOUHLASÍM,ALE JSEM SPÍŠE"KRAJINKÁŘ"(V TERÉNU NEUMÍM) A KDYŽ SI ČLOVĚK ZVYKNE NA TECHNICKÝ HEJBLÁTKA,TAK ZJISTÍ,ŽE TO OPRAVDU POMÁHÁ.TROŠKU MNE MRZÍ,ŽE SE NA BÁWU OBJEVUJÍ TAKOVÉ VĚCÍ,PROTOŽE ZÁKLAD JE DLE MÉHO NEZNIČITELNÝ(MYSLÍM,ŽE DO DŮCHODU SPOLU DOJEZDÍME-HYPOTÉKA MI NIC JINÉHO NEDOVOLÍ)...
Počkej do odpoledne, mám celej hydroagregát. Pan Žlábek začal měnit pravidla uprostřed hry... Možná bude odpoledne naprodej Prodám ho radši 100x tobě než jemu
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
... jak dlouho tu motorku mas a nevysral se predchozi majitel na peclivy servis nebo nebyl potapec? Ja menim brzdovku radeji o neco driv nez je predepsano a nemam jediny problem.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
kapalina se mění každý rok,předchozí majitel prodal přes Autec-servisy dle knížky.Bylo by super sehnat funkční kus.Odpoledne se určitě ozvu!minimálně s tím jaké jsou zkušenosti se servisy.Pokud je to jako s auty,tak potěš pánbůh. Co neubrzdíš to neukacáš.
Tak se chci podělit o radost-ABS funguje-rozebral jsem všechny mech.části a nenašel jsem viditelnou vadu-vyčistil sprayem na brzdy,(včetně ventilků,kde byl náznak usazeniny),smontoval a FUNGUJE-hned jsem to projel,na první pokus se hodil do chyby,ale po odblokování už funguje.Jediné co mne napadá je,že jsem brzdy moc šetřil a ABS jsem moc nepotřeboval a tak ani pravidelná výměna kapaliny nepomohla-pokud má někdo zájem,tak pošlu foto z rozebraného stavu včetně rad co nedělat(ty čtyři pružiny pod víkem,mají sílu a musí se povolovat pomocí stahováku pružin,protože rukou se neudrží)
tomash napsal(a):
Tak se chci podělit o radost-ABS funguje-rozebral jsem všechny mech.části a nenašel jsem viditelnou vadu-vyčistil sprayem na brzdy,(včetně ventilků,kde byl náznak usazeniny),smontoval a FUNGUJE-hned jsem to projel,na první pokus se hodil do chyby,ale po odblokování už funguje.Jediné co mne napadá je,že jsem brzdy moc šetřil a ABS jsem moc nepotřeboval a tak ani pravidelná výměna kapaliny nepomohla-pokud má někdo zájem,tak pošlu foto z rozebraného stavu včetně rad co nedělat(ty čtyři pružiny pod víkem,mají sílu a musí se povolovat pomocí stahováku pružin,protože rukou se neudrží)
Tak to gratulace Jo zlaté české ručičky. A máš na letošní sezónu benzín zdarma nebo spíš za ušetřené prachy
Splněný sen moje 1100GS
to tomas h: poslal jsem ti PM s prosbou o fotky, případnou radu . Díky předem. Jo a mám r.v. 2000 bez posilovače, žádný duál.
Upravil dalibork dne 08.06.2010 18:55