Dnes ve 12.09 hod mě trefil 22 letý kluk na hondě, na jaký nevím bo je rozbitá.
Jel v protisměru nevím co tam dělal, protože nikde nic, pak se mě asi lekl a začal brzdit, vykoplo ho to ze sedla a motorka vzala vedle mě svodidla, kluk trefil hlavou můj nárazník a odletěl pod svodidla.
Chvíli vypadal, že je tuhej. no pak komunikoval, nemohl však hejbat rukou a povídali zachranáři z vrtulníku, že jeho stav nejní dobrej, prý má utržený nervy v rameni a uvidí se co páteř.
Držte mu palce, nějaký kluk ze Zlončic, 22 let stříbrná silnice honda.
Baltazar přiložený následující obrázek:
[223.21Kb]
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Držím mu palce a doufám, že bude mít "jenom" po sezóně. Buď je v poslední době nějak moc podobných případů a nebo to jen na mne víc působí. :-( Tento rok jsem snad již slyšel o deseti nepříjemných motohavárkach a to je teprve začátek dubna. Baltazare, předpokládám, že ty jsi OK.
Doufám, že bude dobrej... Ale nechápu tyhle šílence na silničních motorkách... Lidské tělo není buldozer a stále si to někteří neuvědomují... Zlaté výletní enduro, fakt...
Já loni jako první zapaloval svíčku na místě, kde skončil život také jednomu hochovi na silniční... Předjížděl těsně za horizontem a nabral auto, které odbočovalo doleva... Nutno dodat, že předjížděl na plné... Auto to hodilo na střechu, motorka zahozená daleko v poli a kluk? No ještě teď mě mrazí po zádech...
já jsem v pohodě, autu nic moc není, ale neumím si představit, že by mě vzal čelně motorkou, která proletěla vedle mýho auta asi dva metry, nabrala svodidla a dopadla vedle mýho auta. Jen pro info, říkali záchranáři, že kdyby měl v bundě chrániče(neměl tam nic jen takový ty molitanový vycpávky) by dopadl líp, k tý bundě měl obyčejné džíny a kecky.Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
to říkám furt... i kdybych měl jet jen kousek,tak vždycky voblíklej jako kdybych jel na celodení výlet... a zajímavý je,že je to zase "zmrzlina". No každopádně ,ať je kluk v cajku. Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
no mohl bych sem dát pár fotek od mojí polovičky která řeší zranění u dopravních nehod a motorkáře má na stole skoro každej den ale neudělám to.. nejsou to hezké obrázky.. i když jako prevence by to asi pomohlo.. myslím, že každej má dost rozumu aby pochopil, že srážka auto-moto je vždycky 1:0 pro auto.. Doufám že se z toho taky dostane a koupí si bezpečnější moto, pořádný boty a sežene někde rozum... asi je to taky daný věkem a tím, že "japonce" koupíš fakt za pár kaček a jede to jak z praku a to svádí... V tu chvíli je mladej a nerozumnej člověk "pánem silnic" ale na jak dlouho... je pravda že každý rok vidim mladý kluky jak pelášej v tílkách a keckách na silnici z Asie jako střely a za sebou holku nejlépe bez helmy v kraťáskách a žabkách na nohou ale na BMW jsem nikoho ještě takhle jet neviděl.. Proč asi.. BMW není tak levný aby si ho mohl dovolit normální mladej kluk a ten kdo už si na něj vidělá si ho nechce rozbít z nerozumu..
nebudu to tu už pitvat..
Přeju si, aby všichni mý kamarádi a přátelé, známí ale i všichni ostatní přežili sezónu ve zdraví a naopak měli z jízdy na motorce jen ta fajn zážitky a potěšení.. Ať se všichni ve zdraví sejdeme opět v té sezóně příští...
Baltazar napsal(a):
Jel v protisměru nevím co tam dělal, protože nikde nic, pak se mě asi lekl a začal brzdit, vykoplo ho to ze sedla a motorka vzala vedle mě svodidla, kluk trefil hlavou můj nárazník a odletěl pod svodidla.
Chvíli vypadal, že je tuhej. no pak komunikoval, nemohl však hejbat rukou a povídali zachranáři z vrtulníku, že jeho stav nejní dobrej, prý má utržený nervy v rameni a uvidí se co páteř.
Baltazare.. hlavne, ze jses v poradku.
V druhe rade doufam, ze bude v poradku i ten kluk..
...ze by ho vynesla zatacka? To je tam za kruhacem v Melniku?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Kubrt napsal(a):
to říkám furt... i kdybych měl jet jen kousek,tak vždycky voblíklej jako kdybych jel na celodení výlet...
pokud pouzivas motorku i jako pracovnedopravni nastroj, je to temer mission impossible :/
17 cm
Baltazar napsal(a):
ne nejel žádnou pilu, myslím že na toho druhýho chtěl něco zavolat, nevím a nechápu, je to od kruháku směr Liběchov asi jeden km.
na kruháku právě teď dělaj tohohle, ležel v sanitě a běhali okolo něj
Baltazar přiložený následující obrázek:
[124.77Kb]
Upravil Baltazar dne 09.04.2010 19:06
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Kubrt napsal(a):
to říkám furt... i kdybych měl jet jen kousek,tak vždycky voblíklej jako kdybych jel na celodení výlet...
pokud pouzivas motorku i jako pracovnedopravni nastroj, je to temer mission impossible :/
Nemyslím si... Já zastávám stejný názor... A pokud už joooo přejíždím z jednoho konce našeho města na druhý, což je cca 5km, tak jedu skutečně jak posranej a dalo by se říci, že mě i sprinter předběhne... Já měl v bundě taky jen ty pitomý molitany a jsem rád za chráničovou vestu, kterou jsem si loni koupil... Slečna dostala nové hadry, kde jsou ty chrániče taky pevnější...
Zdravim vsechny,jsem v podstate cerstvej majitel gs-ka a podobne veci mne docela dostavaj.Nekdy v 18ti jsme se s kamaradem pomerne dost rozmazly,ja ridil,hned pote nasledovala debata s otcem kterej mi vypravel jak v 18ti taky boural na masine s nejlepsim kamaradem kterej to neprezil,no vedlo to k tomu ze jsem prodal simsona i MZ-tu a rekl ze si koupim motorku az kdyz budu mit pocit ze na ni mam rozum,no a loni v listopadu v 33 letech to byla prave GS.Preju tomu chlapci aby byl v poradku!!!!
Je to sice OT k tomuto tématu, ale zmíním to také...
Je to asi 3 roky, co jsem jel ráno po dešti do práce... Čekal jsem komplikace a jízdu tomu přizpůsobil... Přišla klopená pravotočivá zatáčka (povrch hladký asfalt)... Rychlost mohla byt kolem 20km/h, žádné rychlé braní za řídítka, žádná akcelerace či brždění... Najednou mi ujelo přední kolo a já sebou plesknul na zem... Při pádu jsem nabral rychlost a jel po asfaltu jak namazanej blesk... Motorka byla v tu chvíli rychlejší a řítila se pod protijedoucí dodávku... Mám kožené rukavice a "zaťal" jsem prsty do asfaltu, otočil se na břicho a brzdil snad i zubama... Motorka minula dodávku a já na štestí také... Když jsem se uklidnil a uvědomil si, co se všechno mohlo stát, skoro jsem sebou švihnul... Motorku jsem do 14 dnů prodal, hadry i s helmou uklidil do skříně a řekl si, že už na to nesednu... Vydržel jsem až do loňského jara, kdy krásné počasí a touha usednout do sedla byla silnější a pořídil jsem si Dakarku...
Vůbec nevím, proč mi tehdy to kolo ustřelilo... Pár lidí mi řeklo, že v zatáčce je lepší spíš přidávat, než jet na volnoběh, ale v tu chvíli to nešlo... Předemnou auto a navíc strach z toho, co se stejně stalo... Možná tam byl olej, možná ne... Každopádně si teď dávám ještě větší pozor, než tenkrát...
Kubrt napsal(a):
Nemyslím si... Já zastávám stejný názor... A pokud už joooo přejíždím z jednoho konce našeho města na druhý, což je cca 5km, tak jedu skutečně jak posranej a dalo by se říci, že mě i sprinter předběhne... Já měl v bundě taky jen ty pitomý molitany a jsem rád za chráničovou vestu, kterou jsem si loni koupil... Slečna dostala nové hadry, kde jsou ty chrániče taky pevnější...
kdyz je pekelny vedro... je to fakt total vo*er...
17 cm
xhackerm napsal(a):
Je to sice OT k tomuto tématu, ale zmíním to také...
Je to asi 3 roky, co jsem jel ráno po dešti do práce... Čekal jsem komplikace a jízdu tomu přizpůsobil... Přišla klopená pravotočivá zatáčka (povrch hladký asfalt)... Rychlost mohla byt kolem 20km/h, žádné rychlé braní za řídítka, žádná akcelerace či brždění... Najednou mi ujelo přední kolo a já sebou plesknul na zem... Při pádu jsem nabral rychlost a jel po asfaltu jak namazanej blesk... Motorka byla v tu chvíli rychlejší a řítila se pod protijedoucí dodávku... Mám kožené rukavice a "zaťal" jsem prsty do asfaltu, otočil se na břicho a brzdil snad i zubama... Motorka minula dodávku a já na štestí také... Když jsem se uklidnil a uvědomil si, co se všechno mohlo stát, skoro jsem sebou švihnul... Motorku jsem do 14 dnů prodal, hadry i s helmou uklidil do skříně a řekl si, že už na to nesednu... Vydržel jsem až do loňského jara, kdy krásné počasí a touha usednout do sedla byla silnější a pořídil jsem si Dakarku...
Vůbec nevím, proč mi tehdy to kolo ustřelilo... Pár lidí mi řeklo, že v zatáčce je lepší spíš přidávat, než jet na volnoběh, ale v tu chvíli to nešlo... Předemnou auto a navíc strach z toho, co se stejně stalo... Možná tam byl olej, možná ne... Každopádně si teď dávám ještě větší pozor, než tenkrát...
a co mastnota na silnici?
to, co popisujes, by tomu napovidalo.
Ona totiz neni v mokru temer videt.. jeden z duvodu, proc omezuji jizdu v desti...
17 cm
Baltazar napsal(a):
ne nejel žádnou pilu, myslím že na toho druhýho chtěl něco zavolat, nevím a nechápu, je to od kruháku směr Liběchov asi jeden km.
na kruháku právě teď dělaj tohohle, ležel v sanitě a běhali okolo něj
to je zas den... no asi se opakuju, ale mel jsi imho stesti i ty...
17 cm