Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

Dávejte pozor
Baltazar
Přidané 09.04.2010 16:02

Registrace: 04.01.08
Dnes ve 12.09 hod mě trefil 22 letý kluk na hondě, na jaký nevím bo je rozbitá.

Jel v protisměru nevím co tam dělal, protože nikde nic, pak se mě asi lekl a začal brzdit, vykoplo ho to ze sedla a motorka vzala vedle mě svodidla, kluk trefil hlavou můj nárazník a odletěl pod svodidla.
Chvíli vypadal, že je tuhej. no pak komunikoval, nemohl však hejbat rukou a povídali zachranáři z vrtulníku, že jeho stav nejní dobrej, prý má utržený nervy v rameni a uvidí se co páteř.

Držte mu palce, nějaký kluk ze Zlončic, 22 let stříbrná silnice honda.
Baltazar přiložený následující obrázek:

[223.21Kb]
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto

Baltazar
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 16:03

a

[241.61Kb]
insorto

Baltazar
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 16:03

b

[169.25Kb]
insorto

vlada-adv
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 16:11

Registrace: 12.02.08
Acho jo, první co mi projede hlavou je "Proč?". Snad se dá dohromady. Nic moc den viď. Už párkrát jsem byl u nehody první a nic moc...... Sad

lochman
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 16:44

Registrace: 18.12.09
Držím mu palce a doufám, že bude mít "jenom" po sezóně. Buď je v poslední době nějak moc podobných případů a nebo to jen na mne víc působí. :-( Tento rok jsem snad již slyšel o deseti nepříjemných motohavárkach a to je teprve začátek dubna. Baltazare, předpokládám, že ty jsi OK.

xHackerM
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 16:55

Registrace: 22.05.09
Doufám, že bude dobrej... Ale nechápu tyhle šílence na silničních motorkách... Lidské tělo není buldozer a stále si to někteří neuvědomují... Zlaté výletní enduro, fakt...

Já loni jako první zapaloval svíčku na místě, kde skončil život také jednomu hochovi na silniční... Předjížděl těsně za horizontem a nabral auto, které odbočovalo doleva... Nutno dodat, že předjížděl na plné... Auto to hodilo na střechu, motorka zahozená daleko v poli a kluk? No ještě teď mě mrazí po zádech... real sad

Baltazar
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 17:14

já jsem v pohodě, autu nic moc není, ale neumím si představit, že by mě vzal čelně motorkou, která proletěla vedle mýho auta asi dva metry, nabrala svodidla a dopadla vedle mýho auta. Jen pro info, říkali záchranáři, že kdyby měl v bundě chrániče(neměl tam nic jen takový ty molitanový vycpávky) by dopadl líp, k tý bundě měl obyčejné džíny a kecky.Shock
insorto

Kubrt
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 17:31

Registrace: 24.09.07
to říkám furt... i kdybych měl jet jen kousek,tak vždycky voblíklej jako kdybych jel na celodení výlet... a zajímavý je,že je to zase "zmrzlina". No každopádně ,ať je kluk v cajku.

Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.

jezek
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 17:57

Registrace: 05.11.08
no mohl bych sem dát pár fotek od mojí polovičky která řeší zranění u dopravních nehod a motorkáře má na stole skoro každej den ale neudělám to.. nejsou to hezké obrázky.. i když jako prevence by to asi pomohlo.. myslím, že každej má dost rozumu aby pochopil, že srážka auto-moto je vždycky 1:0 pro auto.. Doufám že se z toho taky dostane a koupí si bezpečnější moto, pořádný boty a sežene někde rozum... asi je to taky daný věkem a tím, že "japonce" koupíš fakt za pár kaček a jede to jak z praku a to svádí... V tu chvíli je mladej a nerozumnej člověk "pánem silnic" ale na jak dlouho... je pravda že každý rok vidim mladý kluky jak pelášej v tílkách a keckách na silnici z Asie jako střely a za sebou holku nejlépe bez helmy v kraťáskách a žabkách na nohou ale na BMW jsem nikoho ještě takhle jet neviděl.. Proč asi.. BMW není tak levný aby si ho mohl dovolit normální mladej kluk a ten kdo už si na něj vidělá si ho nechce rozbít z nerozumu..

nebudu to tu už pitvat..

