zdravim,
prdla mi predna brzdova hadica na pravej strane ( vid foto )
1. holender spod nadrze ( na pravej strane )
2. rozvod T-ko - tu sa napaja ocelova tycka na Lavu stranu
3. holender do prasiatka
otazka a prosba o pomoc:
1. mate zanlosti s nejakou nahradou? / upgrade? alebo cesta vedie len cez origo nahr. diel od BMW?
2. viem si predstavit ze by mi to fundovany "hadice servis" vyrobili, ved hadice nie su problem, holendre su zrejme tiez standart ale co ta rozvodna kocka? - pozicia č.2 na foto - je to standard alebo je to specialitka od/pre BMW ?
Vdaka za postrehy a navrhy
vlk přiložený následující obrázek:
Prasknutá brzdová hadica 1150 GS - Problém vyriešený
Přidané 12.05.2010 15:13
Nevím, koupil jsem komplet pancéřky od firmy Lucas - spokojenost.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Přidané 12.05.2010 15:23
Po stejne zavade u me taky nasledovala vymena za pancirky. Ted spokojenost, zmizelo "pruzeni" brzdy, ocekavam delsi zivotnost.
Přidané 12.05.2010 15:34
jo jo pancierove hadice je krok vpred to viem.
Ale xapte moj dotaz ako elegantne, bezpecne a za rozumny peniz vymenit hadicu a preto nabadam na vyrobenie novej hadice v adekvatnej firme za predpokladu ze to rozvadzacie tecko je dosazitelne
Alebo ak niekto pozna nejaku nahradu - neoriginalnu hadicu ALE vhodnu a bezpecnu s Vasim dporucenim / kladnou recenziou
Ak budem musiet objednat origo BMW hadicu tak si porovnam cenu verzus cenu pancierovky a potom Ta pripadne oslovim - raptor
Tak dufam ze sme sa pochopili
Chcem to rychlo a za minimum penazi ( samozrejme bezpecne ) vymenit
Přidané 12.05.2010 15:56
Hmm.... a uz nikdo nic
kde ste vsetci koumaci to vsetci ste hned presli na pancierovky?
ziadny tip v znameni "zlate ceske rucicky" ?
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Přidané 12.05.2010 16:01
kludne urob ako myslis ale cisto informacne ti poviem ze gumove brzdove hadice by sa mali podla predpisu menit... teraz neviem ci to neni kazde dva roky
Přidané 12.05.2010 16:13
raptor napsal(a):
kludne urob ako myslis ale cisto informacne ti poviem ze gumove brzdove hadice by sa mali podla predpisu menit... teraz neviem ci to neni kazde dva roky
teraz ti prdla jedna.. zajtra to moze byt druha
Jak píše Raptor, taky tuším, že po dvou letech se oficiálně mají měnit, i když to nikdo nedělá. Ale hlavně, na brzdách bych nešetřil a nic nebastlil. Taky mi prdla přední hadice, koupil jsem pancéřovky od Wunderlichu v Carservisu, dal jsem je rovnou i na zadek, když už, tak už. Klidně ti tam daj i původní gumové, ty budou levnější.
Navíc, když tam dáš bastlené, tak nebudou homologované. Při případné havárii to může být problém s pojišťovnou.
Upravil stepan dne 12.05.2010 16:15
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Přidané 12.05.2010 16:15
raptor- to vies predpis je jedna vec ale kazde dva roky? trosku prehnane! ale zrejme sa istia v ramci bezpecnosti
Podla mna dosledna vizualna kontrola je prevencia. To ze mi prdla je moja nedbalost a chyba, systematicky som ju vedome zalamoval - bol som lenivy namontovat ten lepsi drziacik na vidlu po aplikacii TTdorazu. Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Přidané 12.05.2010 16:16
raptor napsal(a):
teraz ti prdla jedna.. zajtra to moze byt druha
A pozajtra třetí. kup pancéřovky a nešpekuluj,aspoň tě to donutilo dyž ti jedna prdla...
Kupredu spatki ni krok...
Přidané 12.05.2010 16:21
pekne ste sa do mna pustili
vsetci ma tu navadzate na pancierovky ale moj momentalny rozpocet nie je v dobrej kondicii
stepan - samozrejme nechcem a nebudem to bastlit na ukor bezpecnosti a kvality, ale keby to tecko bolo k mání nebal by som sa toho. Na firme bezne vyrabame a menime tlakove hadice a firma ktora nam to robi = dovera a kvalita zarucena, ved su to len zakrimpovane hadice
Upravil vlk dne 12.05.2010 16:24
Přidané 12.05.2010 17:33
vlk: No musim rict, ze stejne jako ostatni doporucuju prechod na pancirky. To, ze Ti po vizualni kontrole budou hadice pripadat ok je jedna vec, ale ze puchri jak guma tak vlakna uvnitr, to uz nepoznas. Brzdy budou meknout a hadice se nafukovat, az jednou prasknou. Jestli budes mit kliku a bude to nekde v terenu, jen se vyvalis. Kdyz to bude pri nouzovem zpomalneni nekde za kamionem, taky to muze byt Tvuj posledni zazitek vubec.
