Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné technické problémy
Strana 1 z 2:   1    2  

Hlídání motocyklu přes mobil
xHackerM
Přidané 27.12.2009 17:57

Registrace: 22.05.09
Ahoj,
mohl byste někdo poradit, jak napojit na originální BMW alarm GSM/GPS pager? Psal jsem do BMW, zda-li má alarm výstup, ale bohužel, nemá... Napadlo mě použít jako zdroj pro pager vodič vedoucí k siréně... Logicky když jde signál do sirény, proč by nemohl být využit zároveň jako zdroj pro zařízení, které mě informuje na mobil, že motorka změnila pozici, že jí houká alarm nebo já nevím co ještě... Takové zařízení (které dokonce vysoce převyšuje mé nároky) jsem našel u výrobce Flajzar a také jsem je kontaktoval s žádostí o radu, ale ještě žádná reakce... Čekám, že se ozvou až po Novém roce...

Hodně z vás mi radí, abych použil separovaný pager a tak prosím i vás o zkušenosti s těmito a další prosím o rady či postřehy...

xHackerM
Přidané 28.12.2009 14:14

hmm!

radosek
Přidané 28.12.2009 14:27

Registrace: 27.08.07
Když zadáš do místního vyhledávače slovo ALARM, vypadne Ti odkaz přímo sem...

hicks
Přidané 28.12.2009 15:59

Registrace: 09.07.08
xhackerm napsal(a):
Ahoj,
mohl byste někdo poradit, jak napojit na originální BMW alarm GSM/GPS pager? Psal jsem do BMW, zda-li má alarm výstup, ale bohužel, nemá... Napadlo mě použít jako zdroj pro pager vodič vedoucí k siréně... Logicky když jde signál do sirény, proč by nemohl být využit zároveň jako zdroj pro zařízení, které mě informuje na mobil, že motorka změnila pozici, že jí houká alarm nebo já nevím co ještě... Takové zařízení (které dokonce vysoce převyšuje mé nároky) jsem našel u výrobce Flajzar a také jsem je kontaktoval s žádostí o radu, ale ještě žádná reakce... Čekám, že se ozvou až po Novém roce...

Hodně z vás mi radí, abych použil separovaný pager a tak prosím i vás o zkušenosti s těmito a další prosím o rady či postřehy...

flajzary mam dva.. ale napojene primo na Siemens telefony..

doporucuje se tam minitarif od Vodafone spis nez prepaid karta.. afaik.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

xHackerM
Přidané 28.12.2009 22:22

2 Hicks: Co máš za Flajzary? Z jakých čidel jsou aktivovány?

Rhinoceros
Přidané 28.12.2009 23:27

Registrace: 23.10.09
No a nebylo by jednodussi poprosit nekoho at na ni obcas mrkne a kdyby neco tak at ti brnkne? zip it!
Veganstvím proti zbytečnému násilí.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.

xHackerM
Přidané 29.12.2009 11:28

2 Rhinocerosd: Náhoda je blbec a znáš to... Zrovna tam bude stát, spokojeně odpočívat a druhý den motorka pryč... Zkontrolovat garáž pak někdo půjde po týdnu a ejhle... Ani nevíš, kdy zmizela...

Nejsem určitě sám, kdo prostě nemá na to, aby si nechal motorku jen tak šlohnout... Sestavu alarmu BMW tam nechám, jsem s ní naprosto spokojený... No a jen na to připojit pager system... Teď už se mi defakto jedná jen o to, jaký...

Pár už jste mi jich doporučili, nemá ještě někdo nějakou zkušenost?

MALI
Přidané 29.12.2009 12:03

Registrace: 17.05.08
Už jsme se o tom spolu bavili po ICQ. Včera mi strejda sehnal za super cenu autoalarm Athos od Jablotronu - umí to i polohu a ovládat se to dá i mobilem. Až mi to bude montovat do auta, tak se ho zeptám, jestli by to šlo nějak pořešit i z motorky. Je to celkem hlavička - dokonce mu i něco patentovali, tak uvidímeWink

xHackerM
Přidané 29.12.2009 12:35

OK, MALI, díky za info... Rád bych to tam napáchal přes zimu, tak prosím o zprávu hned, jak budeš něco vědět... Měj se... thumbs up

Milda
Přidané 29.12.2009 14:42

Registrace: 06.10.08
Já si myslím , že tohle je velmi zajímavé řešení http://www.puhy.c...m-540.html.