Přeju si, aby všichni mý kamarádi a přátelé, známí ale i všichni ostatní přežili sezónu ve zdraví a naopak měli z jízdy na motorce jen ta fajn zážitky a potěšení.. Ať se všichni ve zdraví sejdeme opět v té sezóně příští...

Amen

Upravil jezek dne 09.04.2010 17:57

hicks
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 18:04

Registrace: 09.07.08
Baltazar napsal(a):

Jel v protisměru nevím co tam dělal, protože nikde nic, pak se mě asi lekl a začal brzdit, vykoplo ho to ze sedla a motorka vzala vedle mě svodidla, kluk trefil hlavou můj nárazník a odletěl pod svodidla.
Chvíli vypadal, že je tuhej. no pak komunikoval, nemohl však hejbat rukou a povídali zachranáři z vrtulníku, že jeho stav nejní dobrej, prý má utržený nervy v rameni a uvidí se co páteř.

Baltazare.. hlavne, ze jses v poradku.

V druhe rade doufam, ze bude v poradku i ten kluk..

...ze by ho vynesla zatacka? To je tam za kruhacem v Melniku?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

hicks
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 18:04

Kubrt napsal(a):
to říkám furt... i kdybych měl jet jen kousek,tak vždycky voblíklej jako kdybych jel na celodení výlet...

pokud pouzivas motorku i jako pracovnedopravni nastroj, je to temer mission impossible :/
17 cm

Baltazar
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 19:05

Hicks napsal(a):
Baltazar napsal(a):

ne nejel žádnou pilu, myslím že na toho druhýho chtěl něco zavolat, nevím a nechápu, je to od kruháku směr Liběchov asi jeden km.
na kruháku právě teď dělaj tohohle, ležel v sanitě a běhali okolo něj

[124.77Kb]
Upravil Baltazar dne 09.04.2010 19:06
insorto

lochman
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 19:11

Registrace: 18.12.09
Teď jsem se trochu ztratil. Baltazare, to je další havárka? A souvisí nějak s tou první?

xHackerM
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 19:11

Hicks napsal(a):
Kubrt napsal(a):
to říkám furt... i kdybych měl jet jen kousek,tak vždycky voblíklej jako kdybych jel na celodení výlet...

pokud pouzivas motorku i jako pracovnedopravni nastroj, je to temer mission impossible :/

Nemyslím si... Já zastávám stejný názor... A pokud už joooo přejíždím z jednoho konce našeho města na druhý, což je cca 5km, tak jedu skutečně jak posranej a dalo by se říci, že mě i sprinter předběhne... Já měl v bundě taky jen ty pitomý molitany a jsem rád za chráničovou vestu, kterou jsem si loni koupil... Slečna dostala nové hadry, kde jsou ty chrániče taky pevnější...

Hoolman
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 19:31

Registrace: 20.02.10
Zdravim vsechny,jsem v podstate cerstvej majitel gs-ka a podobne veci mne docela dostavaj.Nekdy v 18ti jsme se s kamaradem pomerne dost rozmazly,ja ridil,hned pote nasledovala debata s otcem kterej mi vypravel jak v 18ti taky boural na masine s nejlepsim kamaradem kterej to neprezil,no vedlo to k tomu ze jsem prodal simsona i MZ-tu a rekl ze si koupim motorku az kdyz budu mit pocit ze na ni mam rozum,no a loni v listopadu v 33 letech to byla prave GS.Preju tomu chlapci aby byl v poradku!!!!

Baltazar
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 19:38

lochman napsal(a):
Teď jsem se trochu ztratil. Baltazare, to je další havárka? A souvisí nějak s tou první?

ta moje se stala ve 12 hod a ta na kruháku okolo 17.30
insorto

xHackerM
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 20:09

Je to sice OT k tomuto tématu, ale zmíním to také...