Pak je tu ta vec s homologaci. Dobre, u vyfuku jsem to treba prehlizel, tam nejde o zivot ale jen o penize, ale u brzd? No way. *pissed*
Za me nednoznacne upgrade na pancirky, vylepsis si motorku s dobrym vedomim, ze jsi musel a ze je to pro bezpecnost. Gumove hadice by stejne casem zase mekly.
Přidané 12.05.2010 17:39
Jo Jo kluci
vidim ze s vymenou opat na gumovu hadicu tu nepochodim a ze to myslite v dobrom takze:
Ake pancierovky? ( znacka, dodavatel, cena, kvalita )
Přidané 21.05.2010 09:23
Problem vyrieseny!
vsetci ktory ste odporucali vymenit povodnu gumovu hadicu za pancierovky, mali ste pravdu a dokonca komplet vymena ( predok + zadok ) je lacnejsia ako jedna origo hadica od BMW.
Dakujem TomasoviTT a TOLI-mu za ich tip, a vrelo odporucam i ja: www.pptuning.cz p. Kuzma je Borec
Přidané 31.05.2010 21:42
vlk napsal(a):
Problem vyrieseny!
vsetci ktory ste odporucali vymenit povodnu gumovu hadicu za pancierovky, mali ste pravdu a dokonca komplet vymena ( predok + zadok ) je lacnejsia ako jedna origo hadica od BMW.
Dakujem TomasoviTT a TOLI-mu za ich tip, a vrelo odporucam i ja: www.pptuning.cz p. Kuzma je Borec
Na tej stránke som nenašiel žiadny odkaz na pancierovky...
Ak sa teda môžem spýtať, majú homologizáciu? Aká je ich cena?
Přidané 02.06.2010 11:31
Neda me to abych sem teda taky neco nenapsal.Jelikoz jsem neustale urcitou dobu laboroval s tuhosti predmi brzdy mel jsem totiž nedavno vyndane ABS kvuli vymene privodu benzinu ke vstrikum (mimochodem opruz jako krava,skoro rozpulena motorka).Po odvzdusneni se me porad zdalo ze brzda neni tak jak bych si to predstavoval,znate to neustali promackavani brzdy nejdriv svoji pak kamaradu a zase svoji a takhle porad dokolauz i ja jsem si zacal rikat ze jsem postizenej.Jenze at jsem se snazil si rikat ze je to dobry porad me to nedalo! (motorka brzdila) Pak jem tady objevil tohle vlakno a rikam si "hele ty vole tady by mohl bejt ten problem".Myslim to, jak tam Tonda pise (nekdy to chce pri odvzdusneni poklepat hadice a brzdice muze tam bejt prilepena bublina) Tak jo vcera jsem sel na to! Takze postup klasika nebudu uz psat jak a vopravddu z levyho brzdice dost velkej takovej ten cervik bublin asi 2krat po sobe. Řikam si ok to bylo vono,samozrejme jsem to neopomel dat sezrat kamaradovi Mlčochovi ze jsem mu to rikal,ze to neni vono Takze zpatky nandat nadrz a hura, ze jedeme k Pepinovi na Radlik a pak na schuzi. (schuze nebyla a stejne bych tam nedojel).Takze vyrazime,jedu samozrejme jak **** protoze si vychutnavam a zkousim jak me to pekne maka No vychutnavani konci asi tak po 8stech metrech kdyz me to najednou **** nechce jet jako kdyz me to zustava furt pribrzdeny. Dobry pomalu dojedu na Šafranku k pumpe to uz u me pristal i kamarad Mlčoch se slovy "co je ted ti to brzdi zase nejak moc neee" to uz jsem myslel ze ho snad trefim.Zjištuju,ze pri zabrzdeni a povoleni brzdy to zustava porad natlakovany a tlak to odpousti jen velice pomalu.Takze dobry, pomalu jen na zadni brzdu zpatky do garaze a zjistit voco de!! No a jsme ve finale, na hadici pod nadrzi pri napumpovani brzdy BOULE jak pinpongovej micek,prostrelena hadice.Zrejme uz byla nacata ale jak jsem to odvzdusnil a dostalo to ten tlak tak uz to vylitlo. Takze zaverem,jeste vecer jsem volal pana Kuzmu a v pa.bych tady mel mit komplet hadice i se zadkem.Tak to je asi vse ke GUMĚ a PANCEŘKAM
PS.Taky dekuju na odkaz PPtuning