xHackerM
Přidané 29.12.2009 15:53

2 Milda: Taky jsem našel dva podobné systémy... thumbs up

http://www.levnea...ickou.html
http://www.levnea...zator.html

Ještě, aby se mi k tomu někdo vyjádřil se svými zkušenostmi... Grin
Upravil xHackerM dne 29.12.2009 15:55

falcons
Přidané 29.12.2009 16:17

Registrace: 03.07.08
http://www.gtalar...php?id=130

mě se líbí tenhle, asi ale vyjde cenově dráž než ostatní. Už jsem ho jednou objednal, ale bohužel zástupci firmy pro ČR nejsou zrovna nejlepší obchodníci a přes to že jsem to objednal, nechal jim svůj telefon, adresu i email, tak mi nic neposlali a ani neměli nejmenší snahu se mi ozvat co je za problém. Asi si to ta firma může dovolit ztrácet zakázky na alram za 12 000
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.

grog
Přidané 29.12.2009 16:29

Registrace: 11.02.07
MALI napsal(a):
Už jsme se o tom spolu bavili po ICQ. Včera mi strejda sehnal za super cenu autoalarm Athos od Jablotronu - umí to i polohu a ovládat se to dá i mobilem. Až mi to bude montovat do auta, tak se ho zeptám, jestli by to šlo nějak pořešit i z motorky. Je to celkem hlavička - dokonce mu i něco patentovali, tak uvidímeWink

Athos mám v autě a je to super.Cena je sice vyšší ale funguje perfektně.Do motorky by neměl být problém,dá se k tomu přidat i víc senzorů. thumbs up
BMW R 1100GS vzor kačer

TomasTT
Přidané 29.12.2009 16:32

Registrace: 15.03.07
Mám vyzkoušené tohle řešení:
http://www.vmi.cz/

Dodává to náš kamarád (a cestovatel) Jan Mareš. Je to naprosto geniální - z webu se dá sledovat co se děje, kde motorka stojí a jestli se nehýbe atd. Fakt jedna krabička a bez starostí.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
3X
Přidané 29.12.2009 17:15

Registrace: 07.03.09
to falcons: z nabídky GT997 to jasně nevyplývá, ale uvědom si, že 1 sms tě přijde na 33Kč! plané poplachy tě přijdou draho

GPS lokátory vypadají zajímavě, ale jejich velká slabina je v příjmu družicového signálu. Anténa (koncovka) musí být instalována na viditelném místě, stačí kousek alobalu nebo naložit moto do dodávky a je to k ničemu. Nevíte, kde je.

grog
Přidané 29.12.2009 17:28

Registrace: 11.02.07
3X- Se pleteš,modul nevysílá přímo ale přes operátora (např. T-mobile) a ten zná polohu auta,takže nemáš nikde žádnou viditelnou anténu. Teda tak je to u Athosu. music
BMW R 1100GS vzor kačer

3X
Přidané 29.12.2009 17:31

GROG napsal(a):
3X- Se pleteš,modul nevysílá přímo ale přes operátora (např. T-mobile) a ten zná polohu auta,takže nemáš nikde žádnou viditelnou anténu. Teda tak je to u Athosu. music

reaguji na falcona a tomáše

athos neznám, ale GT997 a i GPS lokátor tak funguje

3X
Přidané 29.12.2009 17:32

a ještě něco - je mi jasné, že modul nic nevysílá, ale pokud nemá příjem, tak ti ani nemá co poslat. V tom si myslím, že se shodneme lol

falcons
Přidané 29.12.2009 17:45

Registrace: 03.07.08
3X napsal(a):
to falcons: z nabídky GT997 to jasně nevyplývá, ale uvědom si, že 1 sms tě přijde na 33Kč! plané poplachy tě přijdou draho

GPS lokátory vypadají zajímavě, ale jejich velká slabina je v příjmu družicového signálu. Anténa (koncovka) musí být instalována na viditelném místě, stačí kousek alobalu nebo naložit moto do dodávky a je to k ničemu. Nevíte, kde je.

pokud jde o těch 33 kč, tak to si uvědomuju moc dobře a ptal jsem se na to a existuje na to jeden takovej fígl a to je šoupnout tam normální simkartu od českého operátora s sms pašálem Wink údajně to funguje skvěle.
pokud jde o signál, tak ano, ale výhoda těhle motoalarmů je, že 99 % zlodějů neví, že tam je. Samozřejmě nic neni perfektní ochrana, ale zase to eliminuje většinu možností přijít o moto. (V motorce se dá anténa schovat pod plast, kde jí nikdo neuvidí a stále má signál)
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.

hicks
Přidané 29.12.2009 17:54

Registrace: 09.07.08
TomasTT napsal(a):
Mám vyzkoušené tohle řešení:
http://www.vmi.cz/

Dodává to náš kamarád (a cestovatel) Jan Mareš. Je to naprosto geniální - z webu se dá sledovat co se děje, kde motorka stojí a jestli se nehýbe atd. Fakt jedna krabička a bez starostí.

no ja myslim, ze od te doby co jdou GPS/GSM rusicky koupit po dvou litrech mame starosti vsichni :(
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné technické problémy :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 43
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,707
Nejnovější člen: David14

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.31 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI