Jaké máte kdo zkušenosti s navigacemi uvedenými v předmětu - nadpisu tohoto vlákna?
Rozhoduji se mezi těmito třemi navigacemi v používání:
Motorka/auto - turistika - kolo v poměru cca 70% - 20% - 10%
Mam 60CSx asi 3 roky, musis to brat tak,ze je to starsi GPS, nic moderniho a je pomalejsi coz je jeji asi nejvetsi nevyhoda. Ale pri navigaci to problem neni,spis kdyzt chces prohlizet mapu,to proste radsi vytahnu papirovou. Jinak jsem s navigaci naprosto spokojenej(proto sem ji stale nevymenil za novejsi) Je dobre videt i na slunci,spolehliva,odolna. Mam ji na motorce jen v RAM drzaku a zadny problem. Neumi mluvit coz mi osobne vubec nevadi. Pouzivam ji tak 90%moto a 10% turistika. Na turistiku je lepsi novejsi Oregon,ale dotyk.displej neni moc dobre citelnej coz mi vadi natolik,ze jsem ji nevymenil. Navic mi celkem i vyhovuje ovladani cudlikama v rukavicich.
Zajimave je, ze jsem ji pred 3-mi roky koupil za stejnou cenu jako se prodava dnes.
Do cile mne dovedla i v aute,ale tam pouzivam navigaci jinou-ukecanou.
Nevim co presne by te zajimalo,ja na navigaci nejsem nejak extra narocnej a stacila by mi na moto i s cernobilym displejem hlavne kdyz je spolejhliva a dovede bez problemu tam kam chci. Vyhoda je, ze si ji pak strcim do kapsy a jdu s ni na mensi turu,nebo do mesta hledat pamatky Pulkilova cihla se na to moc nehodi...
Kdybys chtel,muzu ti ji treba nekdy v tydnu pujcit aby jsi si ji mohl osahat a vyzkouset jak ti bude nebo nebude vyhovovat
Aktualne 1250 GSA HP
Moc díky za nabídku zapůjčení té 60CSx. Koupil jsem si ji už tento týden za dobrý peníz a o víkendu ji budu testovat.
Navigaci a papírovou mapu používám ve spolupráci s mojí paní. Ona listuje v přehlednější papírové mapě, ale vytáhne jí fakt zřídka, jenom pro širší orientaci, protože navigace je pohotovější.
Tu GPSmap 276C mám včetně komplet výbavy do auta i na motorku již dva roky. Tahám ji na běžky i na chození - v batohu. Je to těžký ingot, ale má super výdrž baterek (12 hodin), nevadí jí mráz či déšť, je bezva čitelná na slunci. Nedal bych na ni dopustit, kdyby neměla handicap v paměti. Koupit do takovéto navigace 512 kB paměť za téměř pět tisíc - to by udělal jen naprostý šílenec. Za ty prachy koupím ještě jednu celou navigaci...
Proto laboruji s jinou navigací... Jak 60 CSx tak Zumo 550 mají paměťové sloty, takže otázka kapacity paměti je vyřešena. Ale toho Zuma 550 se tak trochu bojím, protože mi moc nesedí ten dotykový displej a pár lidí tu popisovalo problémy s resetováním a zasekáváním...
Upravil radosek dne 23.04.2010 17:58
Šedesátku mám už nějaký rok.Používám ji na kolo a turistiku.Má fantastickou výdrž na baterky,displej výborně čitelný na slunci,díky anténě vynikající příjem satelitů,elekronický kompas výborný při hledání geokeší a tělo snese i hrubé zacházení.Jako malé mínus bych viděl rozměry displeje a jeho rozlišení a co mě vadí docela dost je pomalost překreslování při hejbání mapou na displeji čili v naprosté většině případů ještě konfrontuji s mapou papírovou která mi slouží pro celkový náhled kde vlastně jsem.Zumo má tatík a nevím o ničem, co se funkčnosti týče na co by si stěžoval.Když hudral tak vždycky jen na mapy.
Jinak co se univerzálnosti týče tak lepší je rozhodně 60ka.Nedovedu si představit Zumo na kole nebo při turistice kdežto 60ka je na biku docela slušně použitelná.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
Ona univerzálnost vždycky něco stojí - co se týká kompromisů. Ta šedesátka na motorce - co se velikosti displeje týká - bude asi problém...
Přikurtuju si ji na držák pro 276C a projedu se s ní.
Uvidím co uvidím...
Tak jsem včera v provozu poprvé porovnal vedle sebe Garminy Zumo 550 a moji starou GPSmap 276C. Displej na 550ce se s 276C nemůže rovnat, je to bída. Škoda, třikrát škoda té malé a drahé paměti u 276C... Nedokázal už někdo vymyslet nějakou redukci z té předražené nesmyslné 512ky na nové micro SD ??? Být něco takového k mání, o výměně navigace už vůbec neuvažuji.
Upravil radosek dne 30.04.2010 08:19
Jinak tady máme jednu 278C s 512MB a autokitem na prodej a vypadá to, že přemluvíme jednoho jachtaře aby prodal další kousek (touží po 620), takže možná bude ještě jedna...
Radosek napsal(a):
Nedokázal už někdo vymyslet nějakou redukci z té předražené nesmyslné 512ky na nové micro SD ???
Přemýšlel jsem nedávno úplně o tom samém. Nic jsem bohužel nenašel. Kdyby se to vyřešilo, byla by to naprostá bomba.
Objednal jsem si kdysy 512ctku pamětňovku do 276 na ebay v USA, i s dopravou to vyšlo kolem 3000,- třeba tady http://cgi.ebay.com/Garmin-Mapsource-512MB-datacard-DATA-CARD-512-MEMORY-/310219323611?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item483a8338db
Upravil Mesky dne 17.05.2010 19:25