dva kamaradi na uplne jinych motorkach a uplne jinych postav si udelali maly okruh po Peloponesu
jde o moc hezky a vtipne i lidsky pojate video [obe casti], vsechna sranda se neda prekladat, ale snad si to uzijete i tak
Pokud je parta a dobra nalada a mladistva hlava, vzdycky se mas fajn i za slunce i za deste
Athens - Korinthos - Epidavros - Nafplio - Leonidio - Kosmas - Monemvasia - Gythio - Kotronas - Thenaros [uplny cip dole prostredniho mysu na Peloponesu] - Gerolimenas - Areopoli [mezi temito dvemi mam to venkovske kamenne sidlo] - potem na sever podel pobrezi do "rozkroku" mezi mysy = Kalamata, potom severozapadne od Kalamaty do vesnic v lete spalenych, potom do hor kde je i zimni lyzovacka=Kalavryta a pomalu do Athen
Upravil Doc dne 11.01.2008 19:00
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
DOC-u: Pěkný tip-trip... dal jsem si ty města do mapy. Mohl by jsem tam jet s manželkou na takovou pohodovou dovolenou! Tak nejdřív za rok až malá odroste a babička pohlídá! Letos pojedu zřejmně ještě sólo a opět na východ
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
dle meho nejhezci usek je na tom Peloponesu [z jejich cesty] Korinthos/Epidavros/Nafplio/Kosmas/cely ten prostredni cip a podel pobrezi do Kalamaty, tam na zapad na Kyparisia a podel pobrezi do Patry = to je potom spojeno dobrou cestou mezi Korinthem a Patrou a kruh se uzavira.
Pokud nekdo jede Z benatek nebo Ancony do Patry, zacina okamzite tento okruh, pokud se vylodite vyse, cili Igoumenitsa, mate navic zajimavou pobrezni cestu podel Ionskeho [jaderskeho] more nejdriv smerem do Patry
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Díky za tip.. ještě na to mrknu a nadhodím to manželce... Eventuelně by jsem se s tebou poradil nad trasou...
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Naprosto vím o čem Doc hovoří. Jsem v Řecku snad každý druhý měsíc a neustále brázdím tu stejnou trasu: Benátky-Patra-Atény-Krioneri a zpět, tentokrát Patra-Ancona. Nádherná cesta, lemující průzračné moře, se směrem do vnitrozemí zvedá do rozervaných soutěsek, o návštěvu si přímo volajících. Pak Korinthos. Umělý průplav, při jehož přejezdu se tají dech. Uvědomujete si v té chvíli kolik práce tady lidé odvedli, kolik asi životů si tato náročná stavba vyžádala. Bohužel znám celou tuto trasu jen z kabiny náklaďáku, přesto na mě všechno dýchá svojí možná až nehostinností, se kterou zdejší lidé bojují každý den. Jsou však srdeční a bodří. Rozhodně v mé hlavě plány na návštěvu této krásne země s hlubokou historií jsou.
Upravil starmo dne 20.01.2008 09:53