Je to asi 3 roky, co jsem jel ráno po dešti do práce... Čekal jsem komplikace a jízdu tomu přizpůsobil... Přišla klopená pravotočivá zatáčka (povrch hladký asfalt)... Rychlost mohla byt kolem 20km/h, žádné rychlé braní za řídítka, žádná akcelerace či brždění... Najednou mi ujelo přední kolo a já sebou plesknul na zem... Při pádu jsem nabral rychlost a jel po asfaltu jak namazanej blesk... Motorka byla v tu chvíli rychlejší a řítila se pod protijedoucí dodávku... Mám kožené rukavice a "zaťal" jsem prsty do asfaltu, otočil se na břicho a brzdil snad i zubama... Motorka minula dodávku a já na štestí také... Když jsem se uklidnil a uvědomil si, co se všechno mohlo stát, skoro jsem sebou švihnul... Motorku jsem do 14 dnů prodal, hadry i s helmou uklidil do skříně a řekl si, že už na to nesednu... Vydržel jsem až do loňského jara, kdy krásné počasí a touha usednout do sedla byla silnější a pořídil jsem si Dakarku...

Vůbec nevím, proč mi tehdy to kolo ustřelilo... Pár lidí mi řeklo, že v zatáčce je lepší spíš přidávat, než jet na volnoběh, ale v tu chvíli to nešlo... Předemnou auto a navíc strach z toho, co se stejně stalo... Možná tam byl olej, možná ne... Každopádně si teď dávám ještě větší pozor, než tenkrát...

hicks
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 21:42

xhackerm napsal(a):
Hicks napsal(a):
Kubrt napsal(a):

Nemyslím si... Já zastávám stejný názor... A pokud už joooo přejíždím z jednoho konce našeho města na druhý, což je cca 5km, tak jedu skutečně jak posranej a dalo by se říci, že mě i sprinter předběhne... Já měl v bundě taky jen ty pitomý molitany a jsem rád za chráničovou vestu, kterou jsem si loni koupil... Slečna dostala nové hadry, kde jsou ty chrániče taky pevnější...

noo.. tak ja jezdim stylem.. nasednu, popojedu 4km. Sesednu, nekam jdu. nasednu, popojedu 750m, nekam jdu. Nasednu, popojedu 30km, nekam jdu. Nasednu atd..

kdyz je pekelny vedro... je to fakt total vo*er...
17 cm

hicks
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 21:44

xhackerm napsal(a):
Je to sice OT k tomuto tématu, ale zmíním to také...

Je to asi 3 roky, co jsem jel ráno po dešti do práce... Čekal jsem komplikace a jízdu tomu přizpůsobil... Přišla klopená pravotočivá zatáčka (povrch hladký asfalt)... Rychlost mohla byt kolem 20km/h, žádné rychlé braní za řídítka, žádná akcelerace či brždění... Najednou mi ujelo přední kolo a já sebou plesknul na zem... Při pádu jsem nabral rychlost a jel po asfaltu jak namazanej blesk... Motorka byla v tu chvíli rychlejší a řítila se pod protijedoucí dodávku... Mám kožené rukavice a "zaťal" jsem prsty do asfaltu, otočil se na břicho a brzdil snad i zubama... Motorka minula dodávku a já na štestí také... Když jsem se uklidnil a uvědomil si, co se všechno mohlo stát, skoro jsem sebou švihnul... Motorku jsem do 14 dnů prodal, hadry i s helmou uklidil do skříně a řekl si, že už na to nesednu... Vydržel jsem až do loňského jara, kdy krásné počasí a touha usednout do sedla byla silnější a pořídil jsem si Dakarku...

Vůbec nevím, proč mi tehdy to kolo ustřelilo... Pár lidí mi řeklo, že v zatáčce je lepší spíš přidávat, než jet na volnoběh, ale v tu chvíli to nešlo... Předemnou auto a navíc strach z toho, co se stejně stalo... Možná tam byl olej, možná ne... Každopádně si teď dávám ještě větší pozor, než tenkrát...

a co mastnota na silnici?

to, co popisujes, by tomu napovidalo.

Ona totiz neni v mokru temer videt.. jeden z duvodu, proc omezuji jizdu v desti...
17 cm

hicks
Dávejte pozor
Přidané 09.04.2010 21:44

Baltazar napsal(a):
Hicks napsal(a):
Baltazar napsal(a):

ne nejel žádnou pilu, myslím že na toho druhýho chtěl něco zavolat, nevím a nechápu, je to od kruháku směr Liběchov asi jeden km.
na kruháku právě teď dělaj tohohle, ležel v sanitě a běhali okolo něj

to je zas den... no asi se opakuju, ale mel jsi imho stesti i ty...
17 cm

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 89
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.32 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI