Poridil jsem si z druhe ruky tuhle bundu. Cetl jsem na ni jen chvalu. Kdyz jsem ji pred cca tremi tydny kupoval, bral jsem to, ze kupuju bundu v nakupni cene cca 9000,- Kc a znacku, tedy kvalitu. Protoze tu par lidi s touto bundou je, mam par dotazu. Kazdopadne jsem z ni po par tydnech rozladen.
Jak jsem psal, prtoze jsem kupoval ne zrovna levnou bundu a kazdy ji chvalil, od puvodniho majitele jsem ji prevzal s tim, ze jsem vyzkousel velikost jestli sedi, prohledl zbezne, zdali neni nekde prodrena po nejakym padu. Zdala se OK. Doma jsem ji hned hodil do pracky do spec prasku na gore-tex. Pri suseni jsem si ji podrobne prohledl a nasel na leve predni kapse rozjety sev. Sice me to nasr.., ale coz, tam se to zasije. Druhy den jsem do ni objednal poradny paterak. Ted v tech vedrech jezdim bez Outlast vlozky. Bohuzel je v ni zrejme i ta sympatexova membrana, coz jsem netusil, mel jsem za to ze je v samotne bunde, takze jsem byl behem peti minut durch mokrej. No, coz, moje blbost. Dufam, ze ta vlozka jako membrana funguje. Dnes jsem bohuzel nasel dalsi rozjety sev, ale tentokrat na levem rukavu nad bicepsem. To uz se mi zda jako pruser.
Co z toho plyne? Nemam podezreni na puvodniho majitele, ze by s ni nejak nesetrne zachazel. Bylo videt, ze nebyla nikdy prana, pral jsem ji poprve ja. Navic vim, ze mu lezela temer rok ve skrini, protoze prodal enduro v lete a ted na jaro koupil silnici a nove obleceni. Problem bude v materialu samotnem.
Proto se ptam majitelu a uzivatelu tehle bundy na nazory na ni. Jak je to s tou membranou a jestli je na ni spoleh a jak jim drzi svy. Kdyz si ji prohledla tetka, ktera cely zivot sedela za sicim strojem, tak se zhrozila, co ze to je za sunt. Temer vsechny svy povoleny, svy jsou krive site. Kdyz jsem ji rekl, kolik ze to stoji, tak ji malem vezly na marach. Hovorim tedy o zpracovani. Nejsem zadnej puntickar, ale skutecne jsem z ni na prasky. Tedy z te bundy, ne z tetky. I kdyz, tak tomu dala korunu a mam chut koupit neco jineho. Co vy na to?
Upravil spea - ToM dne 26.08.2010 14:52
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Ja dost pouzival starsi Uvexku (Hurricane?) a mam i Transworlda, ale prakticky jsem v nem nejel. Ty bundy jsem pouzival hlavne do prechodnyho a zimniho obdobi. Az vecer dorazim domu, tak na ni mrknu.
To co popisuješ se mi zdá divný... Mám tuhle bundu dva roky a dostala docela do těla, pral jsem ji asi 3, nebo 4 krát a švy jsou naprosto ok. Teda vlastně úplně na začátku se na pár místech trochu zachlupatily, jako kdyby jsi je trhal suchým zipem, ale ostříhal jsem to a od tý doby vůbec nic. Jinak jsou ale rovný a všechny na místě. Vložka funguje fakt dobře, jak co se ochrany před větrem týče, tak z hlediska nepromokavosti. Absolvoval jsem 5 hodin apokalyptický plavák v Alpách a ani kapička . Jen je v tý vložce teda hodně hic, takže na léto to není... Celkově by mohla tahle bunda ještě trochu větší větrací otvory a nebylo by za ty prachy co vytknout. A propos... peníze. Tuším, že stála 280Euro, tj při kurzu před dvěma lety 6500Kč a ani dnes to není 9...
Maiali nel Fango!
S cenou nevim, U nas k sehnani neni, tezko se dohledava cena i na netu. Prodavajici tvrdil, ze stala necelych devet. Slo mi hlavne o sympatex a outlast.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Bundu mám asi rok a půl. Když jsem ji kupoval, na rozdíl od ostatních výrobků v krámě mi perfektně seděla a cítil jsem se v ní dobře. I když cena nebyla pro mě zcela lidová (něco kolem 7), tak jsem do ní nakonec šel. Nechtělo se mi brouzdat další týdny po netu nebo objíždět půl republiky - chtěl jsem prostě hned jezdit a pokud možno ne v tričku. Jak píše morabo - po pár dnech se začaly chlupatit švy. A to celkem dost. Po konzultaci s prodejcem jsem usoudil, že nejlepší bude to opálit zapalovačem (je to umělina) a dál to neřešit. Později jsem zjistil, že ty chlupy ze švů tahají suché zipy na bundě - od té doby když ji věším do skříně, musím vždycky všechny sucháče zapnout a je to od té doby v pohodě. Ale kvalita ušití těch švů mi připadá opravdu slušně řečeno na hovno. Nitě nezakončené, švy křivé. Pral jsem ji zatím jednou a musím říct , že jsem neměl odvahu ji dát do pračky - radši jsem ji vypral ručně -VYDRŽELA !! No a co se týče deště - tak to musím říct 100% spokojenost. V běžném dešti obstojí bez problémů, no a v průtži mračen klidně na 10, 15 minut zastavím a počkám. Zatím mi ještě nepromokla. S větráním jsem taky vcelku spokojen - možná že je to tím, že mám kalhoty Nazran fighter a to je prostě hrůza - teda v létě. Ale zase byly za jiné prachy, že? Takže celkově vzato - jsem s ní dost spokojený až na ty švy - to je děs. Ale materiál se mi zdá dobrý. Až se rozpáře, tak ji nechám přešít - možná k tomu ani nedojde - uvidíme. A kdyby se začla párat fest, tak s ní někam šlahnu a vyrazím v mikině...
Spea - ToM napsal(a):
S cenou nevim, U nas k sehnani neni, tezko se dohledava cena i na netu. Prodavajici tvrdil, ze stala necelych devet. Slo mi hlavne o sympatex a outlast.
Vím, že už ji nedělají. Šlo mi jen o přepočet. Já ji kupoval za těch 280 a v žádný slevě, normální ofiko cena, co byla tehdy i na UVEX webu. A myslel jsem hlavně na srovnání cena versus kvalita, tedy to že to nikdy nebyla extra drahá bunda, takový ten střed (jestli ji někdo koupil v čechách za draho je věc druhá... A máš vlastně pravdu, že lupič Atilla - SA moto - za ní chtěl nějak nekřesťansky hodně, ostatně jako vždy.... ). Jinak ty "sofistikované materiály" jsou skutečně jen ve vložce, ale potom opravdu fungují. Na kvalitu, nebo párání, či oděr si rozhodně nemůžu stěžovat, takže za mně dobrý. Jen je třeba počítat, že to není do úplnýho horka, ale to je celkem zjevný.
Maiali nel Fango!
Mám ji tři roky a naprosto bez problémů.Nikde se nic nerozpadá a Outlast vložku jsem vyndal teprve včera Mám jen utržené poutka v rukávu,ale ty jsem si utrhl sám,díky spěchu a nepozornosti. Když jsem ji kupoval, stála tuším něco kolem 8500Kč.V ani na kapsách se nic nepárá,na rozdíl od bundy PSI,kde jsou všechny vnitřky kapes několikrát opravované.
Peru ji normálně v pračce na 40 a pak stříknu impregnací.
Já už vím v čem je problém......píše že ležela rok ve skříni, no a moderní molové nemají rádi moc ty NEW materiály jako gere tex apod, tak mu sežrali aspoň ty nitě kterejma to bylo sešitý .
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Bundu mam druhym rokem a spokojenost, je spis vhodna do chladnejsiho pocasi - ne do techto veder kdy ani outlast nepomaha. Kupoval jsem u Louise ve vyprodeji za cca 3500kc coz mi prislo jako super cena na danou kategorii...