Zdravím všechny příznivce tohoto úžasného stroje :-)
Před nedávnem jsem eFko pořídil pro mou paní... bohužel řeším trošku problém
s přihlášením... nevěděl by někdo jaká je v německém TP uvedena emisní norma,
českou znám - 97/24
a řešíš to proč? na STK si to vyjedou z tzv. ZTP přímo z počítače a navíc F 650 GS má globální homologaci.. tak v čem je problém?? Problém asi nebude s motorkou ale s pracovníky na STK kteří neumí nebo nechtějí pracovat..
no oni někdy neví coby. bratranec přihlašoval dakara a musel slepit nálepku "GS" protože v TP bylo napsáno jen BMW F650 DAKAR. (přitom nevim o tom že bych na moto nemohl mít nějakou nálepku..)
Over than 250k km on BMW GS bikes
lako napsal(a):
no oni někdy neví coby. bratranec přihlašoval dakara a musel slepit nálepku "GS" protože v TP bylo napsáno jen BMW F650 DAKAR. (přitom nevim o tom že bych na moto nemohl mít nějakou nálepku..)
Si delas kozy, ne? Kdyz budu chtit si na Darka nalepit samolepku KTM, tak jim na STK po tom muze byt sumak. To je nejaky pritazeny za vlasy.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
jezek napsal(a):
a řešíš to proč? na STK si to vyjedou z tzv. ZTP přímo z počítače a navíc F 650 GS má globální homologaci.. tak v čem je problém?? Problém asi nebude s motorkou ale s pracovníky na STK kteří neumí nebo nechtějí pracovat..
Přesně tak, na STK tyto údaje (prý) nemají a výpis z DEKRY za 1900,- nehodlám absolvovat, celkově mi podpora kohokoliv kdo mi pošle 2 čísla na dobírku za 1200,- (teď mluvím o externím spolupracovníkovi autorizovaného dealera)
dost vadí...
Chybělo mi toho (dle STK) víc, požádal jsem původního majitele z D o zajištění výpisu,
nicméně mi stále chybí emisní norma a zatížení náprav (to už jsem vyřešil)...
Na STK mi bylo řečeno, že sice ví co tam má být za čísla, ale nemá je nikde podložené (v ZTP zřejmě nenašel)...
tak vem motorku, přijeď k nám do Prahy a na počkání ti to zařídím bez pakárny.. kompletní dovozovou tehnickou tak jak má být..
naví nějakej trouba řeší emise když na emise tahle motorka nikdy nepůjde.. ach jo.. asi někdo má potřebu dělat problémy..
Upravil jezek dne 04.06.2010 18:40
Osobne jsem taky jedno maly GS prihlasoval. Vyrizeno za 15 minut. Zkontrolovali barvu, cislo motoru, VIN, opsali si gumy a vyrizeno. A to je STK v Jetrichove vyhlasena jako obcas vysiracska. Tak tedy nevim.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Tak je mi naprosto jasný, že je to lokální problém místní STK... *pissed*
No a vzhledem k tomu, že už jsem TK zaplatil (a nehodlám platit nic znovu)... chci opětovně poprosit někoho z vás, zdali by věděl emisní normu uvedenou v NĚMECKÉM TP... rád bych jim to omlátil o hlavu, než na ně budu psát stížnost...
Vím, že je to boj s větrnými mlýny... ale jde mi o princip... mám pocit, že v tomto státě je to tak se vším... libovůle úředníků mě děsí...