Možno vtákovina ale...čo sa vám najviac osvedčilo ? Miestnu stravu ochutnáme ale budú dni kedy budeme len na svojej. Konzervy sú dosť neskladné...tak bábo raď...
Glock-plastik fantastik :-)
Slivovice na dezinfekci a uhlí proti sračce..... Jinak polévky v sáčku, dehydrované nudle, nějaká konzerva, oplatky..
Upravil bluesbery dne 19.04.2010 13:59
bluesbery napsal(a):
Slivovice na dezinfekci a uhlí proti sračce..... Jinak polévky v sáčku, dehydrované nudle, nějaká konzerva, oplatky..
Hlavně tu slivku. Jinak já beru "amarouny" to jsou ty sušený hotovky pro 2 lidi a žeru je sám. A taky čínský polívky. Pokud jedu někam, kde je chladno, tak ještě "kalorickou bombu" - Salko. Když je smícháno s těstovinama a nějakým tím ořechem a prostě čímkoliv - uděláš hrnek sladkého lepivého sajrajtu, který tě zaplácne na celej den. Vypadá to strašně, chutná to strašně, ale funguje to. Nakonec i ty amarouny jsou dost hnus, ale místo to ušetří a jak říkám, když je hlad....... Jo a ještě někdy tu předvařenou rejži. Ta se dá taky smíchat téměř s čímkoliv, v nouzi postačí trocha soli.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Konzervy nevozim skoro zadny a kdyz sem tam jednu, tak jde prvni na radu. Jinak se mi osvedcil trvanlivy chleba v takovem vakuovem baleni. Snad pokazdy se mi hodil i kdyz se rika,ze pecivo dostanes vsude. Kolikrat ano,ale vecer dojde,nebo uz jsem unaveny a nechci hledat obchod,nebo nezbyde na rano...
Vozim par sacku dobry hostinec-lehky,da se to jist. V nouzi staci i nejaka kostka bujonu a do toho nadrolit ten chleba. To nosi horolezci,malinky,lehky a na zaplacnuti to staci Ale to je spis posledni zachrana,vetsinou co 2 dny stejne nekde neco nakoupim.
Dobře makají proteinové a mysli( musli ?) tyčky. Nedá se to jíst dlouho ale nasytí. Nepřekáří a je to rychle k dispozici.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
na delší cestu vozím tohle uděláš z toho asi 300 porcí takže můžeš měnit z místníma a chleba k tomu seženeš všude
[urlhttp://www.gastrostella.cz/detail.php?id=1029618-1][/url]
nicméně je pravda že druhej měsíc už je to dost těžký se na to těšit
Dobrý tip, děkuju. Nebudu do s sebou tahat celé, stačí odsypat...
Bujon je fajn do zimy na zahřátí i s kouskem chleba na posílení. Ještě jednou díky...
Já s sebou vždycky vozím takový ty müsli tyčky od firmy Emco - bývají hodně často v Globu v akci - kus asi 4,50 Kč. Loni v Itálii jsem je baštil cestou na jih asi tři dny, když jsem jel sám a nechtělo se mi vařit. Dělají je s mnoha příchutěmi a to ještě s čokoládou, nebo s jogurtem. Zalepí hubu, ale posílí...
Upravil radosek dne 20.04.2010 08:12
Čau RADO, bez tej "vtákoviny" se neobejdem.Já to zevšeobecním. Záleží na tom jakou máš doma kuchařku. Já jezdím 3dni na řízečky/kombinace vepřové,kuřecí/okurka a chleba a pak jak kde vaří.Tu pochvalu kuchařky ji musím dát nenápadně přečíst.
Podle me je nejlepsi se podivat na to, co tahaj horolezci... Je to lehke, male, energeticky vyvazene a je to hned hotove....
Par odkazu: dehydrated food 1 Dehydrated food 2
Tohle je jen par odkazu. Ja pouzivam nejake dehydrovane jidlo, ktere kupuju v prodejne pro outdoor. Prekvapive je to docela chutne a neni to moc drahe.
Nekde jsem mel odkaz na prodejce vetsich baleni hoveziho, kureciho a jinych surovin - vse vymrazovane. Pak by si slo namichat jidlo dle chuti. Akorat to ted nemuzu najit.