Zdravím chlapáci. Chtěl bych si pořídit sadu na lepení pneu. Pokukuju po tý sadě s knotama a s bombičkama. Doteď jsem používal ten sprej co zacelí díru a zároveň nafoukne kolo, ale spolehlivost a účinnost je tak 50/50 a tak se chci zeptat jestli někdo z vás použil sadu co dodává BMW k motorce. Respektive ten samej princip ale od jiný firmy. Nafoukne jedna bombička pneumatiku? Nějaký klady a zápory? Jakákoli zkušenost mi pomůže. DíkyBMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
ja ji pouzivam na zavody na kole,ale uz od toho ustupuju..jedna velka bombicka nafoukne sotva plast u horkseho kola, moto hadam tak 2-3ks mozna vic.radsi sebou vozim na moto pumpicku a i ted na Sahare za ni byli radi a cena 100kc WILL RACE FOR FOOD
ant napsal(a):
ja ji pouzivam na zavody na kole,ale uz od toho ustupuju..jedna velka bombicka nafoukne sotva plast u horkseho kola, moto hadam tak 2-3ks mozna vic.radsi sebou vozim na moto pumpicku a i ted na Sahare za ni byli radi a cena 100kc
A používáš na kolo 12g nebo 16g bombičku? V sadě na kolo je totiž ta 12g a v motosadě 16g. Jedna bombička 16g by měla nafouknout pneu velikosti 130/70 R16 na tlak na kterém se dá dojet někam kde se to dohustí. Tak je to myšlený od výrobce. Samozřejmě můžeš použít dvě bombičky a mít nahuštěno víc. Taky záleží na tom kolik CO2 ti uteče při huštění když nestihneš utáhnout bombičku do adaptéru. Já sadu použil už vícekrát (viď Aldo) ale vvždy jen tělíska na opravu a hustil u pumpy. Vždycky bez problémů opraveno a pokračovalo se v jízdě. Dokonce kámoš s touhle opravou jezdil na Monstru na okruhu a guma v pohodě dojetá až do konce životnosti.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Nevíte někdo kde se dá koupit ta velká bombička na nafouknutí pneu?Chtěl bych něco vyzkoušeného a aby to taky nafouklo jedno případně i dvě kola.Velká sifonová bombička 200g,300g,SodaStream,nebo něco podobného.Máte někdo vyzkoušeno?
.
PavelDR napsal:
Nevíte někdo kde se dá koupit ta velká bombička na nafouknutí pneu?Chtěl bych něco vyzkoušeného a aby to taky nafouklo jedno případně i dvě kola.Velká sifonová bombička 200g,300g,SodaStream,nebo něco podobného.Máte někdo vyzkoušeno?
PavelDR napsal:
PavelDR napsal:
Petr GS napsal:
Odvěci není třeba tmel+kompresor. Má to třeba Pardál http://www.rockwa...ravny-tmel
a nebo jinde koupíš i jen kompresor a k tomu knoty.
Kompresor vozím v kastlíku na nářadí co mám od Marseluse za pravým bočním kufrem.Zatím jsem ho nepotřeboval,ale jeho nevýhoda je v tom,že s ním můžeš foukat jen 10 minut a pak se musí ochladit.Nevím ani za jak dlouho s ním nafouknu kolo.Ještě jsem to nezkoušel.Doufám,že tou bombičkou jedno kolo nafouknu.
.
Ahoj, já to zkoušel s tou sadou z Louise (cca 15Eur). Jedná se o ty malé bombičky jak od sifonu. Pokud dám všechny tři bombičky do jednoho kola, tak mi to nafouklo na cca 1,3 baru. Není to nic moc ale na dojetí ke kompresoru to vystačí.