Zdravím
Mám docela problém. Rád bych konečně přidělal velkej topcase na 11tku, ale nechci ho přidělat přímo na zadní nosič, protože vím že praskne. Jedná se o celkem velkou hliníkovou bednu na dvě helmy. Jen pro info na motorce už jsou namontovány držáky na boční hliníkáče. Potřeboval bych nějaké fotky vašich prací a popřípadě kdo by za úplatu něco pokoumal
Děkuju
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Co je asi nejjednodušší a nejúčinější, je udělat podepření přes stupačky spolujezdce a pak někde k motoru. Vyztužení horní části moc elegantně myslím ani nejde. Vařit ke stávajícímu rámu další trubky není moc dobré.
Já přemýšlím nad výztuhou podsedlovky pro Dakarku... Neřešil jste to někdo na téhle motorce? Budu jezdit se třema kuframa a s batůžkem, myslím, že to bude přeložené...
Milos napsal(a):
Co je asi nejjednodušší a nejúčinější, je udělat podepření přes stupačky spolujezdce a pak někde k motoru. Vyztužení horní části moc elegantně myslím ani nejde. Vařit ke stávajícímu rámu další trubky není moc dobré.
Tak jak si to nakreslil je přesně ono a když se to chytne k zadnímu dražáku kufru na podsedadlovce není co řešit.. Teď ještě kto to dobře a pěkně udělá
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
servisak napsal(a):
Sakra Ondro co natom je složitýho koupíš 2 metry trubičky a je to jak origo!!
Nemám ohýbačku a nechci aby to bylo jak u nějakého hotentóta... Ale když mi pomůžeš, tak tě štědře pohostim
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Ja si nedovedu vybyvit jak to tam je na 1100 ale myslím že to bude jen rovně! Ale klidně se mužu stavit v sobotu jdem vyndávat s Radimem ten tlumič tak pak sklouznem k tobě! Dnes sem byl v elektrarně mohl sem se pako stavit!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Kluci nemám 11.. ale nejde to natáhnou přímo od motoru dozadu bez toho lomení u stupaček. Beru to tak, že to bude šróbované a tak by sem to dal na přímo a v místě křížení s trubkou stupaček bych to propojil krátkou kolmou spojkou aby to přizatížení nevybočovalo.
vlada-adv přiložený následující obrázek:
Bylo by to
určitě tužší ,
asi hezčí
bohužel trochu pracnější.
- spojky na výstuhu navařit k trubce stupaček objímky
- dopředu k motoru objímka napevno použít delší šroub
- vzadu objímka se závitem na trubce výstuhy aby se dala přesně nastavit délka páč to asi nejde trefit na mm přesně
Upravil vlada-adv dne 03.03.2010 13:13
servisak napsal(a):
Ja si nedovedu vybyvit jak to tam je na 1100 ale myslím že to bude jen rovně! Ale klidně se mužu stavit v sobotu jdem vyndávat s Radimem ten tlumič tak pak sklouznem k tobě! Dnes sem byl v elektrarně mohl sem se pako stavit!
Ani na kávec ses nestavil!!?? Mrknem na to. Není to rovně. Nechci to mít ohýbané ve svěráku a roztloukané kladivem...*pissed*
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Už hodně udělá výztuha jen od stupaček k nosiči. U přímého řešení kromě výfuku by se pořádně muselo vyzkoušet to, aby výztuha nezasahovala do kola. To nevím, jak to tam přesně vypadá. Stupačky jsou přece jen do boku. Mně to alespoň částečně řeší nosič bočních kufrů.
Naschvál jsem vyštrachal nějaké staré fotky mé bývalé 1100 GS. Fotky nejsou nejlepší pro vymýšlení, chce to vidět v reálu na motorce a hlavně, kde by se přesně Vladuv návrh dal uchytit.
Milos přiložený následující obrázek: